سؤالات Speaking آیلتس، Reading ، Writing و Listening ، مواردی هستند که آزمون کلی آیلتس، را تشکیل می دهند. همانطور که می دانیم، فراگیری هر زبانی، شامل یادگیری چهار مهارت یاد شده است و به همین جهت، برای سنجش میزان تسلط هر فرد در هر زبان خارجی، این چهار بخش، مورد آزمون و سنجش قرار می گیرند.
آیلتس چیست؟
آیلتس (IELTS) مخفف عبارت “سیستم بین المللی سنجش زبان انگلیسی” (The International English Language Testing System) می باشد که برای مهاجرت به اکثر کشورها، به این مدرک، نیاز داریم. برای تدوین هر آزمون آیلتس و انتخاب سؤالات آن، گروهی از افراد شامل یک روانشناس، چند فرد خبره در زمینه ی Testing ، چند کارشناس زبان شناسی با هم همکاری می کنند. البته لازم به ذکر است برای بخش Listening ، از افراد با لهجه ها و گویش های مختلف برای آزمون، بهره برده می شود.
دلایل اهمیت آیلتس
همانطور که در بخش قبل نیز اشاره شد، امروزه، داشتن مدرک آیلتس، از جمله شروط مهاجرت به یک کشور است، چرا که اعتبار این آزمون در بین کشورها به دلیل سیستماتیک و بین المللی بودن آن، شناخته شده است. افراد برای شرکت و همکاری در بسیاری از سازمان ها و دانشگاه های فراتر از مرز کشورشان، به گذراندن این آزمون و اخذ مدرک آن، نیاز دارند.
یکی از دلایلی که آزمون آیلتس را مورد توجه قرار داده است، نحوه ی چینش و انتخاب سؤالات آن است، چرا که نه تنها به سنجش زبان و مهارت های مختلف آن، متفاوت از آزمون های دیگر می پردازد بلکه دیگر آگاهی های شخص مانند ضریب هوشی، دقت و … را سنجیده و تخمین می زند.
انواع آزمون آیلتس
امروزه آزمون آیلتس، پس از بازنگری ها و ویرایش های مختلف، به سه نوع آیلتس آکادمیک، جنرال و لایف اسکیلز (Life Skills) تقسیم بندی می شود. همانگونه که از نام مورد اول می توان حدس زد، آیلتس آکادمیک، برای اشخاصی استفاده می شود که می خواهند تحصیلات آکادمیک خود را در مقاطع کارشناسی و بالاتر ادامه دهند.
آیلتس جنرال نیز برای افرادی است که قصد مهاجرت به یکی از کشورهای انگلیسی زبان، شامل بریتانیا، استرالیا، نیوزلند و کانادا و یا تحصیل در مقاطع پایین تر از کارشناسی را دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. آیلتس لایف اسکیلز یا همان مهارت های زندگی، برای افردی است که متقاضی زندگی در انگلستان و در واقع ویزای Family Member می باشند.
پس از ارائه ی مطالبی مختصر، در مورد آزمون آیلتس، در نوشته ی پیش رو، می خواهیم به طور مفصل تری به سؤالات Speaking آیلتس پرداخته و اطلاعاتی را در این زمینه کسب کنیم.
سؤالات Speaking آیلتس
در بخش سنجش مهارت اسپیکینگ در آزمون آیلتس، چهار قسمت، مورد پرسش و سپس، تصحیح قرار می گیرد که هر کدام از آن ها، یک چهارم نمره ی Speaking را شامل می شوند:
۱. واژگان: در این قسمت به دو نکته ی صحیح بودن واژه های مورد استفاده و دایره واژگان فرد امتحان دهنده، دقت و نمره دهی می شود.
۲. گرامر: در این قسمت نیز، به درستی و وسعت گرامرهای مورد استفاده قرار گرفته، برای نمره دهی، دقت می شود.
۳. تلفظ: همه می دانیم، یکی از مهمترین نکاتی که تبحر یک شخص را در بیان زبانی غیر از زبان مادری، نشان می دهد، تلفظ صحیح کلمات بدون داشتن لهجه ی زبان مادریست.
۴. روان صحبت کردن: هر چه شما در پاسخ دادن به سؤالات اسپیکینگ، روان تر و راحت تر باشید، مطمئناً نمره ی بهتری از این بخش خواهید گرفت.
بهتر است بدانیم، در بخش های اول و سوم سؤالات اسپیکینگ آیلتس، مکالمه ای شامل سؤالات و پاسخ های مربوط به آن ها، میان ممتحن و متقاضی صورت می گیرد، که در واقع امتحان گیرنده، سؤال پرسیده و متقاضی بنا بر نوع تفکر و قدرت مکالمه ی خود، به آن ها، پاسخ می دهد. تعداد سؤالات در هر بخش، ممکن است به ۴ عدد نیز برسد ولی دانستن این نکته خالی از لطف نیست که تعداد سؤالات پرسیده شده به طول جواب فرد متقاضی بستگی دارد بدین صورت که، هر چه طول جواب بیشتر و کلمات استفاده شده، تنوع بیشتری داشته باشند، تعداد سؤال کمتری، پرسیده می شود.
گفتگوی میان ممتحن و متقاضی در بخش اول، بیشتر، شامل زمینه کاری و تحصیلات فرد امتحان دهنده، شرایط زندگی و خانواده اش …و در کل، مسائل مربوط به وی، می باشد. ولی در بخش سوم، سؤالاتی با محوریت موضوعات آکادمیک و تخصصی تر، از متقاضی پرسیده شده که باید به صورت وسیع تر و با جزئیات بیشتری به آن ها پاسخ دهد.
اگر خاطرتان باشد در بخش های قبلی، بیان شد که تلفظ شخص متقاضی باید به دور از لهجه ی خاصی باشد. اما نکته ی مورد توجه در این قسمت این است که اگر متقاضی، لهجه ی آمریکایی یا انگلیسی را به گونه ای شیوا و زیبا در مکالمه ی خود داشته باشد چه بسا امتیازی برای وی، محسوب گردد.
دانستن این نکته نیز خالی لطف نیست که برای داشتن گفتگویی معقول و مناسب هر شرایط، باید ارتباطی از جنس آن شرایط، با فرد مقابل، برقرار کرد. بنابراین، دقت به عوامل شکل دهنده به یک ارتباط مؤثر، می تواند ما را در ایجاد آن، یاری رساند؛ عواملی مانند نوع پوشش، زبان بدن، تحلیل کردن رفتار شخص مقابل در لحظه و متعاقباً، بروز واکنشی متناسب با رفتار او و… می توانند در ایجاد یک ارتباط مؤثر، نقش مهمی را ایفا کنند.
امیدواریم مطالب ارائه شده، پاسخگوی بخشی از سؤالات شما عزیزان، هر چند اندک، بوده باشد. از اینرو آموزشگاه زبان بهین دانش، برای پاسخگویی و ارائه ی مشاوره رایگان در بخش برگزاری کلاس های آنلاین ترمیک و فشرده از جمله آیلتس، با سیستم آموزشی متفاوت، همه روزه به جز ایام تعطیل، از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب در خدمت شما عزیزان می باشد. کافیست با ما تماس گرفته و یا مشخصات و شماره ی تماس خود را در کادر زیر وارد کنید تا همکاران ما، شما را در شروع مسیر یادگیری تا انتهای آن، همراه باشند.