خانم دهخدا از آن دسته استاد هایی هستند که به قول معروف جمعه به مکتب آورد طفل گریز پا را. حالا نه آنکه مکتبی در کار باشد و طفلی گریز پا، اما زمزمه محبت و ارتباطی که ایشان با زبان آموزان خود بر قرار می کنند من را هم ترغیب میکند که یکبار هم که شده شرکت ر کلاس های ایشان را تجربه کنم. سالها سابقه درخشان در زمینه تدریس باعث شده است که زبان آموزان مخصوصا در رده سنی نوجوانان که روحیات خاص خودشان را دارند ۳ ترم متوالی ابراز تمایل کنند که راهبر کلاسشان خانم دهخدا باشند. ایشان همچنین در رده های سنی کودکان و بزرگسالان نیز همیشه خوش درخشیده اند. همیشه چندساعت قبل از کلاس بچه ها تکالیف خود را به کلاس ارسال میکنند و دقایقی به تامل با یکدیگر می پرازند. همینطور دقایقی قبل از کلاس نیز همین تعامل با حضور بیشتری برپاست. هرکس وارد شده و اعلام حضور می کند، با سلام و احوالپرسی و استقبال دیگران مواجه می شود.
در ساعت۱۸:۳۰ خانم دهخدا به کلاس وارد شده و به انتظار بچه ها پایان دادند حال با ارسال یک ویس پر انرژی سلام داده و با اسم بردن از یک به یک بچه ها از احوالشان جویا شدند. این جاست که یک دیسکاشن تماشایی در کلاس به راه می افتد و همه را به میل و رغبت به صحبت می آورد. با آوردن نان بچه ها هر کدام در یافتند که مورد توجه استادشان هستند و با دلگرمی درسشان را آغاز می کنند. پس از اتمام تعاملات استاد از بچه ها در مورد کلمات amazing و delicious و university سوال کردند که قرار بود تلفظ آنها را از دیکشنری بررسی کرده و با آن تمرین کنند. انجام این کار به یک دقیقه زمان احتیاج دارد اما دلیل اینکه به عنوان تمرین خارج از کلاس به بچه ها داده شده این است که آن را بلافاصله ارائه نمی دهند و از ذهنشان پاک کنند بلکه حداقل از ساعاتی قبل تا اینن زمان که باید نتیجه را در کلاس اعلام کنند در خاطر سپرده و در حقیقت وارد حافظه بلند مدتشان شده است. بچه ها این تمرین را به صوت درآورده و به شکل ویس ارسال کردند.
تمرین بعدی مرتبط با بخشی از کتاب Teen ۲ Teen ۲ بود که به آموزش گرامر زمان ها در زبان انگلیسی می پرداخت از بچه ها خواسته شد به صفحه ۱۰۰ کتاب مراجعه کنند. این متن با فرمی مرتبط با زمان حال استمراری یا Present continuous نوشته شده بود را به دقت مطالعه کرده و افعالی که متناسب با زمان نوشته شده است را پیدا کنند و با مشخص کردن آنهابه یک شکل به بررسی افعال زمان حال ساده یا Simple present بپردازند. حالا این افعال را به شکلی دیگر نشان داده و تصویری از کتاب خود به کلاس ارسال نمایند. جملات زمان حال استمراری به این صورت است که افعال To be قبل از فعل اصلی آورده می شود و ing به انتهای فعل اصلی اضافه می شود.
ویژگی دیگری که برای تشخیص جملات در زمان حال استمراری وجود دارد این است که در انتهای جمله now آورده می شود. مثلا:
.I’m reading a book right now
.I’m going to work right now
جملات مرتبط با زمان حال ساده دارای قید هایی مانند usually, every day, always و… هستند. برای سوم شخص (He, She, It) به انتهای فعل اصلی s اضافه می شود.
.She goes shaping everyday
.My mother usually cuts her finger
حالا بچه ها باید از هرکدام از فرم ها یک جمله را انتخاب کرده و آن را به صورت سوالی درآورند. به دلیل حساسیت کار از بچه ها خواسته شد تا سوالاتی که مططرح می کنند در صفحه شخصی استاد برای ایشان ارسال کنند.
تمرین بعدی با ارسال چند عکس آغاز شد. تصاویر مرتبط با انجام فعالیت های مختلف از جمله فوتبال بازی کردن، نقاشی کشیدن، مطالعه کردن، قدم زدن، دوچرخه سواری کردن و صحبت کردن بود. در هر تصویر برای یکی از اشخاص اسمی نوشته شده بود. حاا باید با استفاده از فعل مرتبط با هر تصویر و اسم شخص دو جمله ساخته می شد. یک جمله مرتبط با زمان حال استمراری و دیگری مرتبط با زمان حال ساده.
مریم جملات خود را این گونه نوشت:
.Alice playing football now
.She usually plays football
تصویر بعدی شخصی به اسم جیم را نشان می داد که مشغول کشیدن نقاشی است. جملات مرتبط با ایت تصویر به این شکل نوشته شد:
.Jim drawing paint now
.Jim always draws paint
سومین تصویر دختری را نشان میداد که اسمی نداشت و باید برای آن از My sister به عنوان ضمیر استفاده می شد. فعلی که در این تصویر نشان داده شد بود Study بود.
فعل Study در زمان حال ساده یک استثنا محسوب می شود. زمانی که می خواهی به انتهای این فعل s سوم شخص را اضافه کنیم شکل نوشتاری آن به studi تغییر یافته و es به انتهای آن اضافه می شود.
My sister is studying book
My sister studies book
در طی شانزدهمین جلسه از کلاس Draw ۲ چهار تمرین دیگر نیز به انجام رسید. در هر مرحله بلافاصله بعد از ارسال پاسخ ها مورد بررسی قرار می گرفت تا اگر نیاز به اصلاح یا یاد آوری نکته ای وجود دارد به زبان آموز داده شود. این امر موجب آن است که یک نقطه ضعف یا ایراد بلافاصله به نقطه قوت تبدیل شود و در رشد و ارتقا سطح زبانی بچه ها گامی رو به جلو باشد.
به دنبال افزایش راندمان کلاس کارشناسان آموزشی نیاز به صورت آنلاین کلاس ها را مورد بررسی قرار می دهند تا هر نقطه ضعف بلافاصله به نقطه قوت تبدیل شود.
در کلاس های حضوری این امکان وجود ندارد، شاید به همین دلیل ممکن است همه مهارت های همه بچه ها هر جلسه مورد بررسی قرار نگرفته و شاید یک نقطه ضعف در آنها نهادینه شده و در جای دیگری سر باز کند.
به طور کلی کلاس های آنلاین جایی است برای اینکه واقعا بیاموزیم و موضوعات حاشیه ای در آن هیچ جایی ندارد. آنچه من استنتاج کرده ام این است که این دلایل همه و همه باعث می شوند کلاس های آنلاین با سرعتی مبهوت کننده و کلاس های حضوری لاک پشت وار پیش بروند. پس اگر واقعا دغدغه یادگیری دارید و می خواهید پرونده یادگیری زبان را در مدتی کوتاه ببندید و سراغ مهارت دیگری بروید کلاس های آنلاین تنها راه چاره برای رفع دغدغه های شماست. با ارتباط با پشتیبنی سایت که به صورت ۲۴ ساعته فعال است می توانید در هر ساعت از شبانه روز به کسب اطلاعات بیشتر در باره این دوره ها بپردازید.