برای اقامت در ترکیه چه باید کرد؟ سؤالی که ممکن است ذهن افرادی را که در فکر مهاجرت و اقامت در کشورهای خارجی هستند، به خود مشغول کند چرا که شاید گزینه ی انتخابی، ترکیه باشد. همه می دانیم، برای مهاجرت یا اقامت در هر کشوری، ابتدا باید اقداماتی را انجام داده و پس از اطمینان یافتن از تصمیممان، آن را عملی کنیم.
اقداماتی که در ابتدای امر تصمیم به مهاجرت و اقامت، باید انجام شود، شامل موارد مختلفی است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. اولین نکته، یافتن پاسخ این سؤال است که چه کشوری را برای اقامت مد نظر داریم؟ شاید برخی از افراد، چندین گزینه برای اقامت، پیش روی خود ببینند، از اینرو با بررسی و تحقیقات در زمینه های مختلف باید، انتخاب خود را به یک گزینه محدود کرده و برای انجام اقدامات بعدی، روی مورد انتخابی، تمرکز کنند.
شاید بتوان گفت، مهم ترین موردی که باید به بررسی و تحقیق درباره ی آن، برای اقامت، پرداخته شود، این است که در کشور مقصد، از چه طریق، می توانیم امرار معاش کرده و هزینه های زندگی را بپردازیم. برخی از افراد، خواستار ادامه ی شغل و حرفه ی خود، به عنوان منبع درآمد در کشور مورد نظر، می باشند و برخی دیگر، حتی در پی یافتن شغل، دست به مهاجرت و اقامت در کشوری غریب، می زنند. ازینرو در هر دو مورد یاد شده، باید از طریقه ی گذران زندگی و امرار معاش خود، در کشور مقصد و همچنین، امنیت شغل مورد نظر، اطمینان حاصل کنیم و این مهم، جز با تحقیقات و بررسی های فراوان و مؤثر در این زمینه، حاصل نخواهد شد.
پس از انتخاب کشور مقصد و اطمینان از حرفه و امنیت شغلی که می خواهیم در آنجا برای امرار معاش، استفاده کنیم، نوبت به برآورد کردن هزینه های زندگی و مقایسه ی آن با درآمد شغل مورد نظر، می رسد. برای کسب این اطلاعات، می توان از منابع مختلفی مانند سایت های معتبر و همچنین شرکت های فعال در زمینه ی اقامت و مهاجرت و سایر روش های دیگر، بهره برد. حال پس از طی این مرحله، باید برای اقامت گرفتن در کشور مورد نظر، اقداماتی مانند تهیه ی گذرنامه و درخواست اقامت و …را جامه ی عمل بپوشانیم.
پس از بیان مطالب کلی در زمینه ی اقامت و مهاجرت، می خواهیم بدانیم اگر فردی کشور ترکیه را برای اقامت، انتخاب کرده است، باید چه اقداماتی انجام دهد؟
در ابتدای امر، باید از روشهایی که می توان در ترکیه به وسیله ی آن ها اقامت گرفت، کسب اطلاع کنیم. راه های مهاجرت به ترکیه شامل موارد زیر است:
* ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر
* سرمایه گذاری در شرکت های تجاری مورد اطمینان
* تهیه ی ویزای کار
* خرید زمین و مالک شدن خانه و املاک در ترکیه
* گرفتن اقامت گردشگری
ادامه تحصیل در ترکیه
برای ادامه ی تحصیل در ترکیه، ابتدا باید به عنوان دانشجو، از دانشگاه های معتبر مورد نظر، پذیرش گرفته، ثبت نام خود را در کالج مد نظر، انجام دهیم. لازم به ذکر است به دانشجویان متقاضی، کارت اقامتی به مدت یک سال، داده می شود که می توانند در خلال تحصیل خود، آن را تمدید کنند. همچنین پس از اتمام تحصیلشان، یکسال فرصت داشته تا شغل مناسبی برای خود تهیه کرده و در ترکیه بمانند. ضمناً دانشجویان، از سال دوم تحصیل خود می توانند در کنار گذراندن دروسشان، به شغلی، مشغول شوند. مشغول شدن به کار حین تحصیل، هزینه های قابل قبول برای زندگی، معتبر بودن مدارک اعطایی از سمت دانشگاه ها و لازم نبودن اخذ ویزا و … از مزیت های ادامه ی تحصیل در ترکیه، می باشند.
