امروز قرار شد که من گزارش کلاس Movers ۱ خانم آقاجانی را تهیه کنم و ارائه دهم. وقتی که فهمیدم مدرس این کلاس خانم آقاجانی است شوقم برای تهیه گزارش دو چندان شد. از این بابت که کلاس های ایشان واقعا پر از انرژی مثبت است و حال و هوای شیرینی دارد.
قبل از شروع کلاس در گروه بچه ها حاضر شدم. منم مثل زبان آموزان ایشان چشمم به گوشی گره خورده بود و منتظر بودم که استاد ویس شروع کلاس را ارسال کند. چون تمام کلاس به یک طرف و ویس شروع کلاس خانم آقاجانی به یک طرف. واقعا آدم با شنیدن این صدا انگیزه میگیرد و من به شخصه حسرت میخورم که چرا زبان آموز ایشان نیستم.
ویس استاد ارسال شد. و بعد از سلام و احوال پرسی ها کلاس به صورت رسمی آغاز شد. این طور که من در ابتدا متوجه شدم هرکدام از بچه ها به عنوان تکلیف جلسه ی قبلی خود موظف بودند یک مکالمه بنویسند و این مکالمه را بخوانند و ویس خود را ارسال کنند. که استاد آقاجانی این مکالمه ها را قبل از شروع کلاس چک کرده بودند. همچنین پیشنهادات لازم را به زبان آموزان جهت بهتر شدن مکالمه ها، داده بودند.

 

بیشتر بخوانید:

 

داستان های خوشمزه!

مطلبی که قرار بود بچه ها امروز روی آن کار کنند یک داستان بود. واقعا شوق و علاقه ی بچه ها بسیار آدم را هیجان زده میکرد. از این بابت که از تمام ویس هایی که ارسال می کردند مشخص بود که چقدر علاقه مند به یادگیری زبان جدید هستند. یک لحظه یاد زمانی افتادم که تازه به کلاس اول دبستان رفته بودم و چقدر از این که می توانستم اسم خودم یا اعضای خانوده ام را بنویسم ذوق زده میشدم. دقیقا حس قشنگی که الآن بچه ها داشتند مرا یاد آن زمان خودم انداخت. همان عطش یادگیری، همان سخت کوشی، همان تلاش، همان احساس خرسندی از چیزهای کوچیک و دقیقا تمام این شباهت ها باعث شد من لحظه ای در زیبایی های دوران کودکی غرق شوم.
لبخندی از رضایت زدم. چون در همین چند ثانیه ای که من غرق در افکارم شده بودم بچه ها طبق برنامه ای که استاد ارسال کرده بود فعالیت خودشان را شروع کرده بودند. نکته ای که من از برنامه ی این جلسه ی استاد آقاجانی متوجه شدم این بود که ایشان می خواهند امروز با تمرین و تکرار روی مهارت های اسپیکینگ و ریدینگ بچه ها کار کنند.
به نظرم که کار بسیار هوشمندانه و حرفه ای بود. البته این نظر شخصی بنده نبود. مشارکت بی وقفه ی بچه ها در کلاس این موضوع را ثابت می کرد. چون داستان خوانی یا بهتر است بگویم درک یک مطلب، یکی از دغدغه های اساسی افراد مختلف است. که چه خوب است یک استاد بتواند با جذب زبان آموز کودک خود به این کار، این مهارت را از کودکی درون آنان ایجاد و به مراتب آن را رشد دهد. که بنظرم خانم آقاجانی از آن دسته از اساتیدی است که خیلی خوب می تواند این کار را انجام دهد.

 

بیشتر بخوانید:

 

خانم آقاجانی در همان ابتدای کلاس صدا یا همان ویس اصلی داستان را در گروه ارسال کرد و از بچه ها خواست تا با دقت به آن گوش دهند. برای این کار به زبان آمورانش پنج دقیقه فرصت داد. زمان به پایان رسید وتک تک زبان آموزان مجدد در گروه اعلام حضور کردند. استاد آقاجانی برای این که آمادگی زبان آموزانش را تست کند یک قسمت از داستان را ازش عکس گرفتند و داخل گروه ارسال کردند. خودشان به عنوان نمونه یک ویس از آن قسمت ضبط کردند و داخل گروه گذاشتند.
بعد از این ویس استاد آقاجانی سیلی از ویس ها توسط بچه های کلاس ارسال شد. واقعا این حد از جدیت و سخت کوشی در یادگیری برای من لذت بخش بود. هر کدام از بچه ها شاید برای همین بخش کوتاه چندین مرتبه ویس ارسال می کردند. و هربار سعی می کردند که بهتر از دفعه ی قبلی باشند. یکبار سعی میکردند که با لهجه ی بهتری این جمله را بگویند و یکبار تلاش می کردند تلفظ کلمات را به نحواحسن ادا کنند. و به نظرم این تلاش بچه ها واقعا ستودنی بود. چون هیچ چیزی ارزشمندتر از تلاش هدفمند زبان آموزان برای یک استاد نیست.

