چطور بر ترس های خود در حین مکالمه و فعالیت در کلاس غلبه کنیم؟ چطور احساس ترس خود را کنترل کنیم؟ برای جواب به این پرسش ها شاید بهتر باشد که تا پایان این مقاله ما را همراهی نمایید.
امروزه کارشناسان زبان در صدد هستند که آموزش زبان را تنها به آموزش های سنتی و دست یابی به مهارت های اصلی موکول نکنند و در کنار آموزش مهارت های اصلی در یادگیری زبان، مهارت های یادگیری و اعتماد به نفس را نیز به آنها آموزش دهند. در این راستا شاید نتوان یک دوره تخصصی در این زمینه را در کلاس های زبان برگزار نمود اما می توان با آموزش های درست و البته با شیوه های کاملا نامحسوس این بخش مهم را در یادگیری نهادینه نمود و در نتیجه زبان آموزان مستعدتری را به جامعه تحویل دهیم.
کلاس های آموزش زبان به خودی خود برای زبان آموزان ایجاد چالش می نماید و گاهی با این موضوع مواجه می شویم که زبان آموزان به دلیل عدم اعتماد به نفس نمی توانند توانایی های خود را در این کلاس ها بروز دهند. در این زمینه شاید بهتر باشد برای غلبه بر اضطراب های حاصل در کلاس درس با ترس های خود مواجه شوید تا به آرامی ترس هایتان را دور ریخته و اعتماد به نفس کافی را بدست بیاورید.

بسیاری از زبان آموزان هستند که اعتماد به نفس کافی برای شرکت در موضوعات کلاس را نداشته و به بهانه های مختلف از شرکت کردن در فعالیت های گروهی در کلاس های درس شانه خالی می کنند یا حتی گاهی مشاهده می کنیم که تعدادی از زبان آموزان از پرسیدن مشکلات خود در کلاس درس عاجز هستند و این احساس را دارند که سوالاتشان، باعث خنده دوستانشان می شود!! اعتماد به نفس خود به تنهایی نعمتی است که خیلی ها از نداشتن آن رنج می برند. داشتن اعتماد به نفس در هر کاری باعث بهتر انجام دادن آن کار می شود. خیلی ها فکر می کنند یادگیری زبان دوم کاری نشد است یا شاید تصور می کنند که به اندازه کافی توانایی لازم را در یادگیری زبان دوم ندارند؛ اما این طور نیست و شما باید بدانید که یادگیری هر چیزی ولو زبان انگلیسی، زبان آلمانی و یا سایر زبان ها به داشتن روحیه ای با اعتماد به نفس و خود باور و همچنین تلاش خود فرد بستگی دارد. در غرب یک ضرب المثل مهم است که می گوید “اگر احساس می کنی که نمی توانی، پس باید انجامش بدهی”. یک بار دیگر جمله قبل را بخوانید؛ اگر نمی توانی انجامش بده. این جمله را با خود تکرار کنید و تلاش کنید که برای غلبه بر ترس هایتان با این ترس های مواجه شده و خودتان را به چالش بکشانید. هر گامی که بر می دارید قطعا شما را به جلو سوق خواهد داد پس سعی کنید انجامش دهید و خودتان را برای کسب مهارتی جدید و البته کاربردی آماده سازید.

 

نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که، اعتماد به نفس چیزی نیست که آن را به ما هدیه بدهند؛ بلکه چیزی است که ما باید خود آن را به دست بیاوریم. ما می دانیم که یادگیری زبان دوم کاری به نسبت سخت است اما این را هم می دانیم که کسانی که به انگلیسی یا اسپانیایی یا آلمانی و فرانسه صحبت می کنند افرادی هستند که نسبت به دیگران یک چیز مهم را داشته اند و آن چیزی نیست بجز اعتماد به نفس و شجاعت در یادگیری چیزی که سایرین از انجام آن سر باز می زنند. یادگیری زبان دوم نیاز به تمرین و تمرین و تمرین دارد و اگر آرزوی صحبت کردن و مکالمه کردن با لهجه یک فرد بومی را دارید پیش از هر چیزی باید خود را به داشتن اعتماد به نفس و برنامه ریزی در یادگیری زبان مجهز کنید و تمرین و تکرار را در راستای کار خود قرار دهید. البته این تمرین نباید شخصی انجام بپذیرد و بهتر است که داشتن پارتنر را در یادگیری زبان دست کم نگرفته و خودتان را در بحث های گروهی وارد نموده و از همین جا تلاشتان را برای سریع تر پیش رفتن در این مسیر آماده سازید. صحبت کردن در جمع حتی به صورت دست و پاشکسته یا اشتباه، به شما این کمک را می کند که بتوانید هر چه زودتر به مکالمه بپردازید، به اشتباه های خود پی ببرید و بر آنها مسلط بشوید. اشتباه کردن بخشی از یادگیری است و این موضوع را نباید فراموش کنید. از صحبت کردن نترسید. ما نیز می دانیم که بسیاری از شما صحبت کردن را هر روز به تعویق می اندازید چرا که فکر می کنید مکالمه کردن به صورت جملات کوتاه و دست و پا شکسته، شما را خجالت زده می کند. اما باید بدانید تا وقتی شروع به صحبت کردن نکرده اید متوجه نخواهید شد که کجای کارتان ایراد دارد و همیشه نیز صحبت کردن را به تعویق خواهید انداخت. پس انجامش بدهید. در کلاس نیازی نیست که به فارسی از معلمات سوال بپرسید همه افرادی که در این کلاس نشسته اند مانند شما در یک سطح زبانی هستند؛ پس با شجاعت تمام با استفاده از کلماتی که یاد گرفته اید، سوال خود را بپرسید و بدانید که همیشه امکان دارد سوال شما سوال دیگران نیز باشد. نگران این نباشید که جمله بندی درستی ندارید مانند یک کودک که به تازگی زبان به گشودن باز کرده است آنقدر از جملات و کلمات گوناگون استفاده کنید تا بالاخره منظور خود را برسانید.

