در این مقاله سعی کرده ایم که به کنکاش باورهای غلط و البته رایج، در بین عموم، درباره یادگیری زبان دوم بپردازیم و برای شما زبان آموزانی که هم اکنون در ابتدای راه هستید ایجاد آگاهی کنیم و به شما کمک کنیم که بدون توجه به این باورهای نادرست، عزمتان را جزم کرده و تلاش خود را برای تبدیل شدن به یک زبان آموز موفق به کار بگیرید.

• آغاز یادگیری زبان از کودکی است!
یک ضرب المثل معروف می گوید: ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است. یادگیری در هر سنی امکان پذیر است و ما چه بسیار افرادی را دیده ایم که در سنین میان سالی عزمشان را جزم کرده و در زمینه های مختلف موفق شده اند. یادگیری زبان هم به همین شکل است. البته ما منکر آن نمی شویم که یادگیری زبان در کودکان فرایند سریع تری را طی می کند و کودکان راحت تر می توانند لهجه ها را درست ادا کرده و به صورت Native صحبت بکنند؛ اما این باعث نمی شود که ما در بزرگسالی نتوانیم زبان را بیاموزیم و برایمان کار نشدی باشد.

IELTS7 Banner 01 8


• روش یادگیری زبان در همه افراد یکسان است!

برای همه ی زبان آموزان، نمی شود یک روش کلی برای یادگیری زبان، در نظر گرفت. نه تنها در یادگیری زبان انگلیسی یا زبان فرانسه بلکه در یادگیری بسیاری از علوم و دروس هیچ روش یکسانی برای همه یکسان جواب نمی دهد. برای پی بردن به اینکه براییادگیری زبان برای شما کدام روش بهتر است بیش از هر کسی این خود شما هستید که می توانید تشخیص بدهید که چه روشی برای یادگیری شما مناسب است.

• یادگیری زبان دوم برای کودکان زیر هفت سال در یادگیری زبان مادری ایجاد اختلال می کند!
در کودکی مغز و ذهن انسان توانایی یادگیری هر چیزی را دارد و رشد ذهنی کودکان با همین یادگیری هاست که بیشتر و بیشتر می شود. و هیچ تحقیق علمی ای تا کنون نتوانسته اثبات کند که یادگیری زبان دوم باعث ایجاد اختلال در یادگیری زبان مادری در کودکان می شود‍!
البته نباید منکر آن شد کهیادگیری زبان در کودکان مانند افراد بزرگسال نیست و نباید به کودکان در یادگیری زبان دوم فشار آورد چرا که همانطور که بارها گفته ایم کودکان در زیر ۷ سال، بیش از هر چیزی به بازی و سرگرمی نیاز دارند و یادگیری زبان در کودکان نباید چیزی جدا از این موضوع باشد. یادگیری زبان در کودکان با روش های تخصصی امکان می پذیرد و اجبار و مقایسه کردن آنها در این سنین تنها باعث دلزدگی در یادگیری زبان می شود.

• استادهای زبانی کارآمدتر هستند که زبان مادری شان را تدریس می کنند!
تدریس هر زبانی نیازمند این است که هر فرد برای امر معلمی آموزش دیده باشد و با اصول آموزشی و آموزش های نوین و نحوه طرح درس و همینطور موضوع کلی درس آشنا باشد. و همه این ها هیچ ارتباطی به این موضوع ندارد که اگر معلمی، زبانی به جز زبان مادری اش را تدریس کرد، معلم خوبی نیست. همه اینها نیازمند کسب تجربه و علم است. به طور مثال تمامی ما به زبان مادری خود مسلط هستیم اما قطعا همه ما نمی توانیم معلمان خوبی در آموزش زبان فارسی در اصفهان باشیم. معلم بودن یک تخصص است و برای بدست آوردن این تخصص باید آموخت و تلاش کرد.

• سرعت یادگیری زبان در زنان بیشتر از مردان است!
این باور غلط که زنان نسبت به مردان از توانایی بیشتری برای یادگیری زبان برخوردارند را تاکنون کسی نتوانسته است ثابت بکند. یادگیری زبان مانند سایر علم های دیگر، نیاز به تمرین و تکرار دارد و فارغ از جنسیت هر فردی به اندازه تلاش و جدیتی که در این زمینه به خرج می دهد می تواند نتیجه بگیرد.

• ثبت نام در آموزشگاه و حضور در کلاس به تنهایی برای یادگیری زبان کافی است!
بسیاری از ما فکر می کنیم که اگر در بهترین آموزشگاه زبان ثبت نام کنیم و هفته ای دو یا سه روز را به صورت مداوم در کلاس ها حضور پیدا کنیم، دلیلی بر موفقیت در یادگیری زبان می شود!
اما این باور غلط را باید دور ریخت . شما علاوه بر حضور در جلسات کلاس باید یک برنامه ریزی درست برای خود داشته باشید تا بتوانید نتیجه لازم را کسب کنید. تنها نشستن حضور در کلاس و حل تمرین از شما یک زبان آموز موفق نمی سازد. در یادگیری زبان علاوه بر تعهد، تلاش مستمر یک امر ضروری است.

برای از بین بردن باورهای غلط، هر یک از ما نیاز به آگاهی سازی و مطالعه داریم. بهتر است از همین ابتدا گوش های خود را بر روی شایعات ببندید و با داشتن یک برنامه ریزی هدفمند خود را برای داشتن آینده ای بهتر آماده کنید.