1 کلیک روی عکس پایین دنیای یادگیریت را متحول میکنه!

IELTS7 Banner 01 8 آموزش دستور زبان عربی,گرامر زبان عربی

آموزش دستور زبان عربی، برای تمامی علاقه مندان به یادگیری زبان عربی از بخش های مهم یادگیری محسوب می شود و اگر شما به صورت تخصصی به یادگیری زبان عربی نگاه می کنید، پس یادگیری این موضوع می تواند ادامه مسیر یادگیری شما را هموارتر و آسان تر نماید. در واقع یادگیری دستور زبان عربی، شما را در تمامی بخش ها از جمله: جمله سازی در مکالمه عربی، جمله سازی در مهارت نوشتن زبان عربی و … کمک خواهد کرد و این بخش را به هیچ عنوان نمی توان کم اهمیت جلوه داد.
مهارت های اصلی در زبان عربی
، مانند سایر زبان های خارجی دیگر، شامل مهارت صحبت کردن به زبان عربی، مهارت نوشتن به زبان عربی، مهارت خواندن به زبان عربی و مهارت گوش دادن در زبان عربی می باشد. این مهارت ها هر کدام مکمل یکدیگر هستند و یادگیری بدون یکی از آنها، ناقص محسوب می شود. یادگیری قواعد زبان عربی و همچنین تلفظ صحیح جملات عربی نیز، یکی از این موارد مهم محسوب می شوند که بهتر است برای تقویت قدرت مهارت های خود در زبان عربی، به همه مهارت ها به یک اندازه توجه شود.

آموزش دستور زبان عربی:

زبان عربی یکی از پرگویش ترین زبان های جهان و بزرگترین عضو از شاخه زبان های سامی می باشد که با زبان عبری و آرامی هم خانواده است. امروزه زبان عربی یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد است. زبان عربی دارای لهجه ها و گوییش های مختلفی است و در کشور های عربی مانند عربستان سعودی، یمن، و قطر رسمیت دارد. زبان عربی شباهت چندانی به زبان انگلیسی ندارد. زبان عربی به دلیل وجود مونث و مذکر در دستور زبان خود و همچنین به دلیل قالب ها و حالات صرفی یکی از سخت ترین دستور زبان ها را میان زبان های پر تکلم دنیا دارد.
در این مقاله یکی از نکات مهم گرامر زبان عربی، انواع جمله در زبان عربی  می باشد که در این مقاله بررسی می شود. جمله در عربی به دو نوع جمله اسمیه در زبان عربی و جمله فعلیه در زبان عربی تقسیم می شود.

  • جمله فعلیه:

ارکان اصلی جمه فعلیه در زبان عربی شامل موارد زیر می باشند:

۱- فعل لازم (نا گذر): فعل + فاعل
۲- فعل متعدی (گذرا): فعل+ فاعل+ مفعول

جمله فعلیه در عربی به جمله ای گفته می شود که غالبا با فعل آغاز می شود:

یغفر الله الذنوب: خداوند گناهان را می آمرزد.

فعل: کلمه ای است که بر انجام کاری یا داشتن حالتی در گذشته، حال وآینده دلالت دارد ( در این جمله یغفر).
فاعل: انجام دهنده کار یا دارنده حالت است ( در این جمله الله).
مفعول: کلمه ای است که در زبان عربی معمولا پس از فاعل می آید و کار بر آن انجام می شود ( در این جمله الذنوب).

  • جمله اسمیه در زبان عربی:

ارکان اصلی جمله اسمیه در عربی، مبتدا + خبر است.
برای توضیح این بخش بهتر است به مقایسه این مورد با جملات فارسی بپردازیم. به مثال پایین توجه نمایید:

در جمله فارسی ما می گوییم، “علی زبان آموز” است. “علی” در بخش اول جمله قرار دارد که درباره آن خبری به مخاطب می دهیم اما قسمت دوم جمله یعنی “زبان آموز”، موردی است که به علی نسبت داده ایم. این موضوع می تواند حتی یک شغل یا کار نیز باشد که ما به یک فرد که در اینجا علی است نسبت می دهیم، به همین علت به قسمت اول جمله نهاد و به قسمت دوم جمله گزاره می گوییم.

حال به مثالی در یادگیری جمله سازی در زبان عربی و تفاوت آن با زبان فارسی توجه نمایید:

مبتدا: اسمی است که غالبا در اول جمله اسمیه می آید، تا درباره آن خبری داده شود. در واقع مبتدا، همیشه یک اسم است.
خبر: کلمه یا عبارتی است که معنی مبتدا را کامل می کند و درباره مبتدا خبری را به ما می دهد.

الله یغفر الذنوب: خداوند گناهان را می آمرزد.
احمد طالب: احمد دانشجو است.

