کلاس امروز زودتر از همیشه شروع شد چرا که استاد این بار چند دقیقه قبل تر ازساعت شروع کلاس در کلاس حضور داشت و با زبان آموزان احوالپرسی میکرد سوالاتشان را جواب می داد، وسایلش را آماده میکرد و… سپس کلاس راس ساعت شروع شد و استاد حضور و غیاب را انجام دادند. دلیل حضور و غیاب کردن هر روزه در هر جلسه این است که زبان آموزان بدانند حضور در کلاس زبان انگلیسی، مانند حضور در مدرسه و کلاس های مدارس، یک مهم است و همینطور زبان آموزان دارای نظم شخصی و وقت شناسی بشوند و با توجه به اینکه با هر غیبت نمره ای از آنها کم می شود دلیلی باشد تا بر سر تمامی جلسات حضور پیدا کنند تا از بقیه دوستانشان در یادگیری و آشنایی با مباحث مهم زبان انگلیسی، عقب نیفتند.
گزارش های مرتبط
گزارش دوره مقدماتی کودکان – جلسه دوم – ۱۴ آذر ماه – آموزشگاه تخصصی یادگیری زبان کودکان- کودک و زبان
گزارش دوره مقدماتی انگلیسی کودکان- جلسه چهارم – ۲۱ آذر ماه- – آموزش انگلیسی با بازی به کودکان
گزارش امتحان دوره مقدماتی انگلیسی کودکان- نهم آذر ماه – آزمون زبان انگلیسی – آموزش زبان به کودکان
شروع کلاس با song
طبق روال جلسه های قبل کلاس با شعر خوانی به همراه پخش ویدئوهای زبان انگلیسی شروع شد. نکته ی جالب هر یک از این شعر ها شاد بودن موسیقی آنهاست که جو کلاس را کاملا پرانرژی میکند و بچه ها از بحث هایی که قبل تراز شروع کلاس داشتند جداشده و وارد جو زبانی میشوند. انرژی با این شعرهای آموزشی زبان انگلیسی، به طرز شگفت انگیزی بالا می رود و زبان آموزان در کنار یادگیری از کلاس خود و بودن در کنار همکلاسی هایشان لذت می برند.
مرور درس گذشته
استاد به همراه یک پاورپوینت آمده بود که عکس های مختلف لباس ها را به زبان انگلیسی به همراه داشت. با دیدن هر تصویر زبان آموزان یک جمله ی کامل مثل “It is a pencil” میگفتند پس از آن یک جمله کنار عکس نمایان می شد و بچه ها حرفهای کلمه pencil را نیز نام میبردند. کمی که جلوتر رفت رنگ ها به زبان انگلیسی را هم در جملاتشان بکار میبردند. بعد در مورد رنگ های مورد علاقه شان با آنها صحبت شد و صحبت کردن درباره رنگ مورد علاقه به زبان انگلیسی، همیشه می تواند یک برگ برنده برای استاد باشد تا زبان آموزان حتی خجالتی خود را هم به حرف بیاورد.
شروع درس جدید
درس جدید با نوشتن سوال ?What’s this شروع شد. اول زبان آموزان از استاد سوال میکردند و بعد استاد از زبان آموزان. پس از آن درباره ی ?What is this و .It is a chair و .It’s a chair هم صحبت کردند. هر کدام سوالی را باهر دو فرم و جوابی را باهر دو فرم میدادند. استاد توانسته بودند به خوبی زبان آموزان را به کار در کلاس به مشارکت بخوانند. انگیزه در یادگیری زبان و تلاش برای بهتر شدن هر روزه از ویژگی زبان آموزان این دوره از آموزش زبان ویژه کودکان هشت تا یازده ساله ی ما بود.
رقابت به سبک محمدمهدی و علی!!
