چرا آموزش زبان انگلیسی در ایران ناموفق است؟ این سوالی است که فکر خیلی از افراد را به خود مشغول کرده است. افرادی هستند که سال های متمادی درگیر آموزش زبان انگلیسی هستند؛ اما هنوز نمی توانند در این زمینه موفق باشند. در مکالمه مشکل دارند، صحبت های انگلیسی زبان ها را متوجه نمی شوند و عملا وقت خود را هدر داده اند. در اینجا با بررسی دلایل و همچنین عوامل موثر بر این موضوع سعی می کنیم به این سوال که چرا آموزش زبان انگلیسی در ایران ناموفق است؛ پاسخ دهیم.

 

۱- استفاده های از روش های قدیمی برای آموزش زبان انگلیسی
باید روش های سنتی آموزش زبان را کنار گذاشت. روش هایی که در آن ها فقط به یک کتاب انگلیسی بسنده می شود؛ دیگر کارایی خود را از دست داده اند. کتاب هایی که شامل مطالب غیر کاربردی و نا کارآمد هستند و می خواهند همه مطالب را به صورت تئوری آموزش دهند. این کتاب ها نه تنها به آموزش زبان کمکی نمی کنند بلکه زبان آموز را خسته می کنند و رغبت یادگیری زبان را از او می گیرند. بنابراین منابع آموزشی باید به نوعی انتخاب شوند که بر روی هر چهار مهارت خواندن، نوشتن، صحبت کردن و درک مطلب تمرکز کافی داشته باشند.

۲- عدم استفاده از منابع دیداری و شنیداری مختلف
همان طور که قبلا اشاره شد؛ کتاب های آموزش زبان به تنهایی نمی توانند کارآمد باشند. زبان آموزان باید با استفاده از منابع دیداری و شنیداری مختلف مانند موزیک های به زبان انگلیسی، فیلم های خارجی، اخبار انگلیسی و پادکست های مختلف با زبان انگلیسی بیشتر درگیر شوند. این منابع به عنوان منابع کمکی در کنار کتاب های آموزش زبان هستند که می توانند بسیار کمک کننده باشند. مزیت این منابع این است که به راحتی و به صورت رایگان در دسترس هستند و افراد می توانند از آن ها استفاده کنند. اثر گذاری این منابع بسیار بیشتر از کتاب های درسی می باشد.

 

۳- دایره لغات محدود
بسیاری از زبان آموزان، دایره لغات محدودی دارند. آن ها فقط لغاتی که در کتاب آموزشی یاد گرفته اند را به ذهن می سپارند. در حالی که برای تسلط به زبان انگلیسی هر چقدر لغات بیشتری یاد بگیرید؛ بهتر می توانید در مورد موضوعات مختلف صحبت کنید. بنابراین زبان آموزان باید سعی کنند علاوه بر لغات کتاب آموزش زبان خود، لغات بیشتری را نیز یاد بگیرند. علاوه بر این؛ افرادی که لغات بیشتری در حافظه خود دارند، معمولا در بخش رایتینگ بسیار قوی می شوند و می تواند در مورد هر موضوعی مطالب زیادی بنویسند.

۴- عدم توجه به listening
بهتر است بدانید که آموزش زبان بیشتر از طریق شنیدن انجام می شود. اما بسیاری از زبان آموزان به لیسنینگ اهمیت نمی دهند. حتی دیده شده است که زبان آموزان در ترم های بالا نیز تا به حال به لیسنینگ های کتاب خود گوش نکرده اند. باید توجه داشت که با این روند، هیچ گاه نمی توان به زبان انگلیسی مسلط شد؛ زیرا گوش زبان آموز با کلمات انگلیسی آشنا نشده است و به همین علت هنگام قرار گرفتن در یک محیط انگلیسی زبان، نمی تواند کلمات را متوجه شود. همچنین لهجه های مختلف برای زبان انگلیسی موضوعی است که با تمرکز بر بخش لیسنینگ، تقویت می شود. اگر به لیسنینگ پرداخته نشود؛ با کلاس های مختلف آموزش زبان نمی توان پیشرفتی حاصل کرد. بنابراین هم زبان آموزان و هم کلاس های آموزش زبان باید به این بخش توجه بیشتری داشته باشند.

 

۵- عدم تکرار و تمرین روزانه
بسیاری از زبان آموزان تصور می کنند همین که در یک کلاس زبان انگلیسی شرکت کرده اند؛ برای یادگیری و تسلط بر زبان انگلیسی کافی می باشد. درحالی که این یک تصور کاملا غلط است. یادگیری زبان انگلیسی و تسلط بر آن نیازمند تکرار و تمرین به طور روزانه می باشد. افرادی که حداقل سه ساعت در روز را به تکرار و تمرین زبان می گذرانند؛ می توانند پیشرفت چشمگیری در زبان انگلیسی داشته باشند. این افراد با تکرار و تمرین، مطالب آموزشی را در ذهن خود ثبت می کنند.

۶- عدم توجه به گرامر
زبان آموزان به جایگاه کاربرد گرامر توجه نمی کنند. اینکه تمامی گرامر را یاد گرفته باشید؛ اما ندانید که کجا باید از آن ها استفاده کنید؛ باعث می شود که گرامر عملا نا کارآمد باشد. باید بعد از یاد گرفتن هر گرامر، تمرین های زیادی در مورد آن داشته باشید تا مطالب به خوبی در ذهن جا بیفتد. با تمرین می توانید جایگاه گرامر را در زبان به خوبی یاد بگیرید و حین مکالمه به صورت درست از آن ها استفاده کنید. کلاس های آموزشی هم باید به این امر توجه بیشتری نشان دهند.

 

۷- نداشتن مکالمه
بسیاری از زبان آموزان، علاقه به مکالمه و شرکت در بحث های گروهی ندارند. این کار باعث می شود که در زمینه مکالمه همیشه ضعیف باشند. گاهی اوقات هم اعتماد به نفس ضعیف باعث این موضوع می شود. در هر صورت باید توجه داشت که یادگیری زبان اگر مکالمه محور باشد؛ اثر بخشی بهتری خواهد داشت. زبان آموزان باید از همان ابتدای فرایند آموزش زبان سعی کنند در حضور جمع، مکالمه داشته باشند و نگران اشتباه خود نباشند. شرایط کلاس نیز باید به گونه ای باشد که این احساس راحتی را برای زبان آموزان فراهم کند.

 

این ۷ عامل، پاسخی بر سوال چرا آموزش زبان انگلیسی در ایران ناموفق است، می باشد. اگر موارد بالا به طور کامل رعایت شود؛ دیگر شاهد آموزش زبان انگلیسی به صورت ناموفق نیستیم. بلکه خواهیم دید که تمامی زبان آموزان در مدت زمان کمتری می توانند به زبان انگلیسی مسلط شوند و به خوبی صحبت کنند.
موسسه آموزش زبان احمدرضا ابراهیمی با رعایت تمامی موارد ذکر شده، دوره های آموزش زبان، آموزش آنلاین زبان و آموزش زبان در ۵۰ روز را برگزار می کند. این موسسه می توانند با بهره گیری از روش های به روز در آموزش زبان انگلیسی، سطح زبان متقاضیان را ارتقا ببخشد. برای ثبت نام در دوره های زبان موسسه زبان بهین دانش می توانید از کارشناسان آن کمک بگیرید تا مناسب ترین دوره آموزشی را به شما پیشنهاد دهند.