 

تجربه ثابت کرده است که زبان آموزانی که در یادگیری زبان دوم از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیستند، دچار سردگمی در مسیر یادگیری زبان می شوند و نمی توانند در جمع و اجتماع از یافته های خود به درستی استفاده کنند. آموختن زبان نیز مانند رانندگی کردن است، اگر شما گواهی نامه تان را گرفته باشید اما اعتماد به نفس کافی برای نشستن در پشت فرمان را نداشته باشید هیچ فایده ای ندارد و تنها با گذشت زمان هر آنچه را که آموخته اید را فراموش خواهید کرد.
چند نکته مهم در به دست آوردن اعتماد به نفس برای مکالمه کردن:
• مکالمه کردن را از خود و در جلوی آینه شروع کنید.
• در حین تمرین مکالمه این کار را با صدای بلند انجام دهید.
• از جملات و عبارات مثبت استفاده کنید و دائم با خود بگویید که می توانید.
• مانند یک کودک خوب گوش دهید، حرف بزنید و تکرار کنید.
• لهجه و نوع صحبت کردن را تقلید کنید.
• به اطرافتان توجه کنید و هر آنچه را که مربوط به یادگیری زبان است و در مسیر یادگیری تاثیرگزار است مانند انواع فیلم ها، اخبار، شبکه های اجتماعی و … را با دقت دنبال کنید. تا مهارت listening و دیگر مهارت های شما قوی شود.
• با استفاده از شبکه های اجتماعی با افراد بومی کشور هدف ارتباط برقرار کنید و خود را موظف به صحبت کردن و نوشتن به انگلیسی، آلمانی و یا هر زبان دیگر که مدنظرتان است کنید.
• پاسخ دادن به سوالات دیگران را از روی سوالات آنها پیدا کنید. در بسیاری مواقع فقط کافی است جای فعل و فاعل را عوض کنید تا بتوانید جواب درست را بدهید.
• از کلمات یا جملاتی که امروز فرا گرفته اید به دفعات استفاده کنید قبل از اینکه به فراموشی سپرده شوند.

 

در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که بهترین موسسات آموزش زبان در اصفهان، در کنار زبان آموزانی با اعتمادبه نفس و شجاع همچون شما، به این نقطه رسیده اند. از شجاعتتان کمال استفاده را ببرید و بدانید قرار نیست مواجه شدن با این ترس، از شما چیزی را بگیرد بلکه به شما آگاهی و یادگیری های بیشتری را خواهد داد. اگر علاقه مند به یادگیری زبان هستید، عزمتان را جزم نمایید و در دوره هایی که با شرایط و نیازهای شما همخوانی دارند ثبت نام نمایید. در صورتی که در شهر و یا روستاهای دور افتاده قرار دارید نگران موقعیت جغرافیایی خود نباشید، تنها کاری که نیاز است در دوره های آموزش زبان در موسسه آموزش زبان است ثبت نام و شروع دوره به صورت آموزش آنلاین زبان است. این دوره ها به دو شکل دوره های همیاد و دوره های راکت زبان در اختیار زبان آموزان قرار می گیرند که هر یک با ویژگی های مختص به خود توانسته اند گامی نو را در مسیر یادگیری ایجاد نمایند. در این دوره ها شما تنها به یادگیری زبان دست نمی یابید و علاوه بر آموزش زبان مهارت های یادگیری و تقویت اعتماد به نفس و خودباوری را به صورت کاملا برنامه ریزی شده و هدفمند فرا خواهید گرفت که این خود حائز اهمیت خواهد بود. تمامی این دوره ها دارای پشتیبانی آنلاین هستند و این موضوع باعث می شود تا زبان آموزان بتوانند در هر ساعت از شبانه روز نیز با پشتیبانان خود ارتباط برقرار نموده و در این راستا مشکل نبود پارتنر را رفع نمایند. اگر علاقه مند به شرکت به یادگیری زبان دوم هستید، می توانید با پشتیبانان ما ارتباط برقرار نموده و مشاوره های لازمه را دریافت نمایید. کارشناسان ما به صورت تمام وقت آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند و راه های ارتباطی با آنها شامل موارد زیر می باشد:
– دریافت مشاوره از طریق ثبت مشخصات شخصی خود در بخش زیر
– ارتباط با پشتیبانان اینستاگرام ما
– دنبال نمودن ما از طریق تلگرام بهین دانش
– تماس با شماره تلفن ۰۹۳۳۳۵۵۸۰۰۲