سرمایه گذاری در ترکیه
از راه های سرمایه گذاری در ترکیه، می توان به خریدن ملکی حداقل با ارزش ۲۵۰ هزار دلار و یا به ثبت رساندن شرکت های تجاری، اشاره کرد. با خریدن خانه با هر مبلغی نیز می توان، اقامت این کشور را طبق قانون اموال غیر منقول، بدست آوریم. ولی در مورد خرید ملک به ارزش ۲۵۰ هزار دلار باید بگوییم، با انجام این امر، می توانیم برای خود و خانواده، پاسپورت ترکیه را نیز فراهم کنیم.
تهیه ی ویزای کار ترکیه
فرآیند تهیه ی ویزا برای کار در ترکیه، بدین صورت است که، کارفرمای متقاضی نیروی کار خارجی، باید به اداره ی کار این کشور مراجعه و درخواست مورد نظر را به آنان اعلام کرده و سپس، مجوز لازم برای کار فرد متقاضی را اخذ کرده و از طرفی فرد جویای کار، در ایران، آن پیشنهاد کاری را دریافت کند. در ابتدا، اقامت یک ساله به فرد کارجو داده می شود که پس از آن می تواند کارت اقامت دوساله و سپس هشت و تا ده سال را، تمدید کند و در نهایت با پرداختن مالیات در این سال ها، اقامت دائمی و پاسپورت ترکیه را دریافت نماید.
خریدن ملک در ترکیه
در قسمت سرمایه گذاری، تقریباً به این مورد نیز پرداخته شد. اما نکته ای که در این میان باید بیان شود این است که، از طرف دولت ترکیه، املاکی برای واگذاری به خارجیان تعیین می شود که غیر از موارد نام برده، نمی توان خانه یا ملک دیگری خرید به خصوص اگر در نزدیکی مناطق نظامی این کشور، قرار داشته باشد.
اقامت گردشگری در ترکیه
در مورد این اقامت می توان گفت، ایرانیانی که قصد مسافرت و بازدید از جاذبه های دیدنی ترکیه را دارند، برای حضور کمتر از سه ماه در این کشور، احتیاج به ویزا نداشته و برای بیشتر از این مدت نیز، پس از سفر به این کشور، می توانند اقدامات لازم را انجام داده و ویزای گردشگری را دریافت نمایند.
با توجه به مطالب عنوان شده، در پایان، ذکر این نکات، خالی از لطف نیست؛ برای دریافت اقامت تحصیلی، نیازی به گذراندن دوره های آموزش زبان ترکی نیست و تنها با مدرک زبان انگلیسی، می توان این اقامت را دریافت کرد از طرفی برای زندگی در این کشور و حتی برخورداری از کیفیت های بالاتر در امر گردشگری آن، ناگزیر به یادگیری زبان ترکی به خصوص زبان ترکی استانبولی می باشیم چرا که مردم ترکیه اعتقاد چندانی به استفاده از زبان دیگری مانند انگلیسی برای برقراری ارتباط با افراد خارجی، ندارند. به همین جهت، اگر قصد سفر به ترکیه را دارید و زمان کافی برای آموزش زبان ترکی و یا انگلیسی را ندارید، می توانید با ما تماس گرفته و یا مشخصات و شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کرده، تا همکاران ما جهت ارائه ی مشاوره ی رایگان، با شما تماس بگیرند. با آموزش آنلاین زبان ترکی آکادمی بهین دانش، زبان، ارتباط و آرامش را در کنار هم تجربه کنید. همچنین عزیزانی که برای رسیدن به اهداف خود عجله دارند، می توانند در دوره آموزش زبان ترکی استانبولی در ۵۰ روز شرکت کنند و به تسلط در این زبان برسند.