برای سفر به ترکیه به مدارکی مثل پاسپورت یا گذرنامه، کارت شناسایی که می تواند کارت ملی یا شناسنامه باشد و فیش پرداخت عوارض خروج از کشور نیاز دارید که همراهتان ببرید، همینطور باید به اندازه نیازتان ارز خارجی با خود ببرید.
نکاتی که برای تهیه مدارک باید در نظر داشته باشید این است که:
پاسپورت تان حداقل تا ۶ ماه بعد معتبر باشد.
روی فیش عوارض خروج از کشور کد ملی تان درج شده باشد.
ارزتان بهتر است دلار باشد و دقت داشته باشید اگر زمینی سفر می کنید محدودیتی ندارد که چه مقدار ارز همراهتان می برید اما برای سفرهای هوایی این محدودیت وجود دارد و بهتر است قبل از سفر با فرودگاه یا آژانس مسافرتی تماس حاصل کنید و از اینکه چه مقدار ارز می توانید با هواپیما همراه خودتان ببرید مطلع شوید، به علت امکان تغییر در اعداد و ارقام، نمی توان عذذ خاصی را به عنوان ملاک در نظر گرفت.
نکته ی آخر این که برای خروج از ایران به سمت کشور ترکیه نیازی به گرفتن ویزا نیست. در ادامه به شرح چند مکان تاریخی ترکیه می پردازیم تا در صورت تمایل برای دیدن این اماکن تاریخی، اطلاعاتی نسبی داشته باشید.
کلیسای ایاصوفیه
این کلیسا یکی از مشهورترین مکان های تاریخی برای گردشگران به حساب می آید با اینکه امکان تاریخی دیگری با قدمت های بیشتر در ترکیه وجود دارند اما این مکان برای گردشگران شناخته شده تر است و آن را در الویت دیدن از مکان هایی دیدنی قرار می دهند. کلیسای ایاصوفیه در زمان امپراطوری بیزانس ساخته شده است و در شهر استانبول ترکیه قرار دارد. کلیسای ایاصوفیه در ابتدا محلی برای تکبر ورزیدن امپراطور بیزانس به مردم ترکیه و جهان بود و پس از سقوط امپراتوری بیزانس که بعد از فتح قسطنطنیه، ترکیه معاصر اتفاق افتاد امپراتور عثمانی نام این مکان را از کلیسای ایاصوفیه به مسجد ایاصوفیه تغییر داد و بنا بر این شد تا نماز جمعه ها در این مکان برگزار شود اما پس از سقوط امپراتوری عثمانی و به جمهوری رسیدن ترکیه این مکان به عنوان موزه شناخته شد. در طی دوران مختلفی که پادشاهان بر ترکیه فرمانروایی کردند تغییراتی در این کلیسا ایجاد کردند مثلا در دوران عثمانی کنده کاری هایی با آیات قرآن کریم بر روی این بنا حک شد و دیگر تغییراتی که باعث شده امروزه موزه ایاصوفیه با کلیسای ایاصوفیه تفاوت هایی داشته باشد.
قصر توپکاپی
مکانی تاریخی در کنار طبیعت زیبا، که بسیار مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است این کاخ که در زمان امپراطوری عثمانی ساخته شده توسط ۲۷ برج احاطه شده است، قصر توپکاپی امروزه به موزه ای تبدیل شده که مردم برای دیدن جواهرات، سلاح ها و حرمسرای پادشاهان و هر آنچه در یک کاخ وجود دارد به این موزه مراجعه کنند اما در گذشته محل گرده همایی سران ترکیه و محل اقامت شاهان عثمانی بوده است.
مسجد سلطان احمد
مسجد سلطان احمد یکی از زیباترین مسجد های جهان است که در دوره ی عثمانی ساخته شده. در نزدیکی مسجد ایاصوفیه قرار دارد و بین این دو مسجد باغ های سرسبز و دل نوازی است که جذابیت این اماکن تاریخی را بیشتر کرده است. این مسجد به مسجد آبی نیز معروف است به علت اینکه فضای داخلی اش با کاشی های آبی ساخته و طراحی شده است. این مسجد به علت در ابتدای ساخت به علت هم تعداد بودن مناره هایش با کعبه موجب خشم مسلمانان شد که با ساخت مناره ی هفتم این خشم، آرام شد.
آب انبار باسیلیکا
این آب انبار در دوره ی امپراتور روم برای فراهم کردن منبع آب مردم استانبول با تکنولوژی ای باورنکردنی که در گذشته رواج نداشته، ساخته شده است.
برج گاتالا
بلندترین برج ساخته شده در استانبول است، این برج در قرون وسطایی ساخته شده و برای دیدبانی، تشخیص و محافظت استفاده می شده است. با بازدید از این برج می توانید چشم اندازی از استانبول زیبا را از بالا ببینید و لذتش را ببرید.
بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگترین بازار های جهان با قدمت، تعداد مغازه ها و بازدیدکنندگان بسیار بالاست. در این بازار می توان عتیقه جات، سرامیک های تزیین شده، فرش و وسایل زیبای دیگری را به چشم دید و در این بازار مسجد ها و چشمه ها و حمام هایی نیز وجود دارد که بسیار دیدنی است همچنین مکان خاصی برای یافتن با ارزش ترین جواهرات دارد که به آن جواهیر بدستان می گویند.
برای سفر به استانبول همراه با مدارک تان خوب است لیستی از مکان هایی را که می خواهید ببینید را با خود ببرید اگر دوست دارید با زبان ترکی استانبولی آشنا شوید می توانید در کلاس های آنلاین آموزش زبان ترکی در ۵۰ روز شرکت کنید، با شرکت در این دوره می توانید دو ماهه ترکی یاد بگیرید یا اصطلاحا ترکی را راکت کنید و با آمادگی بیشتر به ترکیه بروید چرا که هم صحبت شدن با فردی از کشوری دیگر فرصت جذابی است که همیشه برایتان پیش نمی آید.