مکالمه ی عربی در بازار، یکی از مهمترین نیازهای یک فرد، چه عرب زبان و چه غیر عرب، برای برقراری ارتباط با دیگران در کشورهای عربی است. همانطور که می دانید همه ی انسانها با زبان های گوناگون با هم ارتباط برقرار می کنند و زبان راه ارتباطی مردم ملت های گوناگون با هم است. زبان عربی نیز یکی از زبان های مهم برای برقراری ملت های مسلمان و افراد علاقه مند به اسلام است.
شاید بسیاری از ما به اهمیت یادگیری زبان عربی پی نبرده ایم اما این زبان به ما کمک میکند تا با مکالمه ی عربی در بازار روابط جدیدی را به وجود بیاوریم. زبان عربی ارتباط به خصوصی با زبان فارسی دارد و به همین دلیل یادگیری این زبان بسیار راحت و بی دردسر است.
بسیاری از کتابهای ارزشمند مانند قرآن به زبان عربی نوشته شده است. در این کتاب مقدس که برای مسلمانان از ارزش بالایی برخوردار است نیز، مکالماتی به زبان عربی به چشم می خورد.هم چنین تمامی پیامبران و امامان ما با زبان عربی افراد دیگر، در ارتباط و معاشرت بوده اند.
مکالمه زبان عربی در بازار
 می تواند بخش مهمی از راحتی سفرهای توریستی-زیارتی در کشورهای عربی را برای شما ایجاد نماید. در واقع بسیاری از ما سالانه به زیارت حج و یا سفرهای زیارتی مانند کربلا مشرف می شویم و یادگیری این مهم می تواند در سفری راحت و بدون دغدغه ما را در هنگام خرید سوغاتی یا نیازهای روزانه، یاری رساند.

 

زبان عربی یکی از زبانهای پر گویش در جهان محسوب می شود و جزء یکی از شش زبان رسمی ملل متحد به حساب می آید. بسیاری از ما این سوال را در ذهن خود داریم که زبان عربی و مکالمه ی عربی از کجا شکل گرفته است. در واقع این زبان، صدها سال پیش توسط مردمانی که در عربستان زندگی می کردند و به سامیان معروف بودند رواج پیدا کرد. با گذشت زمان مردم سامی به مناطق گوناگون کوچ کرده و این زبان را در جاهای مختلف نیز رواج دادند.
زبان عربی این روزها به دو دسته، زبان عربی عامیانه و زبان عربی نوشتاری تقسیم شده است؛ که مکالمه ی عربی در بازار در دسته عامیانه مکالمه عربی، قرار می گیرد. مکالمه ی عربی در بازار، می تواند با جملات کاربردی ساده، که ما معمولا در تمامی زبانها از آنها استفاده میکنیم شروع شود. این جملات کاربردی عربی، در ارتباط با سلام و احوال پرسی کردن و یا اصطلاحات روزانه عربی، برای برقراری یک مکالمه عربی می باشد. در اینجا به تعدادی از آن کلمات و اصطلاحات کاربردی در بازار به زبان عربی، می پردازیم.

 

کلمه “مرحبا” در عربی، که استفاده گسترده ای در مکالمه ی عربی در بازار داشته و دارد، برای بیان سلام کردن و همینطور خوشامدگویی در زبان عربی استفاده می شود. اگر شما در هنگام صبح قصد مکالمه به زبان عربی را داشتید، می توانید از کلمه “صباح الخیر” در عربی، استفاده کنید. برای گفتن عصر بخیر در زبان عربی نیز، می توانید از اصطلاح “مساء الخیر” در عربی، استفاده نمایید. “تشرفنا” که به معنی “از دیدن شما خوشحال هستم” در زبان عربی نیز، می تواند توسط تمامی کاسب هایی که در بازار مشغول به کار بوده و به دنبال جملاتی برای جذب مشتری هستند استفاده شود. اما اصطلاحی که توسط این افراد بیشتر استفاده می شود و همینطور بر روی پاکتها یا پلاستیک های خرید نوشته شده است، اصطلاح “اهلا و سهلا” می باشد. برای پرسیدن حال شما چطور است در زبان عربی، می توان از اصطلاح “کیف حالک؟” استفاده کنیم. این اصطلاح روزانه چندین بار توسط مردم برای مکالمه عربی در بازار استفاده می شود.
اگر شما یکی از آن افرادی هستید که از صحبت کردن به زبان عربی، لذت می برید وعلاقه دارید با دیگران مکالمه عربی داشته باشید، می توانید از چند اصطلاح که در پایین به آن اشاره می شود استفاده کنید.
اگر دوست دارید اسم مخاطب خود را بدانید و اسم طرف مقابل را بپرسید، می توانید بگویید: “ما اسمک؟” این سوال می تواند برای هر دو مخاطب خانم یا آقا استفاده شود و محدودیت مذکر یا مونث بودن را ندارد. اما اگر کسی این سوال را از شما پرسید می توانید با کلمه ی “اسمی….” جواب سوال او را بدهید.

