در هفتمین جلسه از کلاس آموزش آنلاین زبان ترکی استانبولی آقای شهرام نیکوبخت با این کلاس همراه شدم تا شرح رویداد آنچه را مشاهده می کنم به حضور تان ابراز دارم. استاد احمدرضا ابراهیمی، بناین گذار سیستم آموزشی رامیت و مبدع دوره های راکت شخصا به تدریس این کلاس می پردازند. از آن روی که در یک کلاس آنلاین بهره مندی از رهنمود های راهبر کلاس به ساعات کلاس محدود نمی شود،  آقای نیکوبخت تمرین های جلسه گذشته خود را دقایقی قبل از شروع کلاس ارسال کردند. استاد ابراهیمی با بررسی متن عبارات:çalışma arkadaşı را در متن ایشان تصحیح کرده و خواستند با خواندن متنی که تالیف نموده اند، ویس خود را ارسال کنند. بخشی از ویس ایشان را با یکدیگر می شنویم.

زبان ترکی را می توان یکی از نزدیک ترین زبان ها به فارسی دانست، از جایی که بیشتر مناطق کشور ترکیه که خواستگاه اصلی زبان ترکی استانبولی در روزگار ماست، زمانی جزء قلمرو ایران محسوب می شده است؛ تبادلات فرهنگی و زبانی متعدد بین ساکنان این منطقه و همجواران فارسی زبان آن ها صورت گرفته و هزاران کلمه فارسی را وارد ترکی کرده است. این ارتباط باعث می شود فارسی زبان ها بتوانند با متونی که این کلمات در آنها به کار رفته ارتباط معنایی بهتری برقرار کنند. این ارتباط معنایی موجب می شود زبان آموزان بتوانند با بهره گیری از این جمله یا اصطلاحات به عنوان الگو و استفاده از آنها را در گفت و گو ها یا نوشتن متون به زبان ترکی به کار ببرند. آقای نیکو بخت نیز با انتخاب هوشمندانه جملات الگو که برای نوشتن این متن نیاز داشتند و جای گذاری کلمات به شکل صحیح نوانستند متنی با در صد خطای بسیار کم تهیه کنند. این نتیجه ای است که با تکنیک های صحیح یادگیری و تنها پس از گذشت ۶ جلسه بدست آورده اند. ایشان برای تلاش در این راستا با کلماتی همچون Teşekkür ederdim (متشکرم) و .Harika (عالی) ایشان را مورد تشویق قرار دادند.

استاد ابراهیمی اعلام کردند که امروز می خواهند یک مهارت جدید و بسیار مهم از مهات های یادگیری زبان را به آقای نیکو بخت آموزش دهند. مهارت های یادگیری منتهی به یادگیری تنها در این کلاس نشده و هر گاه زبان آموز بخواهد به یادگیری یک زبان جدید اقدام کند، می تواند با بهره گیری از این مهارت ها به مقصود خود دست یابد.
مهارت جدید نوعی دیگر از به کارگیری جملات الگو بود. در این روش می بایست جمله ها را شخصی سازی کرده و در نوشتار یا گویش به کار گرفت. به این شکل این امکان برای زبان آموزان فراهم می شود که آنچه را که از زبان هدف می خواهند گلچین کرده و با به کار گیری آن نیاز خود را برطرف نمایند.
آقای نیکو بخت تصمیم گرفتند که در ابتدا با صحبت کردن در باره خود و محیط زندگی شان این تکنیک یادگیری را به کار بگیرند. حال استاد تصویری حاوی تعدادی جمله الگو مناسب برای این موضوع ارسال کردند و شیوه شخصی سازی این جملات را به شکل دقیق توضیح دادند. از آقای نیکو بخت خواستند، با مصاحبه یک طرفه برگذار کرده و با معرفی خود و صبت کردن درمورد محیط زندگی شان از جملات الگو استفاده کنند.
آقای نیکو بخت در یکی از جملاتشان گفتند:
İsfahan’ın hava yağmurlu
(هوای اصفهان بارانی است.)
این درحالی بود که این مکالمه در یکی از آفتابی ترین روز های تابستان انجام می شد.راهبر کلاس به ایشان توضیح دادند که با شخصی سازی جملات الگو باید جمله ای ساخته شود که واقعی است و در این تمرین باید از مثال های Reall  برای مکالمه کمک گرفت. به این شکل می توان از زبان هدف آنچه را ی خواهیم در جلسات محدود کلاس یاد گرفته و پس از اتمام دوره با استفاده از همین تکنیک ها به یادگیری موضوعات به تعداد بی نهایت در تمامی زبان ها بپردازیم.
راه های زیادی برای دست یابی به این جملات از نظیر صحبت کردن افراد نیتیو زبان ترکی و کتاب های نوشته شده توسط ترک زبان ها وجود دارد. ضرب المثل ها نیز به عنوان جملاتی رایج در بین افراد محلی می توانند سند معتبری برای بیان برخی مطالب و احساسات به شمار آید. همچنین به کاری گیری ضرب المثل ها در حین مکالمه میزان شما را به شکلی قابل توجه افزایش می دهد.
این مصاحبه یک طرفه با قدرت بیشتر مجددا آغاز شد. زبان آموز کلاس با کوشش و پشت کار فراوان به بیان جملات به شکلی که به لهجه نیتیو بسیار نزدیک بوده و کلمات به شکلی صحیح تلفظ می شد می پرداختند. در این بین هر گاه لغزشی وجود داشت با بررسی استاد شناخته شده و برطرف می شد. این امر موجب آن است که هیچ جمله نادرستی در ذهن زبان آموز وجود نداشته باشد تا در نتیجه درصد خطا در هر مهارتی به صفر برسد.همانطور که در فیلم خواهیم دید این تصحیح با بیان درست کلمه صورت می پذیرد. این تمرین تا پایان کلاس ادامه داشت و پس از آن، استاد ابراهیمی تمرین جلسه آینده را برای ایشان شرح دادند. در این تمرین می بایست اطلاعات شرح داده شده در مکالمات امروز به یک متن تبدیل می شد. حال با وجود زمان بیشتری که در اختیاز آقای نیکو بخت قرار داده شد، می توانستد از جمللات بیشتری استفاده کنند تا آشنایی بیشتری با این موضوع در زبان ترکی حاصل شود.
در هفتمین جلسه آنلاین از کلاس آموزش زبان ترکی استانبولی، شاهد آن بودیم که بحث معرفی کردن و محل زندگی که اصطلا همجواری ها نامیده می شود، به همراه یکی از تکنیک های هائز اهمیت یادگیری زبان آموزش داده شد. این جلسه پر بار پس از اعلام ترین ها در ساعت ۱۹:۲۴ یعنی ۲۴ دقیقه بعد از ساعت رسمی پایان یافت.
همانطور که مشاهده کردیم آموزش به شیوه احمدرضا ابراهیمی می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن مسیری را طی کند که در دیگر روش ها شاید ۵ یا ۶ جلسه به طول بیانجامد. از طرفی
با شرکت در دوره های آموزشی زبان ترکی می توانید  با پرهیز از حاشیه، نقطه تمرکز را بر اهدافتان قرار داده تا مسیری شفاف و واضح برای دست یافتن به آن بیابید. در صورتی که نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این دوره ها دارید می توانید با ما در ارتباط باشید.