چگونه آموزشگاه زبان موفقی داشته باشیم؟ برای داشتن آموزشگاه موفق یک مدیر باید چه سیاست هایی را بکار بگیرد؟ راهکارهای داشتن یک آموزشگاه موفق چیست؟ این سوالات در حقیقت برای تمامی مدیران آموزشگاه های مختلف با فعالیت های متفاوت، وجود دارند و بسیاری در صدد هستند تا بتوانند به بهترین شکل به این معیارها، جهت داشتن محیط امن آموزشی دست یابند.
بخشی از مدیریت صحیح، در واقع شناخت نیازهای افرادی است که جهت ارائه خدمات به آموزشگاه ما وارد شده و در نتیجه انتظار بهترین و با کیفیت ترین خدمات را از ما دارند و اما بخش دیگر آن بر می گردد به رضایتی که مدیر می تواند از اساتید خود کسب نماید.
ما در این مقاله قصد داریم که به بررسی این فرایند بپردازیم و مقاله را از دو نگاه، مورد بررسی قرار دهیم. با ما همرا باشید…
برای اینکه بتوانید جز آموزشگاه های زبان خوب باشید بهتر است از دو نگاه به ویژگی های مثبت و منفی آموزشگاه خود بپردازید.
– نگاه زبان آموزان
به طبع زبان آموزان نقش مهمی را در روند کار آموزشگاه شما ایفا می کنند و در واقع اگر شما بهترین سیستم آموزشی زبان را ارائه دهید و اما کسانی برای گرفتن این خدمات نباشند، عملا کار شما هیچ گونه ارزشی نخواهد داشت. اگر بخواهیم کمی منطقی باشیم، این زبان آموزان هستند که مشتری هدف شما شناخته می شوند و می توانند تعیین کنند که شما آموزشگاه خوب و یا بدی هستید. رضایت آنها، یعنی تامین این بخش از نگاه ها، در سیستم اداری و آموزشی شما.
– نگاه پرسنل و اساتید
در نگاه دوم اما انتظارت کمی فرق می کند. آموزشگاهی که بتواند این نگاه را تامین نماید در واقع توانسته است، ریشه های آموزشگاه را تقویت نموده و در حقیقت ستون محکمی را علم نماید. احتمالا اگر شما مدیر آموزشگاه و یا موسسه آموزشی هستید و این مقاله را می خوانید، با بخش هایی از این قبیل مکالمات آشنا هستید: ” امروز نمی توانم در کلاس حضور یابم”، “حقوق من کم است و انتظار حقوق بیشتری را از شما داشتم”، “برای ترم بعد احتمال دارد که نتوانم کلاس بردارم و می خواهم به فعالیت دیگری بپردازم” و… .
اینها تنها بخشی از مکالماتی است که ریشه در نارضایتی اساتید دارند و اما آیا راهی هست که بتوانیم بدون اینکه آسیبی به آموزشگاه بزنیم، رضایت این عزیزان را نیز جلب نماییم؟ در ادامه تمامی ویژگی هایی که از دید این دو نگاه شما را به یک آموزشگاه موفق و یا ناموفق تبدیل می نماید را بیان خواهیم کرد.
ویژگی یک آموزشگاه زبان موفق
– حضور بموقع اساتید و زبان آموزان
بسیاری از آموزشگاه ها آنقدر که به دیرآمدگی زبان آموزان توجه دارند، به تاخیر اساتید خود توجه نمی نمایند. در واقع این شکل سیاست گزاری بعد از مدتی نه تنها نارضایتی زبان آموزان و خانواده های آنها را در بر می گیرد، بلکه برای شما به یک عادت ناپسند تبدیل می شود و در نهایت به نقطه ضعف مدیریتی شما، تبدیل خواهد شد.
