1 کلیک روی عکس پایین دنیای یادگیریت را متحول میکنه!
لغات پرکاربرد قرآن که بخشی از لغات زبان عربی هستند از جمله موضوعات مهم برای علاقه مندان به زبان عربی است که علاقه مند به فراگیری قرآن و تفسیر و ترجمه این کتاب نفیس هستند. در واقع بسیاری از افراد به دلیل علاقه به یادگیری قرآن، به یادگیری زبان عربی روی می آورند تا بتوانند به شکل تخصصی تری به این موضوع بپردازند.
چیزی که این روزها در کنار آموزش زبان عربی وجود دارد، دوره های تحت عنوان یادگیری زبان قرآن است که گوشه ای از زبان عربی را با این کتاب، به زبان آموزان آموزش می دهند. در واقع کسانی که علاقه مند به تفسیر و حفظ قرآن مجید هستند، برای ارتباط گرفتن با مسلمانان سایر کشورها، به زبان مشترک نیاز دارند که عربی در واقع پلی برای ارتباط آن ها محسوب می شود.
ما در این مقاله تلاش داریم تا واژگان پرکاربرد قرآن را گردآوری کرده و شما عزیزان را با این کتاب اعجاز برانگیز، بیش از پیش آشنا نماییم. با ما همراه باشید!
لغات پرکاربرد قرآن:
- الله:
این لفظ متبرک عربی، در قرآن بیش از سایر کلمات دیگر تکرار شده است و در واقع ۲۷۰۲ بار می توانید این واژه را در قرآن مشاهده نمایید. «الله» تنها یکی از اسامی خداوند متعال است که برای تمامی ما شناخته شده است و بارها در دعاها و حدیث های مختلف نیز با این واژه مواجه شده ایم.
- قال:
این کلمه ۱۷۲۵ بار تکرار شده است و در واقع به معنی «سخن» و یا «کلام» است. وقتی بخواهیم در عربی نیز یک نقل قول از افراد مختلف را بیان کنیم، جمله خود را با این کلمه آغاز می کنیم.
- کان:
در جایگاه سوم اما، واژه «کان» با ۱۳۸۸ بار تکرار وجود دارد که در جملات مختلف قرآنی از نظر قاریان بسیاری، متفاوت قرائت می شود. در واقع بسیاری این واژه را، از واژه هایی می دانند که در میان قاریان اختلاف ایجاد نموده است.
- ربّک:
این کلمه متبرکه نیز، ۹۷۳ بار در کتاب مقدس قرآن، تکرار شده است و در حقیقت یکی دیگر از نام های خداوند در میان مسلمانان شناخته می شود. لغات مترادف با این کلمه عبارتند از: آفریدگار، الله، باری تعالی، خدا، یزدان، ارباب، صاحب و مالک، که اگر بخواهیم معادل فارسی این اسم را نیز برای شما معرفی کنیم می توانیم از کلمه خداوند و یا پروردگار اشاره نماییم.
- ایمان:
«ایمان» نیز از کلماتی در قرآن محسوب می شود، که پرتکرار است و اگر بخواهیم بر اساس این موضوع کلمات را رده بندی کنیم «ایمان» با ۸۷۹ بار تکرار، در رده پنجم قرار می گیرد. این کلمه در اسامی ایرانی بسیار تکرار شده است و از آن به عنوان نام پسر در کشور ایران، یاد می شود.
- علم:
کلمه علم نیز با ۷۸۰ بار تکرار، در رده ششم این تقسیم بندی قرار دارد و در زبان فارسی جز کلماتی محسوب می شود، که تفکیک آن در زبان فارسی برای عموم مردم، بسیار سخت می باشد. «علم» معادل عربی کلمه دانش و دانایی در فارسی است و به کرات در زبان ما نیز به کار برده می شود.
- أتي:
و اما این کلمه با ۵۴۹ بار تکرار در قرآن کریم، جز این دسته بندی مهم تلقی می شود و در جملات مختلف، معانی متفاوتی ایجاد خواهد نمود. در واقع برای معنی کردن این کلمه، بهتر است که در جمله معنی و مفهوم آن را بیابید.
- کفر:
کلمه «کفر» نیز از کلمات پر تکرار در قرآن محسوب می شود و با تکرار ۵۲۵ بار در سوره های مختلف قرآن، در واقع رده هشتم را شامل حال خود کرده است. کفر در زبان فارسی به معنی بی دینی و بی خدایی، ترجمه می شود و در واقع به افراد کافر، آتئیست نیز گفته می شود. متضاد این کلمه در قرآن، کلمه ایمان است.
- رسول:
رسول را ما بسیار در کلام هایی که به پیامبر اسلام ختم شده است، شنیده ایم. این اسم ۵۱۳ بار در کتاب مقدس ما تکرار شده است و در سوره محمد نیز می توان از استفاده این کلمه در جملات متفاوت، مطلع شد. رسول در زبان ما، به معنی پیام آور شناخته می شود و اگر بخواهیم به کلمات مترادف این اسم در زبان عربی اشاره داشته باشیم، از کلماتی مانند پیغمبر یا نبی، می توانیم نام ببریم.
