آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی یا آموزش زبان های خارجی با این تکنولوژی در ابتدا یک تناقض دیده می شود چون هوش مصنوعی خودش یک سیستم یادگیری است و قرار نیست به کسی آموزش بدهد. البته که در حال حاضر در بعضی از زمینه ها یاد گرفته به جای انسان هم تصمیم گیری کند! دیروز در یکی از همایش های هوش مصنوعی مرتبط با جشنواره جایزه مصطفی شرکت کردم. دکتر البحری به عنوان یک دانشمند بین المللی در زمینه هوش مصنوعی درباره قابل اعتماد بودن این تکنولوژی صحبت هایی مطرح کرد و در آخر گفت: “برای تصمیم گیری ها هوش مصنوعی نیازمند تجربه انسان است.”

برای علاقه مندان یادگیری زبان انگلیسی، متخصصین آموزش زبان انگلیسی، و دیگر زبان های خارجی سوال ها و دغدغه هایی در این رابطه بوجود آمده است. در ادامه به بعضی از این نگرانی ها می پردازم.

آیا مردم کشورهای غیر انگلیسی زبان با توسعه و پیشرفت هوش مصنوعی باز هم مجبور به یادگیری زبان انگلیسی هستند؟

آموزش زبان انگلیسی از زمان قدرت گرفتن بریتانیا و بعدتر آمریکا تا به امروز یکی از دغدغه های کشورهای غیر انگلیسی بوده است. چگونگی این آموزش در دوره های متفاوت از نظر ظاهری تغییراتی داشته است ولی چالش  های یادگیری زبان انگلیسی برای زبان آموزان همیشه جدی و مشکل ساز بوده است. با پیشرفت تکنولوژی، گستردگی اینترنت، پیدایش اپلیکیشن های هوشمند مترجم و امروزه با قابلیت های شگفت انگیز هوش مصنوعی اطلاعات بسیاری بدون هیچگونه مشکلی در دسترس همه دنیا قرار می گیرد. اما به نظر می رسد هوش مصنوعی تا جذب اعتماد بازرگانان بین المللی و به سرانجام رساندن یک مذاکره تجاری چند میلیون دلاری مسیر سختی را پیش رو دارد. با وجود اینکه نمی توان پیشرفت های برق آسا در عرصه فناوری دیجیتال را انکار کرد، تمایل به صحبت کردن به زبان انگلیسی، تعامل با دیگران و انتقال عواطف در موقعیت های متفاوت، حذف یادگیری و آموزش زبان انگلیسی یا دیگر زبان های خارجی را یک چالش انکار ناپذیر برای هوش مصنوعی کرده است.

آیا پیشرفت های هوش مصنوعی در دیگر زبان های خارجی هم به اندازه زبان انگلیسی قابل استفاده و تاثیر گذار است؟

در زبان هایی چون زبان ژاپنی و چینی استفاده از سیستم های نرم افزاری بسیار رایج تر از زبان انگلیسی است. در این زبان ها که نویسه های الفبایی پیچیده ای دارند از ابتدای رواج سیستم های الکترونیکی استفاده از نرم افزار های تبدیل کننده رواج داشته است. صداهای موجود در زبان چینی را در کامپیوتر یا تلفن خود تایپ می کنید و سیستم به چند کاراکتر چینی به شما پیشنهاد می دهد. سپس شما یکی از کاراکتر ها را انتخاب می کنید و بدین روش ادامه می دهید تا کلمه مورد نظر خود را تایپ کنید. سالهاست که تایپ و  نگارش زبان چینی و ژاپنی به همین شکل اتفاق می افتد و می توانیم بگوئیم شروع GP4 از همین نقطه بوده است. بنابراین می توان گفت هوش مصنوعی و زبان آموزی از زبانهایی مانند چینی و ژاپنی استارت خورده است.

آیا پیشرفت های هوش مصنوعی برای موسسه های آموزشی بویژه آموزشگاه های زبان های خارجی تهدید جدی است؟

آمورش زبان های خارجی سالهاست در بنگاه های اقتصادی کوچک آموزشی یک دغدغه بوده است. همیشه موسسات آموزش زبان های حارجی در پی یافتن راهی بهتر برای ارائه این آموزش بوده اند. کاملا روشن است با رواج هوش مصنوعی شوک عظیمی به روال آموزش زبان های خارجی در موسسات وارد می شود همانگونه که در زمان شیوع کرونا و آنلاین شدن خیلی از آموزشگاه ها موسسه های آموزش زبان مجبور به ایجاد یک تحول شگرف شدند و بسیاری حتی نتوانستند با این تغییر هماهنگ شوند و از دور آموزش خارج شدند. پیشرفت های هوش مصنوعی روند آموزش مکالمه زبان انگلیسی را تغییر می دهد. کافیست آموزشگاه های زبان های خارجی با این تغییرات همراستا و همسو بشوند تا اینکه نه تنها هوش مصنوعی تهدید برایشان نباشد بلکه بسیاری از مشکل های موجود در مسیر آموزش با قابلیت های هوش مصنوعی مدیریت می شوند.

در حال حاضر چگونه می توان از قابلیت های هوش مصنوعی در آموزش زبان انگلیسی و دیگر زبان های خارجی استفاده کرد؟

قابلیت های بسیاری در تلفن های هوشمند و سیستم های کامپیوتری امروزی موجود است که نمونه های کاربردی و عملی از هوش مصنوعی توسعه نیافته و یا تازه شکفته هستند. امروزه عده زیادی از مردم به شیوه های متفاوت از این ویژگی ها استفاده می کنند. کارآمد بودن تعدادی از این ویژگی ها را در زمینه یادگیری و آموزش زبان انگلیسی و دیگر زبان ها بررسی می کنیم.

