یادگیری زبان انگلیسی در دنیای امروزی، یک نیاز تلقی می شود و البته که بنا به همین نیاز است که امروزه آموزش زبان انگلیسی به شکل های ویژه ای در حال اجرا است. اهمیت این موضوع به حدی رسیده است که کارشناسان آموزش را تنها به دوره های متنوع، ارائه متدهای جدید و… موکول نکرده اند و آموزش زبان انگلیسی برای ناشنوایان و سایر افرادی که با محدودیت های جسمی مواجه هستند نیز به یک نیاز مهم تبدیل گردید.
اگرچه که در گذشته به یادگیری ناشنوایان اهمیتی داده نمی شد و در واقع گذشتگان معتقد بودند که یادگیری زبان برای فردی که زبانش بسته است، تلاشی بی نتیجه است، اما به مرور و با تلاش بسیاری از کارشناسان به این امر به شکل ویژه ای پرداخته شد و در سال ۶۹۱ فردی ایتالیایی به نام Pietro de Castro اقدام به آموزش و تعلیم و تربیت ناشنوایان نمود.
البته نباید فراموش کرد که آموزش به شکل رسمی و در محیطی مجزا برای افراد ناشنوا تا قرن ۱۸ انجام نپذیرفته بود و کم کم و با تلاش های بسیاری که در این موضوع صورت گرفت، مدرسه ناشنوایان در کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس تاسیس گردید و این آموزش ها به مرور به سمت هدفمندتر گردیدن نیز انجامیدند.
ایران در سال ۱۳۰۰ و برای اولین بار در تبریز شاهد مدرسه ناشنوایان بود و امروز خوشبختانه با تلاش هایی که صورت گرفته است، آموزش زبان انگلیسی نیز در حوزه آموزش های مهم برای این افراد صورت گرفته است. تصاویر، فیلم های آموزشی، ایجاد محتواهای آموزشی تخصصی زبان ویژه ناشنوایان و… همگی تلاش هایی بوده اند که در این مسیر صورت گرفته اند.
ناشنوایان افرادی هستند که علاوه بر اینکه توانایی شنیداری خود را از دست داده اند، در تعاملات اجتماعی و مواردی که بسیاری از ما افراد برایمان عادی گردیده اند، با مشکل های عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند. تعداد این افراد در جهان و ایران کم نیست و تنها در ایران ۱۵۰۰نفر سالانه بر جمعیت ناشنوایان ایرانی افزوده می شود که این موضوع در جای خود جای بسی تامل دارد.
مراکز آموزشی زبان انگلیسی برای همین منظور، آموزش به افراد ناشنوا را در دست کار خود قرار داده اند اما این موسسات به ایجاد زیر ساخت های مهمی از جمله موارد زیر نیاز دارند که وجود هر یک از آنها می تواند در کیفیت بخشیدن به آموزش درست مثمر ثمر باشند.
– دوره های تربیت مدرس آموزش زبان انگلیسی ویژه ناشنوایان
– ایجاد محتواهای تخصصی در حوزه آموزش زبان انگلیسی ویژه ناشنوایان
– الزام آموختن زبان اشاره به تمامی مدیران و کارمندان اجرایی در موسسه
– و…
دانستن اینکه زبان اشاره در سراسر جهان به یک شکل نیست، خود یک امر ضروری است. در واقع هر کشور زبان اشاره مختص به خود را دارد و برای یادگیری زبان انگلیسی، فرانسه و یا زبان ترکی، فرد ناشنوا نیز مانند سایر افراد باید با زبان اشاره کشور هدف آشنا شود. البته که امکان بروز شباهت هایی در این زبان نیز وجود دارد.
یک فرد ناشنوا برای یادگیری الفبای انگلیسی، باید به یادگیری ۲۶ حرف انگلیسی بپردازد که مسیر آموزشی این موارد با حرکات دست و زبان اشاره صورت می پذیرد. هر حرکت برگرفته از آموزش یک حرف است و تمرکز بر این موضوع به شناخت بهتر زبان آموز می انجامد. در واقع در برخی موارد حرکات دست برای نشان دادن دو حرف یکسان است و این تفاوت در جهت حرکت دست است که به آموزش درست می انجامد.
یادگیری زبان اشاره انگلیسی برای چه افرادی مناسب است؟
۱- افرادی که قصد مهاجرت دارند
سالانه بسیاری از فارسی زبانان به دلایل متعدد اقدام به مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان می کنند که این مهاجرت نیاز آنها را به یادگیری زبان کشور هدف به همراه دارد. افراد ناشنوا نیز برای ارتباط برقرار نمودن با افراد بومی نیاز به شناخت زبان اشاره کشور مقصد دارند تا بتوانند بدون نیاز به کمک افراد خانواده، به خوبی از عهده ارتباطات و بالطبع نیازهایی که برای یک زندگی وجود داد، برآیند.
