برای آشنایی با دوره جامع مکالمه انگلیسی و تکنیک های یادگیری روی تصویر زیر کلیک کن !
شاید برای اکثر شما علاقه مندان به کشور ترکیه و زبان ترکی این سوال پیش آمده باشد که ترکیه چه زمانی از ایران جدا شد؟ و یا علت جدا شدن مرزهای ترکیه و ایران چیست؟ ترکیه یکی از کشورهای همسایه ی ایران در خاورمیانه است که از طریق استان آذربایجان غربی با ایران هم مرز است. ایران و ترکیه در آداب و رسوم شباهات های بسیار زیادی دارند. که در ادامه به بررسی می پردازیم.
ابتدا می خواهیم کمی در مورد روابط ایران و ترکیه مطلع شویم. ترکیه پس از، از هم گسیختگی امپراتوری عثمانی توانست به دست مصطفی کمال آتاترک به جمهوری برسد. مصطفی کمال آتاترک مرد دولت و رزمنده ای مستقل از طرفداران سکولاریسم و ناسیو نالیسم و بنیان گذار جمهوری ترکیه بود. سکولاریسم اعتقادی است مبنی بر اینکه نهادهای دولتی و حکومتی نباید از نهاد های مذهبی جدا باشند و ناسیونالیسم آگاهی به تعلق داشتن به مردم و ملت است تا با وفاداری راسخ بتوانی به آنها خدمت کنی و حس همبستگی را بین مردم به وجود بیاوری.
ترکیه چه زمانی از ایران جدا شد؟
ایران در همان سال های فروپاشی عثمانی درصدد به تخت نشینی رضا شاه پهلوی بود که پس از از بین رفتن قاجاریان رخ داد. با وجود اینکه روابط امپراتوری عثمانی و صفویان در گذشته سر مرزهای ایران و ترکیه خوب نبود و با هم سر جنگ و خون ریزی و غارت داشتند، رضا شاه پهلوی سعی به محکم کردن روابطش با جهانیان از جمله ترکیه داشت. یکی از بدترین جنگ های این دوره جنگ چالدران بود که برای دو طرف خسارت های بسیاری به بار آورد و آثار تاریخی ایران تخریب و غارت شد که امروزه در موزه های استانبول حفظ می شنوند. این درگیری ها حدود صد سال طول کشید تا بالاخره در ۱۷ می سال ۱۶۳۹ میلادی توافق نامه ای به عنوان عهدنامه قصر شیرین یا عهدنامه ی زهاب توسط صفویان و عثمانی ها امضا شد. علت نام گذاری این توافق نامه به قصر شیرین به دلیل این است که در شهر قصر شیرین به امضا رسید. با بستن این عهدنامه بخشی از اختلافات مرزی میان ایران و ترکیه حل و مرز کشور ها تثبیت شد اما همچنان اختلافات ارضی پایان نپذیرفت. با وجود اینکه در دوره ی افشاریان و قاجاریان کمی ارتباطات عثمانی و ایران نزدیک تر شده بود اما این اختلافات مرزی حل نشده و حتی عثمانی ها برای امرار معاش ایرانیان در ترکیه شرایط سختی را حاکم کرده بودند. پس از به سلطنت رسیدن رضا شاه پهلوی و شروع دوران پهلوی، رضا شاه سعی داشت اختلافات مرزی گذشته بین ایران و ترکیه را از بین ببرد و قصد بهتر کردن رابطه این دو کشور داشت به همین سبب سفیری به نام محمد علی فروغی را به ترکیه فرستاد تا راهی برای برطرف کردن اختلافات ارضی پیدا کند، این پیک بی ثمر نبود اما هنوز سر نقاط محلی اختلافاتی بود و بنا بر این شد تا کمسیون های محلی این مشکلات را حل کنند که به ثمر نرسید و در آخر فردی به نام توفیق رشیدی بیگ به عنوان وزیر امور خارجه ترکیه به دیدار رضا شاه در تهران آمد و پس از انجام مذاکراتی بنا بر این شد که ایران و ترکیه بخشی از اراضی خود را با یکدیگر جا به جا کنند.
پس از این مذاکرات اختلافات مرزی ایران و ترکیه رفع شد و قرارد دادی به عنوان مبادله ی ارضی بین وزیر خارجه ترکیه توفیق رشیدی بیگ و وزیر خارجه ایران محمد علی فروغی امضا شد که باعث جدا شدن مرزهای ترکیه و ایران شد. این وزرا تعهدات دیگری مثل برقراری امنیت و عدم وقوع عملیات نظامی و نبستن قرارداد با دشمن های یکدیگر بر سر غارت کردن اموال، خاک و جان مردم و همچنین به خطر نینداختن قدرت های سیاسی، اقتصادی خود بستند.
رضا شاه در ادامه با کشور های دیگری همچون عراق و افغانستان توافق نامه هایی امضا کردند که هر چهار کشور ایران، ترکیه و عراق و افغانستان هیچ عملیاتی برضد هم انجام ندهند.
پس از انقلاب اسلامی کمی روابط ایران و ترکیه به کناره کشیده شد تا اینکه در دوره ی احمدی نژاد شرایط بهتر شد و دو کشور روابط اقتصادی خوبی با یکدیگر بر سر صادرات و واردات به خصوص نفت با یکدیگر و همچنین مذاکراتی برای برنامه های هسته ای داشتند تا اینکه آمریکا وارد عمل شد و به روابط و اقتصاد ایران و ترکیه ازجمله صادرات نفت به ترکیه لطمه وارد کرد.
