آموزش عربی در منزل به دلایل مختلف، ممکن است یکی از گزینه های آموزشی علاقه مندان به یادگیری زبان عربی باشد. مشغله ی افراد در دنیای امروز، نداشتن وقت کافی برای حضور در کلاس های حضوری آموزش زبان، دو شغله و یا حتی چند شغله بودن فراگیران، فاصله ی منزل اشخاص از مراکز آموزش زبان مد نظرشان و … را می توان از دلایل این مهم که، بعضی از علاقه مندان یادگیری زبان خارجی، آموزش در منزل را ترجیح می دهند، نام برد. حتی برخی از مشتاقان یادگیری زبان، به دلیل شرایط خاص جسمانی و مناسب نبودن معابر و خیابان های شهرها برای رفت و آمد این عزیزان، آموزش زبان در منزل را به عنوان امکان اول فراگیری زبان، انتخاب می کنند.
الفبای زبان عربی
زبان عربی دارای ۲۸ حرف، است. در واقع این زبان، دارای حروف الفبای زبان فارسی به جز حرف های “گ” و “چ”، “پ” و “ژ”، که به اختصار “گَچ پَژ” می گوییم، می باشد. همچنین در ترتیب حروف الفبای زبان عربی، حرف “ه” قبل از “و” قرار می گیرد. یکی دیگر از ویژگی های زبان عربی این است که، حروف آخر هر کلمه، نشان دهنده ی مکان و کاربرد آن واژه در جمله است که هم گوینده و هم شنونده را از خطای دستوری، مصون می دارد. همچنین، در این زبان به ویژگی اشتقاق یا مشتق شدن، بر می خوریم، به این معنا که، از مصدر، کلمات زیادی با وزن ها و کاربرد های متفاوت، تولید می شود، مانند واژه ی “شَجَر” به معنای “درخت” که کلمات “اَشجار” ، “شَجَره” ، “مُشَجَر” و … تولید می شود. همچنین وجود اِعراب در این زبان، موجب آهنگین شدن و تأثیر گذاری آن شده است. شاید یکی از علل عربی بودن قرآن، فارغ از ویژگی های ذاتی آن، همین ویژگی آهنگین بودن زبان عربی است، چرا که تأثیرگذاری آن بر شنونده، صد چندان می شود.
چرا زبان عربی را یاد میگیریم؟
با توجه به این نکته که، ۲۳ کشور دنیا، زبان عربی را به عنوان زبان رسمی خود معرفی کرده اند و همچنین در هم تنیدگی این زبان با دین مبین اسلام، قرار داشتن این زبان در بین شش زبان رسمی سازمان ملل متحد، از دلایل علاقه مندی افراد زیادی به یادگیری این زبان است. همچنین، می دانیم یکی از حوزه های تجارت در دنیا، تجارت نفت، نه تنها برای ایران بلکه برای بسیاری از کشورهای دنیا، با کشورهای حوزه ی خلیج همیشه فارس می باشد و این کشورها، عرب زبان هستند.
شاید اولین نکته در یادگیری زبان عربی این باشد که، شما علاقه مند به فراگیری کدام نوع از انواع عربی هستید؟ عربی گفتاری، عربی قرآنی یا کلاسیک و یا عربی استاندارد یا فصیح؟
عربی گفتاری:
این نوع از عربی بیشتر برای محاوره و صحبت کردن، مورد استفاده قرار می گیرد.
عربی قرآنی یا کلاسیک:
در این نوع از عربی، بیشتر به قرآن و مطالعات پیرامون این کتاب آسمانی پرداخته می شود. بنابراین، اگر به مطالعه در حوزه های اسلامی و قرآنی علاقه مندید، بهتر است به فراگیری این نوع از عربی، بپردازید.
عربی استاندارد یا فصیح:
باید بگوییم اگر شما در بین کشورهای عربی به کشور خاصی علاقه دارید، با انتخاب عربی استاندارد به عنوان حوزه ی یادگیری خود، برای آموزش زبان عربی، اقدام کنید.
راه های آموزش زبان عربی در منزل
- استفاده از کلیپ ها و مطالب آموزشی زبان عربی در سایت ها
- تماشای فیلم ها و سریال های عربی زبان
- آشنایی با قواعد زبان عربی با استفاده از اینترنت و به کاربردن آن ها در گفتگوهای روزمره و همچنین یادداشت کردن خاطراتمان به زبان عربی
- خواندن قرآن و تفکر در آن
- آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم مناطق عرب زبان از طریق مطالعه ی کتاب و جست و جو در اینترنت
با کمی دقت، متوجه می شوید، راهکارهایی که در بالا برای آموزش زبان عربی، آورده شده است متکی بر خود فرد بوده و زبان آموز زبان عربی، در این مسیر، همراه و پشتیبانی ندارد. اگر در جایی از مسیر این یادگیری، زبان آموز به مشکلی بربخورد، تنها خود باید به حل مشکلش بپردازد و چه بسا این مسأله به دلزدگی و مأیوس شدن وی بینجامد. همچنین همه می دانیم، بدون داشتن برنامه ای شفاف و قاطع در راه رسیدن به هر هدفی، مسیر منتهی به هدف، نیمه کاره رها شده و غایت در نهایت، کمرنگ شده و کم کمک به فراموشی سپرده می شود. به همین منظور، برای فراگیری زبان عربی در منزل، می توانید در دوره ی فشرده و نیمه ی فشرده ی زبان عربی که به صورت آموزش آنلاین زبان عربی، ارائه می شود، شرکت کنید. این کلاس ها، علاوه بر اینکه مطابق زمان شما تنظیم شده اند، دارای برنامه ی شفافی هستند که شما را در داشتن پشتکار و انسجام برای پیمودن مسیر یادگیری زبان عربی، یاری می رساند. همچنین، حضور فردی راه بلد در کنار شما، برای راحت و مطمئن تر پیمودن مسیر فراگیری، از دیگر مزیت های کلاس آنلاین زبان عربی است. برای همین منظور، آموزشگاه زبان بهین دانش، با فراهم کردن زیرساخت های یک کلاس آنلاین ایده آل، شما را در گذران این دوره ها، همراهی و پشتیبانی کرده و از تحقق این مهم، به خود می بالد.