ChatGPT & Bard

هوش مصنوعی در شاخه Generative AI به تازگی دستاوردهایی از مدل های گسترده زبانی ارائه کرده است. سیستم های رباتی ویزه گفتگو و تعامل زبانی با اپلیکیشن های موجود در بیشتر کشورهای دنیا منبعی با اعتباری تقریبا برابر با اعتبار انسانی فراهم کرده اند. کاربران زیادی از قابلیت های GPT در محیط های شخصی و اجتماعی استفاده می کنند. اپلیکیشن های مبتنی بر هوش مصنوعی در زمینه ارائه زیرنویس، تبدیل فایل های صوتی به متن، نوشتن رزومه و دیگر زمینه های کاربردی مشکلات زبانی موجود بر سر راه مدرسان آموزش زبان انگلیسی و فراگیران یادگیری زبان انگلیسی و دیگر زبان های خارجی را تا حد بسیار زیادی کاهش داده اند. پیش بینی می شود تکنولوژی هوش مصنوعی به زودی در عرصه آموزش زبان انقلابی همانند تحولی که تلفن های هوشمند در زندگی بشر ایجاد کرد حادث کند.

SPEECH TO TEXT

این قابلیت منحصر به فرد سیستم های کامپیوتری و موبایل سال های زیادی است به کمک ما آمده است. یادگیری و آموزش زبان انگلیسی با استفاده از تکنولوژی تبدیل صوت به متن در بسیاری از زمینه ها پیشرفت بالایی داشته است. در دوره جامع مکالمه زبان انگلیسی زبان آموز ضمن تقویت مهارت های شنیداری و گفتاری خود ا استفاده از این قابلیت سیستم با مهارت های خوانداری و نوشتاری آشنا می شود و از ویژگی های این تکنولوژی لذت می برد. هر چند ویژگی SPEECH TO TEXT برای زبان انگلیسی بسیار شناحته شده است، این ویزگی در یادگیری زبان های چینی و ژاپنی به من و زبان آموزانم مصداق عملی یک معجزه بود. کافیست این قابلیت را برای زبان مورد نظر خود فعال نمایید تا از کارآئی و سودمندی آن شگفت زده شوید.

TEXT TO SPEECH

با اینکه این ویژگی در قالب نرم افزار های کامپیوتری بیش از دو دهه است به کمک بشریت آمده است. تعداد کثیری از مردم با این تکنولوژی آشنائی ندارند. در اولین سال های تدریس با زبان آموزی نابینا آشنا شدم. علیرغم نابینایی مطلق بیشتر از متوسط جامعه ما کتاب می خواند، در یادگیری زبان انگلیسی در سطح خود بسیار بالاتر از بقیه بود، و از همه مهمتر با اینکه برنامه نویسی جاوا به تازگی به بازار وارد شده بود، آرش یک برنامه نویس حرفه ای جاوا بود. او همه پیشرفت خود را مرهون نرم افزارهایی بود که کتاب ها را برای او می خواندند. امروزه این قابلیت در تمام تلفن های هوشمند وجود دارد و شما به سادگی با فعال کردن آن می توانید در زمینه های زبان های خارجی موفق تر از پیش باشید.

TEXT SCANNING

ترجمه گوگل، با فعالیت تقریبا 15 ساله خود و کاربر بیش از 500 میلیون نفر در روز، در بیش از 130 زبان دنیا ثابت کرده است قادر است بعضی از مشکلات زبانی مردم را حل نماید. اینکه ترجمه در زبان آموزی به سود یا ضرر فراگیر است موضوع بحث این نوشته نیست ولی اینکه با تکنولوژی text scanning شما می توانید از یک نوشته عکس بگیرید و آن را به یک متن پویا و قابل ویرایش تبدیل کنید و از نرم افزار های text to speech  بخواهید آن متن را برای شما تلفظ کند در فرایند یادگیری زبان قطعا کارآمد است. برای مواقعی که فرصت یادگیری ندارید می توانید مشکلات خود را به کمک Google Translate مدیریت کنید. قابلیت اسکن متن در زبان های غیر انگلیسی کاربرد بسیار بالایی دارد.

هوش مصنوعی در دوره جامع مکالمه انگلیسی

در دوره جامع مکالمه انگلیسی یکی از ساده ترین قابلیت های هوش مصنوعی که توانایی تشخیص صدا و تبدیل صدا به متن است کمک بسیاری به زبان آموزان می کند. در فصل های پایانی دوره جامع مکالمه انگلیسی تمرین ها و تکنیک ها با هدف خواندن و نوشتن تمام آنچه آموخته ایم مطابقت دارند. از آنجائیکه دقت در نوشتن یکی از ابزارهای آموزش در دوره جامع است قابلیت Speech to Text کمک بسیاری به نگارش کلمه ها و جمله ها می کند. البته این یکی از ساده ترین و قدیمی ترین ابزار های مبتنی بر هوش مصنوعی است. در ویرایش های جدید پکیج مکالمه انگلیسی مورد استفاده برای دوره جامع از دستاوردهای جدید این تکنولوژی استفاده خواهد شد.

 صفحه معرفی دوره جامع مکالمه انگلیسی

برای دریافت مشاوره اختصاصی و رایگان درباره دوره جامع و آموزش زبان به روش زبان مادری با شماره زیر تماس حاصل نمایید.