۲- سوداگرانی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند
مدارس و دانشگاه های بین المللی تنها ویژه افراد معمولی نیستند و خوشبختانه دانشگاه های معتبری در سراسر جهان برای افراد ناشنوا تهیه دیده شده اند که بسیاری از افراد ناشنوا آرزوی تحصیل در این دانشگاه ها را با خود به همراه دارند. یکی از این دانشگاه ها، دانشگاه گالودت Gallaudet University که در واشنگتن دی سی تاسیس و از دانشگاه های قدیمی در حوزه آموزش به ناشنوایان است. آموزش ها در این دانشگاه همگی بر پایه زبان اشاره است و تمامی رشته ها در تمامی مقاطع را در بر می گیرد.
۳- ایجاد کسب و کار
برخی از ناشنوایان به زندگی معمولی بسنده نمی کنند و در واقع آرزوهای بزرگی با خود به همراه دارند. این افراد، افرادی معمولی نیستند و برای بهتر زیستن تلاش می کنند. برخی برای ایجاد کسب و کار و برخی دیگر برای پرداختن به رویاهای شخصی خود از جمله یادگیری موسیقی، هنر و… مهاجرت، اقامت و یا سفر به کشورهای انگلیسی را بر می گزینند. البته که برای دستیبابی به هر کدام از این موارد نیاز به یادگیری زبان انگلیسی یک الزام است که رفع این نیاز در واقع با شرکت در دوره های آموزش زبان انگلیسی ویژه ناشنوایان صورت می پذیرد.
اگر علاقه مند به یادگیری زبان انگلیسی هستید و قصد مهاجرت و یا ادامه تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان از جمله آمریکا را در برنامه کار خود دارید، یادگیری این زبان با منابع آموزشی بسیاری وجود دارد که یکی از این منابع سایت Handspeak است. این سایت با ایجاد محتواهای ویدئویی متنوع و آموزش با زبان اشاره، قدم های مثبتی را در حوزه آموزش زبان به افراد ناشنوا برداشته است و می تواند انتخاب و شروع خوبی برای تمرین زبان انگلیسی در منزل برای افراد باشد.
Handspeak تلاش داشته است تا با ایجاد یک فضای مجازی، فضایی درست را در زمینه یادگیری لغات، اصطلاحات و همچنین ضرب المثل های انگلیسی ایجاد نماید و به آموزش های لازمه زمینه ساز آموزش های مناسب برای یادگیری گرامر و دستور زبان انگلیسی نیز باشد.
موسسه احمدرضا ابراهیمی نیز همواره تلاش نموده است تا با آموزش آنلاین زبان انگلیسی، زمینه ساز یادگیری زبان برای تمامی فارسی زبانان با هر نوع محدودیت اعم از محدودیت جسمی باشد. البته که محدودیت ها همیشه مرتبط با جسم و روح انسان ها نیستند و بسیاری به دلیل محدودیت های جغرافیایی و زندگی در شهر و یا روستاهای دور افتاده، یادگیری زبان انگلیسی را تنها به عنوان یک رویا برای خود نگه می دارند و در واقع به دلیل کمبودهایی که در حوزه آموزشی وجود دارد گاها از اشتیاق فراگیری نیز به دور می گردند.
در موسسه احمدرضا ابراهیمی با ایجاد فضایی نو و پیش گام و همچنین معرفی دوره های منحصر به فردی از جمله دوره راکت و همیاد انگلیسی، همواره تلاش بر دو زبانه بودن فارسی زبانان فارغ از موقعیت های اجتماعی، محدودیت ها و… بوده است و همین موضوع باعث گردیده است که آموزش زبان به ناشنوایان نیز به یک دغدغه مهم برای این موسسه و تمام پرسنل آن تبدیل گردد.
برای همین منظور با ایجاد زیرساخت های درست و کارشناسی شده، منتظر اتفاقات مثبت در این حوزه باشید. اگر علاقه مند به یادگیری زبان انگلیسی هستید و یا در اطراف خود فردی ناشنوا را می شناسید که سودای یادگیری زبان انگلیسی در کمترین مدت را با خود به همراه دارد، با ما همراه شوید و صفحه مجازی ما در اینستاگرام را دنبال نمایید. بزودی خبرهای خوبی در راه است.