– داشتن برنامه ریزی صحیح برای زمان شروع کلاس ها
آموزشگاه موفق آموزشگاهی است که از قبل یک برنامه ریزی جامع برای تاریخ شروع کلاس های خود داشته باشد. در واقع اتفاقات و پیش آمدها بخشی از زندگی است و در بروز آنها هیچگونه شکی نیست؛ اما نکته مثبتی که می تواند اتفاق بیافتد، این است که برای این اتفاقات پیش بینی ای صورت گرفته و در نتیجه بتوانید در این مواقع مدیریت درستی را صورت دهید.
– برنامه ریزی آموزشی
داشتن برنامه ریزی آموزشی نیز بخشی از نقاط قوت آموزشگاه های زبان موفق است. آنها در واقع برای یکسال آموزشی خود، برنامه مدونی دارند، که با قوانین حاکم بر آموزشگاه، اساتید، پرسنل و حتی زبان آموزان را با خود همراه می سازند. داشتن برنامه نه تنها برای موسسات آموزشی، بلکه برای تمامی افراد در زندگی امروزی یک اولویت است. افرادی که به برنامه ریزی کردن عادت کنند، می توانند در مسیر امن تری نسبت به سایرین قدم بردارند.
– ارزیابی روند پیشرفت زبان آموزان
اغلب آموزشگاه ها و اساتید تنها به یک برنامه مدون استناد می کنند؛ اینکه تدریسشان را بکنند و تمام. اما تفاوت آموزشگاه موفق با سایر آموزشگاه های دیگر در این است که دلسوزانه به ارزیابی مستمر روند آموزشی زبان آموزان خود بپردازد و در واقع مسیر درست پیشرفت را به آنها بیاموزد.
– ایجاد انگیزه
ایجاد انگیزه بخش مهم دیگری در سیستم آموزشی است و تمامی افرادی که برای یادگیری زبان های خارجه به آکادمی شما مراجعه می کنند، به این مهم نیاز دارند. درست است که بخشی از این ایجاد انگیزه به خود زبان آموزان بستگی دارد اما اساتید و آموزشگاه ها نیز، با سیستم تشویق و ترغیب خود می توانند مسیر درستی را برای آنها فراهم نمایند.
– پشتیبانی و حمایت
داشتن یک سیستم پشتیبانی در هر آموزشگاه زبان، یک اولویت است. این بخش شاید به مورد بالا بی ارتباط نباشد اما به خودی خود می تواند موضوعی باشد که پرداختن جداگانه به آن، مهم واقع شود. در حقیقت زبان آموزان نیاز دارند که توسط اساتید خود در ساعاتی خارج از کلاس درس نیز، مورد حمایت قرار بگیرند و البته که روند یادگیری زبان در منزل نیز به آنها علاوه بر مهارت های اصلی و مهم در یادگیری، آموزش داده شود. این پشتیبانی می تواند شامل راهنمایی هایی که در کلاس صورت می گیرد باشد و همچنین می تواند با پشتیبانی آنلاین و یا روی باز اساتید در هر زمان از ساعت کاری نیز، به انجام برسد.
– ایجاد رابطه دوستانه
رابطه بین استاد و شاگرد به مراتب می تواند در آموزش مثمر ثمر باشد. در واقع برند شدن یک آموزشگاه بیش از اینکه به محیط شیک و مدرن بستگی داشته باشد، به رابطه منطقی و درستی که بین استاد و شاگرد رقم می خورد بستگی دارد.
– محیط آموزشی
محیط آموزشی تنها به کلاس درس و لوازم کمک آموزشی مربوط نمی شود؛ بلکه این محیط به آرامش و امنیتی که برای زبان آموزان رقم می زنند نیز، بستگی دارد و این مهم می تواند با توجه بیشتر مدیر آموزشگاه، میسر واقع شود و به بهترین شکل ممکن، تامین گردد.
بهتر است در مدیریت آموزشگاه های خود به این نکات نیز توجه نمایید.
