شروع جلسه سوم کلاس Effectual ۵ با حال و احوال پرسیدن از چند نفری که جلسه پیش را غیبت داشتند، شروع شد. استاد با آنها یک مکالمه چند دقیقه ای داشتند و زبان آموزان به خوبی به احوال پرسی به زبان انگلیسی پاسخ دادند. حضور و غیاب کلی کلاس، طبق روال سابق از سر گرفته شد و پس از آن استاد، زبان آموزان را برای شروع یک کلاس هیجان انگیز دیگر با پرسیدن سوال هایی مفهومی، آماده کردند.
در ادامه با ما همراه باشید تا گزارشی از کلاس Effectual۵ را برای شما به قلم بکشانیم.
گزارش های مرتبط
گزارش دوره مقدماتی آموزش زبان انگلیسی بزرگسالان- جلسه چهارم – ۲۱ آذر ماه – آموزش گرامر زبان انگلیسی
گزارش دوره مقدماتی انگلیسی ویژه بزرگسالان- جلسه پنجم – ۲۵ آذر ماه- یادگیری زبان انگلیسی با شعر
فعل های سببی در زبان انگلیسی!
جیم ران در پرسشی، از دیگران می پرسد: چرا ما به خود اجازه می دهیم در نیمه راه متوقف شویم؟ قطعا کسانی که بر سر این کلاس نشسته اند و در ادامه راه آموزش زبان انگلیسی در اصفهان هستند، جزء افرادی نیستند که در نیمه راه متوقف شده اند و اینها همه برای خود هدفی بزرگ در ذهن دارند که قابل ستایش است.
کسانی که برای هدف خود می جنگند و از تلاش دست نمی کشند، چرایی مهم ذهنشان را یافته اند و قطعا در کنار هزاران کار و مشغله، با برنامه ریزی صحیح تا به این نقطه را توانسته اند، طی نمایند.
گزارش از این کلاس و نحوه طرح درس استاد برای من بسیار لذت بخش بود و آمده بودم که در حین انجام کار و تهیه گزارش، چیزی بیاموزم و علمی کسب کنم.
شروع رسمی کلاس پیشرفته زبان انگیسی پس از احوال پرسی و حضور و غیاب، با مروری بر دروس جلسات قبل آغاز شد و استاد پس از سوال و پرسش های خود حول این محور از شاگردان خود خواستند که الگوی فعل های سببی زبان انگلیسی را بازگو بکنند و همراه با معرفی این الگوها استاد نیز آنها را روی وایت برد نوشتند؛ get sb. to do sth/ have sb. do sth
دلیل یادآوری درس های هفته پیش هم مرور برای تمامی زبان آموزان بود و هم یک آشنایی مختصر به زبان آموزانی که هفته پیش در جلسه دوم حضور نداشتند.
استاد از زبان آموزان خواستند که یک مثال کاربردی درباره این موضوع بزنند و شگفت انگیز بود که مثال زننده، یکی از غایبین جلسه قبل بود و با تشویق استاد و دیگر همکلاسی هایش مواجه شد.
Pick up در انگلیسی چیست؟
در ادامه، با پیشنهاد استاد، تمرین های جلسات قبل حل شدند تا اطمینان بیشتری از یادگیری شاگردان خود کسب کنند. در یکی از تمرینها به فعل pick up برخورد کردند. استاد از آنها خواست که درباره این فعل صحبت بکنند چون در جلسه قبل تا حدودی با این فعل، در جملات قبل آشنا شده بودند اما این فعل در جملات سابق معنی دیگری را شامل می شد. از این رو،دو سه تا از از زبان آموزان، این فعل را به انگلیسی (pick up sb:با ماشین دنبال کسی رفتن) ترجمه کردند. ولی استاد تاکید داشتند که این ترجمه برای این جمله مناسب نیست. و از آنها خواست که تلاش و تمرکز بیشتری داشته باشند. در همین حین یکی دیگر از زبان آموزان ترجمه انگلیسی متناسب با جمله (خریدن) را بیان کرد. البته نا گفته نماند که یکی دیگه ازمعانی پرکاربرد pick up sth ( برداشتن چیزی) نیز هست. بعد از آموزش کامل این مبحث استاد برای بهبود مهارت شنیداری شاگردان خود فایل صوتی تصویری ای را پخش کردند که البته قرار بود این فایل صوتی تصویری، در منزل هم توسط زبان آموزان، گوش داده بشود. چند باری استاد این فایل را تکرار کردند تا بلاخره همه متوجه لهجه غلیط و ادای کلمات در این فایل بشوند.
شکل مجهول فعل های سببی!
