مقدمه رابطه زبان با تفکر معنی چند لایه ای دارد و سالهاست سابقه مورد بررسی اندیشمندان و روانشناسان و نیز زبان شناسان قرار گرفته است. هر کدام از دیدگاه منحصر به فرد خود تعریفی و رابطه ای برای این دو سیستم حیاتی بدن مشخص کرده اند. اما اجازه بدهید ابتدا به یک تعریف کلی درباره زبان بپردازیم.
زبان، سیستمی برای برقراری ارتباط با دیگران و انتقال معنی و مفهوم خود به آنان است که از طریق سیگنال هایی خاص انجام می پذیرد که طبق قوانین دستور زبان ترکیب می شوند. نه تنها انسان از زبان به عنوان نوعی ارتباط استفاده می کند، بلکه بسیاری از گونه های اجتماعی از این نعمت خدادادی به صورت کلامی یا غیره استفاده می کنند و اطلاعات مهم مانند اقدامات هماهنگی گروهی را به اشتراک با یکدیگر می گذارند. در یک کلام، ایجاد پیوندهای اجتماعی در بین موجودات از طریق زبان امکان پذیر است.
کارل فون فریش (۱۹۷۴) دریافت که زنبورهای عسل با انجام رقص “waggle” اطلاعات مربوط به محل و فاصله یک منبع غذایی از کندو را منتقل می کنند. علاوه بر این، تحقیقات چنی و سیفارت (۱۹۹۰) روی میمون های مخملی نشان داد که آنان در مواجه با شکارچیان خود یعنی پلنگ، مار و عقاب تماس های هشدار دهنده جداگانه دارند.
اما در مقابل به تعریف تفکر می پردازیم که در حوزه های مختلف علمی معنا و تعابیر مختلفی دارد و در واقع باید بدانیم که تفکر، یک واژه با یک معنی منحصر به فرد نیست. در دیدگاه های متفاوت روانشناختی و روانشناسی به تعابیری نظیر اندیشیدن، هوش و یا حتی فعالیت ذهنی خاص معنی شده است. اما بهتر است بدانید که زیباترین و جامع ترین تعریف تفکر، پیدا کردن راه حل و راهکار مناسب برای حل مسئله و سامان دهی به اوضاع و شرایط بحرانی است. مثلا اگر بخواهیم از یک نقطه به نقطه دیگری برویم و راه بین این دو نقطه بنا به دلایلی هموار نباشد. ابتدا فکر می کنیم چه راه حل مناسبی وجود دارد که ما را به مقصد برساند؟ ممکن است در زمانی کوتاه و یا بلند راه حل را بیابیم و این ربط چندانی به زبان ندارد. ولی در مقابل می بینیم که تمام انتقال دانش بشری، اسرار و رازهای نهفته در برخی مسائل و کشفیات فقط با جاری شدن کلام و رساندن محتوای درست به نسل دیگری انتقال پیدا کرده و یا به طور کلی نشر داده شده است. چه رازها درباره اسرار جهان وجود دارند که با درنیام کشیدن زبان و واگو نکردن آنان توسط برخی عالمان حتی در زیر شکنجه های طاقت فرسا در گورخاک شدند.
اما جالب است بدانید تصور اینکه که زبان در اندیشه تأثیر می گذارد، دارای سابقه طولانی دارد. این بحث جنبه های مختلفی دارد که یکی از آن ها در زبان شناسی سرچشمه می گیرد و به عنوان فرضیه ساپیر-وورف شناخته می شود. در این فرضیه گاهی نقش زبان آنچنان قوی و اثرگذار دیده می شود که بدون آن اندیشیدن، زیر سوال می رود و گاهی هم کمی کم رنگ تر به قضیه نگاه می شود و می گوید تاثیراتی از زبان در اندیشه ظاهر می گردد. البته در این میان، تئوری های «زبان فکر» (LOTH) هم وجود دارند که معتقدند زبان عمومی برای تفکر خصوصی ضروری نیست. تئوری های LOTH به این بحث می پردازند که آیا اندیشه بدون زبان امکان پذیر است یا خیر؟ و همه از این سؤال نشات می گیرد که آیا زبان برای اندیشه تکامل یافته است؟ مطالعه این ایده ها دشوار است.
خلاصه اما چیزی که روشن است آنست که زبان در بیان تفکر و اندیشه نقش دارد. حتی اگر این نقش خیلی پررنگ نباشد و مثلا بدون سلامت دستگاه زبان و نطق، باز هم فکر و ذهن کار کنند و یا مواردی برعکس این.
آموزش زبان و بهره گیری از آن در دنیای امروزی به لطف تکنولوژی و مادر بخشنده نت، در دسترس عموم قرار گرفته و البته فراگیر نیز شده است. شاید روزی آرزوی سیاحت و گردش به دور دنیا بدون دانستن زبان های مختلف امری مشکل به نظر می رسید. امروزه اما این امر سهل و آسان شده است. خوشبختانه موسسه زبان احمدرضا ابراهیمی به عنوان یک موسسه آموزش آنلاین زبان، استرس نرسیدن و یا دیر رسیدن به موقع سرکلاس را با برگزاری کلاس های آنلاین آموزش زبان در ۵۰ روز، به خوبی حذف کرده و امکانی ایده آل برای آشنایی با زبان هایی همچون انگلیسی، روسی، فرانسوی، عربی و.. فراهم آورده است. امروزه بنا به شرایط خاصی همچون بالا بودن حجم ترافیک روزانه، کرونا و… بیشتر زبان آموزان کلاس آنلاین زبان را ترجیح می دهند. این دوره از آموزش آنلاین ۵۰ روزه به صورت راکت انگلیسی که پشتیبانی آنلاین و ۲۴ ساعته از مزایای ویژه آن است.و دوره های خصوصی آموزش آنلاین زبان انگلیسی تحت عنوان همیاد می باشد که شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه انتخاب دوره های زبان انگلیسی و سایر زبان ها و نیز دریافت مشاوره از مشاورین خبره ما به صورت رایگان، از طریق سایت و یا صفحه اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.