– برای نیروهای خود طرح های تشویقی طراحی کنید
همه کارکنان و پرسنل به ایجاد انگیزه در حرفه و شغل خود نیاز دارند و این امر می تواند با برنامه ریزی صحیح مدیریت آموزشگاه ها و موسسات، به خوبی انجام شود. البته حواستان باشد که در این موضوع زیاده روی نکرده و در واقع این کار را به یک وظیفه تبدیل نکنید. جذابیت طرح های تشویقی در ارائه درست و به موقع آن است و اگر به یک روند دائمی تبدیل شود، پس از مدتی آن احساس خوب و شگفت زدگی را با خود به همراه نخواهد داشت و در واقع نتیجه ای را که به دنبال آن بوده اید را، به شما نخواهد داد.
– ایجاد انگیزه در پرسنل و زبان آموزان را جدی بگیرید
ایجاد انگیزه یکی از ویژگی مدیران خوب است. اگر بتوانید به روش های خلاقانه این انگیزه را در دو بخش ایجاد نمایید، در واقع توانسته اید از زبان آموزانتان یک فرد هدفمند و از اساتیدتان، یک فرد حرفه ای بسازید.
برای کیفیت بخشیدن به هر فعالیت، نیاز به گذراندن یک فرایند اثربخش است. افرادی که بتوانند این اثربخشی را در سیستم شغلی خود پیاده نمایند، در واقع به بخش ایده آلی از فعالیت شغلی خود رسیده اند.
بسیاری معتقد هستند که برای بهتر عمل کردن در فعالیت های زبانی، بهتر است که آموزشگاه را به یک بخش تخصصی تبدیل نمایند و پرداختن به تمامی زبان ها در یک آموزشگاه را ضعف قلمداد می کنند.
اما بسیاری از افراد دیگر نیز، معتقد هستند که یک آموزشگاه موفق، آموزشگاهی است که تمامی رشته های زبانی را برای آموزش در کلاس های خود داشته باشد؛ تا هر فردی بتواند بنا به علایق خود، زبانی که دوست دارد را برای یادگیری برگزیند.
در واقع تعدادی نیز معتقد هستند که، چیزی که در ارائه تمامی زبان ها مهم است این است که، مدیر آموزشگاه نیز به تمامی زبان های ارائه شده در آموزشگاه خود تخصص داشته باشد. نظر شما چیست؟ بنظر شما برای اینکه فردی بتواند تمامی زبان ها را در موسسه زبان خود ارائه دهد، باید به تمامی آن زبان ها مسلط باشد؟ ارائه هر تخصصی نیاز به مدیر متخصص دارد؟
در واقع برای جواب به این سوالات، یادآوری این موضوع نیز مهم است که برای ارائه کلاس ها نیاز است که با یک برنامه ریزی درست، تمامی دوره ها را با روش های تخصصی ارائه کنید و علاوه بر کلاس های حضوری آموزش زبان، بتوانید با آموزش آنلاین زبان نیز، دایره وسیع تری از علاقه مندان را در خود جای دهید. اگر هدف چند زبانه شدن را در راستای کار خود دارید، بهتر است از اساتید خبره و کاربلد در آموزشگاه زبان خود بهره ببرید و در واقع تمامی امکانات آموزشی را برای آنها و همچنین زبان آموزانی که به شکل حضوری و غیرحضوری ثبت نام کرده اند را، فراهم آورید و البته این نکته را نیز فراموش نکنید که تخصص داشتن شما در سایر زبان ها، در کیفیت کار شما تاثیر بسزایی داشته و همچنین باعث می شود که با شناخت بهتری در تامین نیازهای اساتید و زبان آموزان بکوشید.
داشتن این معیارها، با یک برنامه ریزی درست و جامع قابل اجراست و می توانید با داشتن برنامه ریزی به شکل جامعی به تمامی بخش های خود پرداخته و این مهم را تقویت نمایید.
این مقاله در واقع با توجه به تجربه هایی که طی این سال ها در آکادمی زبان بهین دانش بدست آمده است، تهیه دیده شده است و امید داریم که روزی تمامی آکادمی ها و آموزشگاه های زبان، قبل از کسب رضایت سایرین، بتوانند رضایت خود را جلب نموده و نقش بزرگی را در آموزش و چند زبانه شدن تمامی فارسی زبانان، ایفا نمایند.