 

بیشتر بخوانید:

 

لذت بردن از داستان خوانی!

شاید الآن یکم برای شما موضوع مبهم است. چون که من در اول گزارش به شما گفتم هدف از انجام چنین تسکی تقویت مهارت ریدینگ و اسپیکینگ همراه باهم است. تکنیکی که امروز خانم آقاجانی عزیز در کلاس خودشان استفاده کردند و به نظرم تکنینک بسیار خوبی هم بود، تکنینک اسکیم و اسکن بود. در واقع ایشان از زبان آموزانشان نخواستند که کلمه به کلمه ی متن داستان را بخوانند و معنی کنند. در واقع ایشان از بچه ها خواستند که معنی داستان را با توجه به کلمه هایی که با آن ها آشنا هستند حدس بزنند و درک کنند. که بچه ها خیلی خوب توانستند این کار را انجام دهند. همیشه گم شدن در مسیر ترجمه مانع این می شود که ما از خواندن یک متن لذت ببریم.
البته شاید به نظر کسانی که به ترجمه اعتیاد پیدا کرده اند این موضوع کاری بسیار سخت و شاید کمی هم غیر ممکن به نظر برسد. اما من به شما پیشنهاد می کنم که برای یک هفته هم که شده دست از عادات قبلی خود بردارید و از این طریق شروع به خواندن کنید. یقینا لذت مطالعه برای شما دو چندان خواهد شد. البته تمرین این تکنینک در سنین کودکی به یک عادت مثبت تبلدیل می شود و می تواند بسیار در یادگیری بیشتر فرزندان شما موثر باشد.

 

بیشتر بخوانید:

 

در قسمت قبل خواستم که با هدف تسک این جلسه ی کلاس بیشتر آشنا شوید. الآن بهتره از گزارش زیاد فاصله نگیریم و به ادامه ی گزارش کلاس بپردازیم. استاد آقاجانی قسمتی دیگر از داستان را برای بچه ها ارسال کرد و از آن ها خواست تا مجددا از ویس ایشان الگو بگیرند و صداهای خودشان را ارسال کنند. بچه ها نیز پر انرژی تر از قبل شروع به ارسال صداهایشان کردند. استاد آقاجانی نیز به این صداها گوش می داد و به آن ها انگیزه می داد تا مجددا تلاش کنند و یک ویس بهتر ارسال کنند.
زمان کلاس رو به پایان بود. معلم از تمام زبان آموزان به خاطر تلاش و حضورشان در کلاس امروز تشکر کرد. و به نظرم این احساس ارزشمند بودن به همه ی آن ها می داد. و واقعا من هم احساس خیلی خوبی از این برخورد خانم آقاجانی بهم دست داد. و بچه ها هم با ویس هایی زیبا از استاد تشکر کردند. و جلسه ی دوازدهم کلاس به پایان رسید.

 

بیشتر بخوانید:

 

چرا دوره های آنلاین؟

یکی از دغدغه های خانواده ها این است که آیا کلاس های غیر حضوری یا همان آنلاین هم می تواند مانند کلاس های حضوری موثر واقع شود؟
به نظر من تاثیر گذاری کلاس های آنلاین به مراتب می تواند بیشتر از حضوری باشد. توقع همه ی ما این است که سرکلاس حاضر شویم و استاد مطالب را به ما آموزش دهد. آیا به نظر شما هر آموزشی می تواند به یادگیری ختم شود؟
کلاس های آنلاین با توجه به این که استاد محور نیست و زبان آموز محور است باعث می شود که زبان آموز در راستای یادگیری خود تلاش کند، جست و جو کند و در نهایت یادگیری اتفاق بیافتد. و این دقیقا همان چیزی است که همه ی ما به دنبال آن هستیم. یادگیری زبان نه آموزش!