 

سوال دیگری که معمولا در مکالمه ی عربی در بازار پرسیده میشود این است که شما اهل کجا هستید؟ این سوال در زبان عربی به صورت “من این انت؟” در عربی، پرسیده می شود. نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که کلمه “انت” در عربی، با توجه به مخاطب، که خانم یا آقا باشد، تغییر می کند. برای آقا سوال” من این انت؟” و برای خانم سوال “من این انتی؟”پرسیده می شود.
ادب ما حکم‌ می کند، که اگر کسی جایی کمکی به ما کرد یا خدمتی را به ما ارائه داد از او تشکر کنیم. برای تشکر در زبان عربی، وقتی بخواهیم این قدر دانی را پررنگتر نشان دهیم، می توانیم از اصطلاح “شکرا جزیلا” استفاده نماییم. به تدریج پیش آمده است که ما به دنبال شخصی برای کمک گرفتن بوده ایم. اما طریقه درخواست کمک از دیگران در مکالمه ی عربی با اصطلاح “هل تستطیع مساعدتی؟” بیان می شود.

 

برای برقراری مکالمه عربی در بازار، مهمترین و بیشترین کلمه ای که قابل استفاده است، پرسیدن قیمت در عربی، می باشد. ما می توانیم این سوال را به این‌ طریق بپرسیم: کم هو ثمنه؟
اما اگر قیمت پرسیده شده گفته شد و شما متوجه نشدید، با اصطلاح “لا افهم” می توانید به مخاطب خود بگویید که متوجه منظور او نشده اید. همانطور که نیاز استفاده از کلمه ی تشکر بسیار است، کلمه معذرت خواهی کردن در زبان عربی، نیز مهم می باشد. در مکالمه عربی اگر بخواهید از کنار کسی رد شوید کلمه ” المعذره ” و اگر بخواهید از کسی معذرت خواهی کنید کلمات “عفوا/عذرا” را بیان می کنید.
در پایان تمام مکالمات چه به زبان عربی و چه زبانهای دیگر از عبارت خداحافظی یا شب بخیر استفاده می کنیم. خداحافظی در مکالمه عربی به صورت “فی امان الله” بیان می شود.  اما برای گفتن شب بخیر در عربی، از اصطلاح ” تصبح ” یا ” تصبحین علی خیر” استفاده می شود.
مهارت مکالمه عربی
، شیرین ترین مهارت برای علاقه مندان به زبان عربی است و بسیاری به امید اینکه بتوانند روزی به خوبی به عربی صحبت نمایند، تلاش خود را در این مسیر قرار می دهند. یادگیری مکالمه عربی می تواند با یادگیری نکات آموزشی، به راحتی صورت بگیرد و شما را در این مسیر، علاقه مندتر و راغب تر نماید. یکی از مواردی که می توانید در تقویت مهارت گفتگو در زبان عربی بکار ببرید، این است که روزانه با دوستان خود به مکالمه و چت کردن عربی بپردازید؛ اما اگر پارتنر مناسب در این مورد ندارید می توانید روزانه با خود در آینه به تمرین مکالمه بپردازید.

 

برای آشنایی با گویش های زبان عربی و نحوه آموزش ما میتوانید فرم مشاوره را کامل کنید و یا با شماره های موجود در سایت با همکاران ما در ارتباط باشید. شماره 09333558002 نیز به صورت 24 ساعت در واتساپ جوابگوی سوالات شما عزیزان است.