- یوم:
«یوم» در قرآن، با ۴۷۵ بار تکرار، در رده دهم این اسامی قرار می گیرد. این کلمه به معنی روز و به شکل جمع، به صورت ایام بکار برده می شود. «مالک الیوم الدین» از جمله مثال های برحقی است که می توان در مورد این کلمه، بیان نمود.
- قل:
این واژه در قرآن بیش از ۲۰۰ بار تکرار شده است. این واژه در زبان عربی به معنی «بگو» در زبان فارسی است. این کلمه تنها در سوره بقره، ۱۷ مرتبه بکار برده شده است و در سوره هایی مانند سوره الناس، جن، فلق، ملک و … نیز بارها مورد استفاده قرار گرفته شده است.
«قل» در سوره انعام، بیش از سایر سوره های دیگر به کار برده شده است و در واقع در این سوره، با ۳۳ بار تکرار این کلمه مواجه خواهید شد. اما در سوره هایی مانند فلق، یوسف، حجر، نحل و مریم، تنها یکبار استفاده شده است. کلمه قل در کتاب قرآن در واقع از کلمات پرتکرار است و در جملاتی که حالت تاکید دارد بکار برده می شود.
- رزق:
یکی از لغات پر کاربرد در آیات قرآنی، رزق می باشد. این کلمه ۱۰۵ بار تکرار شده است که در سوره بقره بیشترین تکرار را داشته است و در سوره هایی مانند سوره یوسف، کهف، مریم، نمل و یا سجده، تنها یکبار بکار برده شده است؛ که در واقع از کمترین استفاده در این سوره ها برخوردار بوده است.
این کلمه در انواع دعاها بکار برده می شود و معادل فارسی آن، بیشتر به عنوان روزی به کار برده می شود، اما اگر بخواهیم به معانی دیگر این کلمه نیز بپردازیم به دایره وسیعی از معانی از جمله خوراکی و خوردنی نیز می توانیم اشاره ای داشته باشیم.
مترادف کلمه «رزق» در زبان عربی، عایدی، درآمد، معیشت و یا توشه هستند که در زبان ما، بسیار از این کلمات هم معنی و مترادف نیز، استفاده می شود. در فرهنگ دهخدا نیز به معنی این کلمه به تناوب پرداخته شده است.
- ربنا:
کلمه «ربنا» نیز از کلمات پرکاربرد قرآنی محسوب می شود که با ضمیمه های خود، ۹۸ بار در قرآن، تکرار شده است. این کلمه را اگر بخواهیم به زبان فارسی ترجمه نماییم، معادل آن در این زبان، «ای خدای ما» و «ای پروردگار ما» است. این کلمه در سوره اعراف با ۱۱ بار تکرار، بیشترین تکرارها را داشته است و پس از آن در سوره بقره و آل عمران، ۱۰ بار در آیه های مختلف تکرار شده است.
این روزها یادگیری قرآن در آموزشگاه های زبان و زیر نظر اساتید متخصص عربی، در تعداد اندکی از آموزشگاه ها، آموزش داده می شود. این دوره در موسسه زبان احمدرضا ابراهیمی، تحت عنوان رامیت و قرآن، در حال برگزاری است، که به شکل ویژه ای به این موضوع پرداخته می شود.
رامیت و قرآن امروز به صورت آنلاین در حال برگزاری است و با توجه به دایره وسیعی از زبان آموزان از جای جای این سرزمین، توانسته محبوبیت بسیاری را در میان علاقه مندان به تفسیر و ترجمه قرآن، بدست آورد.
آموزش آنلاین عربی و همچنین دوره های آنلاین رامیت و قرآن، با هدف در دسترس قرار گرفتن عموم به این مهم، طراحی گشته اند و مدرسین این دوره، با سیستم آموزشی رامیت، شکل ویژه ای از آموزش را، به زبان آموزان خود معرفی نموده اند.
در این دوره ها زبان آموزن و اساتید، در مورد قرآن به گفتگو می نشینند و با توجه به روش تدریس مکالمه محور، زبان آموزان علاوه بر یادگیری قرآن، پس از مدتی به مکالمه زبان عربی نیز، مسلط خواهند شد.
اگر شما عزیزان نیز علاقه مند به شرکت در این دوره ها هستید، می توانید از مشاوره رایگان کارشناسان سایت احمدرضا ابراهیمی و همچنین راهبری استاد احمدرضا ابراهیمی در مسیر علائق خود بهره ببرید. ما در هر زمانی که شما اراده کنید، برای مشاوره در زمینه های تخصصی در کنار شما خواهیم بود و با معرفی دوره های ویژه خود از جمله راکت عربی، شما را در فراگیری زبان عربی و همچنین آگاهی از مسیرتان، آماده خواهیم کرد. راه های ارتباطی ما:
- تکمیل فرم مشاوره و ثبت نام در انتهای این صفحه.
- پشتیبانی سایت.
- تماس با شماره تلفن 09333558002.