تفاوت زندگی بین ایران و ترکیه:
سعی کرده ایم خلاصه ای از روابط ایران و ترکیه را برایتان شرح دهیم. حالا می خواهم چند تفاوتی که در زندگی بین ایران و ترکیه وجود دارد را بگویم.
- در ترکیه شرایط رهن و اجاره به شکل باور نکردنی ای آسان تر از ایران است. ترکیه ای ها به رفاه و آسایش بیشتر از تجملات اهمیت می دهند همچنین به قوانین کوچک و تاثیر گذار اهمیت ویژه ای می دهند، مثلا اصلا حق این را ندارند که وسیله ای برای پر کردن بنزین به پمپ بنزین ببرند، آنها فقط اجازه دارند با وسایل نقلیه شان به پمپ بنزین مراجعه و درخواست بنزین کنند. آنها حتی اگر در راه بمانند به نامه از طرف پلیس احتیاج دارند تا مشکل کمبود بنزینشان حل شود.
- جالب تر اینکه هزینه کنسرت در ترکیه خیلی کمتر از ایران است آنجا شهرداری ها در برگزاری کنسرت ها نقش مهمی دارند و همین باعث می شود مردم ساده تر بتوانند از یک برنامه ی هنری هیجان انگیز لذت ببرند.
- نکته دیگر اینکه مسلمانان ترکیه نماز جمعه را یکی از عاداتشان می دانند و حتما در این مراسم شرکت می کنند و برای نماز جمعه ارزش بیشتری نسبت به نمازهای یومیه قائل اند. همچنین شباهت بسیاری در مراسم ها و رفتارهای مردم ترکیه و ایران وجود دارد که کمی روشن تر از تفاوت هاست برای همین فعلا به آنها پرداخته نشد.
جداشدن مرزهای ترکیه و ایران:
اخیرا خبری که به گوش همه رسیده است این است که دولت ترکیه دیوار بزرگ و مستحکمی بین مرز ایران و ترکیه احداث کرده است. دولت ترکیه به دلایل مختلفی این دیوارکشی را انجام داده است اما دلایل اصلی جدا شدن مرزهای ترکیه و ایران می تواند: جلوگیری از انواع قاچاق، مبارزه با تروریسم، امنیت مرزی، آرامش و امنیت شهروندان، مهاجرت غیرقانونی و… باشد. خیلی از مهاجران شهروندان افغانستانی هستند که وارد مرز ایران شده اند و از مرز ایران به کشور ترکیه خواهند رفت. با دیوارکشی که صورت گرفت باعث جلوگیری از ورود شهروندان افغانستانی به ترکیه شد. ورود بیش از حد مهاجران به کشور ترکیه وضعیت اقتصادی این کشور را به خطر انداخته است. همه و همه باعث شد که این کشور تصمیم جدی و سریع تری برای جدا کردن مرز کشور خودش با ایران بگیرد. یکی از مهم ترین دلایلی که باعث جدا شدن مرزهای ترکیه و ایران شد و ایران هم از این بابت احساس رضایت میکند، وجود تروریست ها و نظامیان “پ کا کا” که وابسته به حزب کارگران کردستان ترکیه هستند، می باشد. جدا شدن مرزهای ترکیه و ایران واکنش های زیادی را چه در فضای مجازی و چه در دنیایی واقعی برانگیخت اما باید دقت کرد که در این میان هر کشوری به دنبال منافع خودش است.
امیدواریم مطالب فوق برایتان مفید و جذاب بوده باشد. با وجود جدا شدن مرزهای ترکیه و ایران با کمی دقت می توان متوجه مهاجرت بسیار زیادی از ایرانیان به کشور ترکیه شد. این اتفاق در چند سال گذشته به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است. اولین نیازی که شما در آغاز مهاجرت پیدا خواهید کرد، یادگیری زبان ترکی است. اکثر مردم کشور ترکیه به زبان انگلیسی تسلط ندارند به همین دلیل یادگیری زبان ترکی برای شما به یکی از ملزومات تبدیل می شود. یادگیری زبان از طریق روش های مختلفی صورت می گیرد. روشی که از قدیم الایام وجود داشته است، آموزش زبان به صورت ترمیک است اما امروزه با توجه به شرایط روز دنیا و پیشرفت های جهانی نیاز به استفاده از روش های نوین و متناسب با پیشرفت های روز دنیا می باشد. با توجه به پیشرفت و رشد سریع دنیا نیاز است که افراد جامعه هم با این تغییرات و رشد هماهنگ شوند. یادگیری و آموزش زبان هم با همین سرعت در حال تعالی و ارتقا می باشد به همین منظور ما برای هماهنگ شدن و ارتقای سریع تر شما عزیزان دوره راکت را تهیه و تالیف کرده ایم. این دوره به دو صورت فشرده و فوق فشرده (VIP Rocket ,Tailored Rocket) در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. لازم به ذکر است که این دوره ها برای ارتقا و رشد شما عزیزان به صورت خصوصی و آنلاین برگزار می شوند. با توجه به مطالب گفته شده اگر علاقه مند به زندگی در ترکیه برای کار یا تحصیل هستید یا دوست دارید زبان ترکی را یاد بگیرید از شما دعوت میکنم در دوره های آموزش آنلاین زبان ترکی، آموزش زبان ترکی در ۵۰ روز و آموزش زبان ترکی در موسسه زبان احمدرضا ابراهیمی شرکت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق پشتیبانی سایت و یا از طریق تکمیل فرم مشاوره و ثبت نام که در انتهای صفحه درج شده است، بپردازید.