نکاتی در جهت آموزش گرامر زبان عربی:

_ اگر از ما خواسته شود که تعداد جمله را در عبارتی مشخص کنیم، باید توجه کنیم که در زبان عربی هر فعل به تنهایی یک جمله فعلیه به شمار می آید. چون هر فعل قطعا یک فاعل دارد و فعل و فاعل یک جمله فعلیه را تشکیل می دهند. مانند وقتی که می گوییم “رفت”. وقتی بپرسند چه کسی رفت می گوییم او رفت. پس «او» در فعل رفت پنهان است.
مانند: الله یغفر الذنوب.
در این عبارت دو جمله وجود دارد: یک جمله اسمیه و یک جمله فعلیه.
جمله اول: ((الله)) مبتدا، ((یغفر)) خبر (جمله اسمیه)
جمله دوم: ((یغفر)) فعل است و فاعل ((هو)) است که در فعل پنهان است. (جمله فعلیه)

نکاتی در جهت یادگیری گرامر زبان عربی:

_ از نکات مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که برای تشخیص فاعل در جمله، فعل را در جواب «چه چیزی؟» یا «چه کسی؟» می آوریم.
مانند: چه کسی گناهان را می آمرزد؟ خداوند گناهان را می آمرزد. پس الله فاعل است.

_ از نکات مهم دیگر در فراگیری زبان عربی این است که برای تشخیص مفعول در جمله، فعل را در جواب «چه چیز را؟» و یا «چه کس را؟» می آوریم. اگر جواب داد جمله متعدی است و آن کلمه مفعول است.
مانند: خداوند چه چیزی را می آمرزد؟ خداوند گناهان را می آمرزد. پس الذنوب مفعول است.

 

در واقع این مقاله بخش کوچکی از گرامر زبان عربی می باشد. زبان عربی یکی از پیچیده ترین گرامر ها را در میان دیگر زبان ها دارد. با وجود اینکه ما از دبستان تا حدودی با این زبان و دستور زبان آن آشنایی داریم اما گرامر زبان عربی پیچیده تر از مطالبی است که در مدارس به ما آموزش می دادند. یادگیری زبان عربی نیاز به یک راهبر حرفه ای دارد تا شما را در مسیر درستی قرار دهد. و ما تلاش داریم تا با آموزش سریع زبان عربی، شما عزیزان را بیش از پیش علاقه مند به یادگیری زبان عربی کرده و شما را در این مسیر یاری رسانیم. بسیاری تلاش دارند تا بتوانند در زمینه کاری با کشورهای عربی زبان و مشتری های هدف خود به زبان عربی، ارتباط موثر برقرار نمایند.
در این زمینه بهتر است قبل از شروع یادگیری زبان عربی، هدف خود را از فراگیری عربی مشخص نمایید. مشاوران و اساتید حرفه ای و چند زبانه موسسه زبان احمدرضا ابراهیمی قادر هستند شما را در جهت انتخاب راهی درست راهنمایی کنند. استاد احمدرضا ابراهیمی به همراه اساتید حرفه ای خود، با ابداع سیستم آموزشی رامیت که تحت عنوان راکت در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است توانسته اند زبان آموزان بسیاری را آموزش دهند و کشور را به سمت چند زبانه شدن سوق دهند. دوره راکت به دو صورت فشرده و فوق فشرده ( 50 جلسه و 50 روزه) تهیه و تالیف شده است تا شما با توجه به نیازتان دست به انتخاب زنید. در سایت زبان احمدرضا ابراهیمی علاوه بر دوره های موجود شما می توانید در صورت نیاز به صورت ترمیک و غیر فشرده از تک جلسه تا چندین جلسه کلاس ثبت نام کنید. این روزها ما نیز بیش از سابق در کنار شما عزیزان هستیم تا با روش های متنوع و خلاقانه، آموزش زبان عربی را برای همگان بیش از پیش لذت بخش کنیم.
این دوره های از ویژه ترین دوره های سایت احمدرضا ابراهیمی هستند که مستقیما توسط احمدرضا ابراهیمی تدریس و پشتیبان می شوند. شما عزیزان می توانید برای آشنایی بیشتر با دوره ها و انتخاب دوره های متناسب با خود، با ثبت مشخصات خود در فرم مشاوره و ثبت نام در انتهای صفحه بپردازید و منتظر تماس کارشناسان مشاور ما باشید و در مشاوره رایگان ما در زمینه انتخاب زبان و دوره مناسب با خود بهره ببرید.
کارشناسان ما همه روزه به جز روزهای تعطیل، از ساعت ۸ صبح الی ۸ شب، آماده پاسخگویی به شما عزیزان خواهند بود و زبان آموزان از لحظه ثبت نام تا پایان مراحل آموزش، از پشتیبانی و حمایت مشاوران ما بهره مند خواهند شد.