لغات انگلیسی با معنی متفاوت و تلفظ یکسان چالشی نفس گیر برای علاقه مندان به زبان انگلیسی به شمار می آید. گستره واژگان در زبان انگلیسی به شکلی اعجاب آور عظیم است. در کنار این لغات Phrase ها و Idiom هایی نیز وجود دارد که با ایجاد نوعی ایهام در واژگان، درک عباراتی که می شنویم را دشوار می کند. مخصوصا در زمانی که اقدام به درک شنیده ها از طریق ترجمه کردن کلمات می کنیم. با ایجاد یک عادت یادگیری صحیح و حذف عادات صحیح می توان کلمات مشابهی که تلفظ های متفاوت دارند را به خوبی درک و تحلیل کرد.
تفاوتی ندارد که مقصود شما آموزش زبان انگلیسی است یا زبانی دیگر را به عنوان هدف در نظر دارید؛ فراگیری این تکنیک ها قطع به یقین شما را در مهارت Listening و درک مطلب چندین پله به بالا می برد. همچنین می توانید با به کارگیری این کلمات در هنگام صحبت کردن به زبان انگلیسی، علاوه بر داشتن یک سخنرانی با سطح بالا می توانید با بازی با کلمات تاثیر بیشتری بر مخاطب خود بگذارید. با ما همراه باشید تا در کنار معرفی برخی از این واژگان تکنیک های درک و تمایز آنها از یکدیگر را با هم مرور کنیم.
Eight Ate
خورد هشت
Gorilla Guerilla
جنگجو گوریل
Flu Flue
دودکش آنفولانزا
Ball Bawl
گریه کردن توپ
Knight Night
شب قهرمان
Route Root
ریشه مسیر
Bear Bare
برهنه خرس
Stair Stare
خیره شدن پله
Ferry Fairy
پری کشتی
Flower Flour
آرد گل
Week Weak
ضعیف هفته
Break Brake
ترمز کردن شکستن
Sell Cell
سلول فروختن
Four For
برای چهار
Here Hear
شنیدن اینجا
Meat Meet
ملاقات گوشت
I Eye
چشم من
Bee Be
بودن زنبور
by Buy
خریدن با/تا
Dye Die
رنگ کردن مردن
Piece Peace
صلح قطعه/ بخش
Write Right
صحیح نوشتن
Sea See
دیدن دریا
Sun Son
پسر خورشید
برخی از کلماتی که نام برده شد، همچون Knight معادل های دیگری همچون Hero دارد که می توانیم برای پیش گیری از دریافت غلط توسط مخاطب از آن استفاده کنیم. اما استفاده از کلماتی که با وجود داشتن Pronunciation یکسان معنی متفاوتی ارائه می دهند، در ابتدا نوعی زیبایی ادبی به شمار می رود و از جانب دیگر شناخت و تمایز آنها باعث می شود سطح زبانی شما را افزایش یافته و در نتیجه سخنرانی حرفه ای تری ارائه دهید.
تکنیک های شناختی
در وهله اول همه ما در صورتی که از عادات صحیح یادگیری آگاه نباشیم برای یادگیری این کلمات، آن ها را لیست کرده و شروع به حفظ کردنشان می کنیم، از طریق معنی سعی بر تشخیص تفاوت ها می کنیم. اما واقعیت این است که اگر این روش ها موثر واقع شود هم اثری موقت و گذرا خواهد داشت. از جایی که ذهن انسان ساختاری تحلیل کننده دارد و برای حفظ کردن لیست های طولانی ساخته نشده است، پس از مدتی این اطلاعات را به وادی فراموشی می سپارد.
بهترین راه حل برای شناخت این کلمات درک آنها است. می توانیم با توجه به جایگاه آن ها درجمله به مفهوم پی ببریم و با بررسی و درک چند مثال برای همیشه در ذهن خود ثبت کنیم. نکته قابل توجه برای دریافت مثال ها این است که می بایست از منبعی معتبر تهیه شده باشد. ویدیو و پادکست را می توان یکی از بهترین منابع برای دریافت جملات الگو به شکل شنیداری دانست، اما نقطه مثبت ویدیو نسبت به پادکست این است که با استفاده از درک موقعیت، زبان بدن و احساسات افراد به شکلی واضح تر می توان مفهوم را درک کرد. از جانب دیگر باید در نظر داشت که ویدیو حتما حاوی عباراتی باشد که افراد نیتیو بیان کرده اند. حال با مشاهده این ویدیو ها و آنالیز جمله در ذهن، مغز ما به خودی خود معنی و مفهوم آن کلمه را درک می کند. با چندین بار تکرار این تمرین با کلمات مختلف این مهارت در ما نهادینه می شود و دیگر نیازی به تمرین های طولانی نخواهیم داشت.
مهارتی که برای درک معانی کلمات در یک جمله بیان کردیم تنها یکی از ده ها مهارت های صحیح یادگیری است که نه تنها برای آموزش زبان، بلکه برای هر نوع و هر سبک یادگیری موثر واقع می شود. احمدرضا ابراهیمی مبدع دوره های راکت با بررسی های فراوان و سال ها پژوهش در امر یادگیری زبان توانسته با شناخت معایب سیستم های آموزشی این مهارت ها را طراحی و به جهانیان ارائه دهد. در سبک یادگیری راکت که عموم آن به صورت آنلاین برگزار می شود، هر زبان آموز با تکیه بر اراده و تلاش خود و به کارگیری تکنیک ها می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن به اهداف زبانی خود برسد.