آموزش زبان آلمانی از پایه، مانند پیکره زیربنایی یک مجسمه یا زیر ساخت یک اثر هنری است. هر قدر پایه و اساس بهتر بنا نهاده شود شما از استحکام بیشتری در زبان آلمانی بهره مند می شوید. شروع از ابتدایی ترین و جزیی ترین نکات کاربردی و گرامری در زبان آلمانی، می تواند شما را در زبان آلمانیبه یک چیره دست تبدیل کند. چرا که همه چیز را به صورت اصولی و در وقت و زمان منطقی فرا گرفته اید.
سرعت همیشه خوب نیست چرا که با سرعت زیاد لذت بردن از مسیر را از خودتان گرفته و تنها به مقصد فکر می کنید. در بین راه خسته، نا امید و کلافه می شوید و شاید پایین آمدن انگیزه سبب شود که هیچ گاه به مقصد نهایی نرسید. در آموزش زبان آلمانی نیز همین مسئله وجود دارد. گاهی عجولانه پیش رفتن بیش از اینکه به شما انگیزه بدهد سبب افت انگیزه شما در یادگیری زبان آلمانی خواهد شد و شما را در اواسط راه از مسیر خود دلزده می کند.
برای آموزش دیدن از پایه شما باید به چند نکته اساسی توجه داشته باشید. در هر زبان کدهایی وجود دارد که اگر در همان ابتدا به آن توجه کنید می توانید کلید هر در را در زمان درست خود بیابید.

 

نکات مهم در آموزش زبان آلمانی از پایه

۱- کلمات آلمانی را بر اساس مونث، مذکر و خنثی بودن آن یاد بگیرید
کلمات در زبان آلمانی نیز مانند زبان فرانسه دارای جنسیت هستند. اگر در همان اول راه کلمات را بر اساس جنسیت تفکیک کنید با سردرگمی کمتر و قدرت بیشتری پیش خواهید رفت.
۲- افعال مدال را بشناسید

افعال پرکاربرد را به خاطر بسپارید چرا که با کمک این افعال می توانید جملات متنوع و درست خود را بسازید. به این افعال، افعال مدال ( modal Verb) نیز گفته می شود. افعال مدال شامل موارد زیر هستند:
– können (توانستن)
mögen (خواستن، دوست داشتن)
dürfen (اجازه داشتن)
müssen (بایستن، اجبار داشتن)
sollen (بایستن، اجبار داشتن، ترجیح داشتن)
wollen (خواستن)
۳- حرف اضافه را بشناسید
حرف اضافه در زبان آلمانی
 تعیین کننده معنی و مفهوم فعل است و افعال با توجه به حرف اضافه موجود معنی اصلی خود را بدست می آورند. حرف اضافه در زبان آلمانی ۴ نوع است که شامل: حرف اضافه برای مفعول مستقیم، حرف اضافه برای مفعول غیر مستقیم، حرف اضافه برای حاکمیت و حرف اضافه دوگانه که هم برای مفعول مستقیم بکار برده می شود و هم مفعول غیر مستقیم.
۴- به حالت جمع افعال دقت کنید

در زبان آلمانی هر فعل که حالت جمع به خود می گیرید شکل ظاهری اش به کلی عوض می شود برای همین منظور به حالت مفرد و حالت جمع افعال آلمانی دقت نمایید.
۵- در زبان آلمانی حال استمراری وجود ندارد

در زبان آلمانی زمان حال ساده و حال استمراری به یک شکل نوشته می شود و حال استمراری وجود ندارد برای همین منظور برای تشخیص و تفکیک آنها از هم باید به معنی جمله یا قیدهایی که در جملات آلمانی به کار برده می شود دقت نمایید.
۶- قید و صفت یکسان
قیدهای زبان آلمانی
 با صفات در زبان آلمانی یکسان هستند و این نکته در گرامر دیگر زبان ها کمتر دیده می شود. قید وقتی تبدیل به صف شود هیچ تغییر در ظاهر و تلفظ خود پیدا نمی کند و همین امر به جذابیت گرامر زبان آلمانی بیشتر می افزاید.

 

آشنایی با الفبای آلمانی

حالا که با نکات بالا آشنا شدید بهتر است با الفبای زبان آلمانی نیز شما را آشنا کنیم. الفبا از بخش های کلیدی و مهم هر زبان است و نباید به سادگی از روی آن رد شد. الفبای زبان آلمانی از لحاظ نوشتاری کاملا شبیه به زبان انگلیسی است اما در تلفظ با هم تفاوت هایی دارند. در زیر الفبای آلمانی با تلفظ را برای شما عزیزان آورده ایم:
A a آ

B b ب

C c س و در بعضی مواقع صدای ک می دهد

D d د

E e اِ

F f ف

G g گ

H h ه

I i ای

J j ی

K k ک

L l ل

M m م

N n ن

O o اُ

P p پ

Q q ک

R r ر (در لهجه رسمی چیزی بین ر و ق)

S s س یا ز

T t ت

U u او

V v ف

W w و

X x اکس ( اگر در اول جمله بیاید ز تلفظ می شود)

Y y ی

Z z تس

 

در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که در مراحل ابتدایی بهتر است با یکسری راهکار آموزش آلمانی را برای خودتان راحت تر نمایید. این راه کارها عبارتند از:
– 
تماشای فیلم آلمانی
– خواندن کتاب های آلمانی
– تمرین نوشتن با خاطره نویسی
– رفتن به کلاس های آموزش زبان آلمانی
– استفاده از نرم افزارهای آموزش زبان آلمانی
– تمرین مکالمه روزانه به زبان آلمانی روبروی آینه

این راه کارها می تواند شما را در پیشرفت سریع تر یاری نماید و یادگیری زبان آلمانی را برای شما لذت بخش تر نماید.