استاد از زبان آموزان خواست که به صفحه ۲۷ کتاب مراجعه بکنند و یک مروری بر روی مکالمه ای داشته باشند که در جلسه اول نیز تمرین کرده بودند. در این مرور استاد از آنها خواست که نگاهی به مکالمه بیندازند و ببینند که آیا در این مکالمه فعل سببی ای بکار برده شده است یا نه؟ یکی از بچه ها ،مثل خیلی از زبان آموزان که در این مواقع هر”have “ی را فعل سببی میبینند “I’ve got a lot of orders to complete this morning” را مثال زد . بعد از اینکه مثال درست را پیدا کردند، یکی از دیگر از زبان آموزان پرسید که آیا این جمله نیز شامل این گرامر میشود یا نه”I need to have these documents copied a.s.a.p.” این خود دلیلی بر این موضوع شد تا استاد با استناد به همین موضوع شکل دیگری از فعل های سببی یعنی شکل مجهول فعل های سببی را، تدریس نماید. با توجه به مثال قبل استاد”get/have sth done” را تدریس کرد. یکی از سوال ها این بود که done در این جمله به چه معناست. done همان شکل سوم فعل یا p.pخودمان هست که این موضوع با کمک همکلاسی ها و خوده استاد برای این زبان آموز به طور کامل شرح داده شد. ادامه کلاس با حل تمرین صفحه ۳۰ پیش رفت.
استاد از بچه پرسید که آیا می دانند تدریس این گرامر به چه دردی می خورد؟ جواب بسیاری از آنها جالب بود چون تعدادی عقیده داشتند که یادگیری گرامر به درد نمی خورد و یا همینجوری یاد می گیریم!! در همین حین یکی از شاگردها که موضوع سوال را به خوبی متوجه شده بود، گفت یادگیری این درس برای حرف زدن در مورد سرویس ها و خدمات مورد استفاده قرار می گیرد و از نگاه معلم مشخص بود که کاملا از این توضیح کوتاه اما کلیدی شاگردش به کلی راضی است.
خدمات، سرویس ها
در ادامه کلاس vocab ای را که در مورد services(خدمات،سرویس ها) بود در کلاس پخش کردند و استاد از شاگردان خود خواستند که در حین تکرار کلمات،شخصی سازی را انجام بدهند. هر یک از زبان آموزان مثال های کاربردی به کار بردند و با زبان انگلیسی به سوال های شخصی ای که استاد می پرسیدند جواب های بجا و درستی را می دادند.
.I got Batool Khanoom to cut my hair. (or) I got my hair cut by Batool Khanoom
?Have you ever gotten your cellphone repaired
?When did you get your cellphone repaired
لابه لای مثالها استاد از اسامی افراد و مکان های حقیقی استفاده می کردند که این خود برای بچه ها به موضوعی جالب و سرگرم کننده مبدل شده بود و به شوخی اسم های پیشنهادی زیادی را بکار می بردند که باعث خنده همه کلاس شده بود. وقتی یکی از بچه ها گفت:.”Last month I got my car repaired.” و استاد پرسید
?By Oosta Naser
ما بر بستر قهرمانان ذهنی خود رشد می کنیم و بزرگ می شویم…
در پایان…
گرامر امروز کلاس، از آن درس هایی بود که به تمرین و تکرار بسیار نیاز داشت به همین منظور بخاطر آشنایی بیشتر زبان آموزان، استاد بارها و بارها با مثال های گوناگون و حل تمرین های مربوط به آن بخش، این مسیر را هموارتر کردند. در ادامه از شاگردان خود خواستند که تمرین های بیشتری حل بکنند و به فایل صوتی مربوط به این درس، در منزل گوش فرا بدهند.
یادگیری زبان در منزل، می تواند باعث تقویت هر چهار مهارت در زبان انگلیسی بشود و مسیر یادگیری را کوتاه تر نماید. بسیاری از زبان آموزان یادگیری زبان انگلیسی را تنها به زمانی که در سر کلاس حضور دارند، موکول می کنند که این کار قطعا نتیجه قابل قبولی را به بار نخواهد آورد. بهتر است بعد از اتمام کلاس با آشنایی با روش های یادگیری زبان در منزل، یادگیری را برای خود به یک امر مستمر و البته سرگرم کننده تبدیل نمایید.
اینکه بتوانید با روش های یادگیری زبان در منزل آشنا بشوید خود یک موفقیت بزرگ است چرا که تمامی ما بیش از آنکه در کلاس زبان بگذرانیم زمان خود را در منزل سپری می کنیم و چقدر عالی می شود که بتوانیم با برنامه ریزی درست یادگیری را برای خود شیرین تر و آسان تر بکنیم.
برای فراموش نکردن لغات بهتر است که هر یک از آنها را در جمله بکار ببرید و اگر ابتدای یادگیری زبان انگلیسی در منزل هستید نیازی نیست که نگران نابلدی جمله سازی در زبان انگلیسی باشید؛ همگام با استاد زبان خود در آموزشگاه پیش بروید و در عین انجام این کار کلمات را در طول روز حتی در جملات فارسی به صورت فینگلیس استفاده کنید. کم کم می توانید به ساختن جمله آشنا شده و با دایره لغاتی که دارید می توانید در این کار سریع تر پیش بروید. نظر شما چیست؟ شما تا به این جای کار چه روش هایی را برای یادگیری بهتر بکار برده اید و نتیجه مطلوب از آن کسب کرده اید؟