این بار نوبت به نوشتن مثال ها در دفتر بود. اول استاد مثالی را روی تابلو نوشت و سپس از آنها خواست که داخل دفترشان جملاتشان را بنویسند. محمدمهدی گفت ۶مثال مینویسد که علی گفت میخواهد ۱۰تا بنویسد و رقابت بچه گانه ی زیبایشان شروع شد. در حین نوشتن استاد در کلاس قدم میزد و جملات آنها را چک می کرد تا مشکلی در نوشتن نداشته باشند. آن ها به خوبی از عهده ی این کار برآمدند و توانستند جملات خوب و شسته رفته ای را بنویسند. هر کدام از آنها جملات خود را برای دوستانشان خواندند و مورد تشویق بقیه همکلاسی هایشان قرار گرفتند. در این تمرین سعی شد که مهارت نوشتاری در آموزش زبان انگلیسی تقویت گردد.
انسان خردمند فرصت ها را می سازد، نه اینکه در انتظار آنها بنشیند…
پخش کارتون انگیزشی
پس از اتمام نوشتن استاد زبان آموزان را به دیدن یک کارتون انگیزشی به زبان انگلیسی، دو سه دقیقه ای دعوت کرد. زبان آموزان علاقه ی زیادی نسبت به این کارتون از خود نشان دادند و همگی محو دیدن آن شده بودند. کارتون های زبان انگلیسی، یک سینمای کوچک و کودکانه برای زبان آموزان ما، در آکادمی رقم می زند که می تواند دقایق خوبی را هم برای زبان آموزان و هم برای استاد زبان انگلیسی به وجود بیاورد.
انجام فعالیت های کتاب و پایان کلاس
این قسمت مرتبط به مکالمه ی کتاب بود که استاد پس از مقدمه ای که توضیح دادند فایل صوتی را پخش کرد و همگی با هم مشغول تکرار کردن شدند و پس از آن هم محمدمهدی نفر اولی بود که داوطلب شد برای خواندن مکالمه و به دنبال او محمد حسین و بقیه ی بچه های کلاس. یک بار هم دسته جمعی با هم خواندند. پس از آن نوبت به رنگ آمیزی رسید که استاد فایل صوتی را پخش می کردند و زبان آموزان باید گوش میدادند و رنگ آمیزی می کردند. فعالیت بعدی نوشتن اعداد یک تا ده به انگلیسی بود که پس از انجام آن استاد از زبان آموزان خواست تا پای تابلو بیایند و هرکدام یک عدد را به حروف بنویسند که به علت استقبال زیاد استاد یکبار دیگر اعداد را نوشت. سپس همگی مشغول خواندن شعر که مربوط به اعداد بود شدند.
در آخر، کلاس با مشخص شدن تمرین های خانه توسط استاد که قسمتی از کتاب کار بود به اتمام رسید و در همین یک ساعت و نیم حضور، استاد توانستند با چند روش مختلف کلاسی شاد برای زبان آموزان خود رقم بزنند و همه زبان آموزان خود را بدون اجبار و به دور از استرس، تشویق به انجام فعالیت در کلاس بکنند. روش های آموزش زبان انگلیسی برای کودکان، نباید یک روش ساده و تکراری باشد؛ بلکه باید در هر جلسه با ارائه چندین روش آموزشی یادگیری زبان، زبان آموزی را برای آنها به مسیری لذت بخش تبدیل نماییم و آنها را راغب به یادگیری زبان دوم کنیم.
در سیستم آموزشی زبان انگلیسی، همیشه می توان کلاسی از زبان آموزان خلاق، هدفمند و شاداب را داشت؛ اگر اساتید زبان انگلیسی بتوانند با روش های نو خود و همینطور اجازه بروز توانمندی های آنها این مکان را فراهم آورند. نظر شما چیست؟ آیا شما عزیزان روش های نویی برای آموزش کودکان دارید؟ آیا تجربه ای در این زمینه دارید؟ اگر کودکان شما به زبان آموزی مشغول هستند، شما چه پیشنهادی برای رفع نیازهای آنها در زمینه های آموزشی دارید؟ نظرات خود را در همین بخش با ما در میان بگذارید.
امیدوارم توانسته باشیم با تهیه این گزارش حق مطلب را ادا کرده باشیم و شما عزیزان را با روش های آموزشی یادگیری زبان، روش های به روز آموزش زبان انگلیسی و … آشنا کنیم.