در بسیاری از کشورهای آسیایی برای نوشتن رزومه به تفاوت بین CV و Resume توجهی ندارند اما در کشوری مانند آمریکا یا کانادا در نوشتن روزمه به این مورد توجه بسیاری می شود.
اگر قصد مهاجرت به کشور آمریکا را دارید و قبل از مهاجرت دوست دارید یک رزومه انگلیسی خوب را طراحی کرده و سپس به این کشور مهاجرت کنید بهتر است قبل از هر چیزی دقت داشته باشید که برای چه موضوع و برای چه موسسه ای می خواهید رزومه کاری ارسال کنید.
ما در این مقاله تلاش داریم تا به تفاوت این دو اشاره نموده و بتوانیم به شما در کارهای مهاجرتی و یا استخدام های شغلی کمک کنیم و در نتیجه با آگاهی کامل از شرایط استخدامی، مسیری متناسب با اهدافتان را رقم بزنیم. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
CV چیست؟
CV در حقیقت یک تاریخچه کامل از زندگی کاری شما است؛ که به صورت طولانی و در صفحات بسیاری جمع آوری می شود. این نوع از رزومه، بیشتر برای کسب اطلاعات از کارهای علمی و پژوهشی شما کاربرد دارد. اگر شما یک مدرس هستید و قصد دارید برای مهاجرت به کشور آمریکا مهاجرت کنید و یا در یکی از مراکز علمی آنجا مشغول به کار شوید، بهتر است تمامی اطلاعات علمی و دانشگاهی خود، اعم از دستاوردهای علمی، انتشارات و تاریخچه فعالیت علمی خود را در قالب CV تهیه دیده و ارسال نمایید. CV نسبت به رزومه رسمی تر است و در واقع برای استخدام های رسمی تر بکار برده می شود.
برای یافتن شغل مناسب، بهتر است CV خود را همیشه به روز کنید و آخرین دستاوردهای خود را به صورت به روز شده در آن بگنجانید.
در CV باید طبق یک فرمت رسمی و بدون رنگ و طراحی های گرافیکی، یک تاریخچه شغلی را همراه با جزئیات کامل از خود، گردآوری کرده تا استخدام کنندگان بتوانند اطلاعات شما را از روی این جزئیات به طور کامل بررسی کنند.
روزمه چیست؟
روزمه به انگلیسی resume است. این نوع با CV به طور کامل فرق دارد. در رزومه نیازی نیست همه اطلاعات ریز و درشت و سوابق شغلی خود را بیان کنید. رزومه بهتر است حاوی مطالب مهم و البته کوتاه باشد و به استخدام کننده یک اطلاعات کلی از آخرین شغل و دستاوردهای شما بدهد. در واقع به یک نمای کلی از فعالیت ها و دستاوردهای شما رزومه می گویند.
در رزومه بهتر است درباره سابقه کار خود، کارهایی که به صورت داوطلب انجام داده اید، مهارت ها و گواهینامه هایی که کسب کرده اید صحبت کنید و اطلاعات مهم خود را در قسمت بالا و ابتدایی رزومه، بیان کنید. در این نوع شماره تماس، ایمیل و آدرس خود را به طور کامل بیان کنید؛ اما باید به این نکته نیز دقت کنید که در بهترین حالت، رزومه شما نباید بیش از یک صفحه باشد.
نکته حائز اهمیت این است که در آمریکا استخدام شوندگان این حق را ندارند که درباره مذهب و وضعیت تاهل شما سوالی به میان بیاورند و نیازی به ارائه تصویر نیست مگر اینکه شما متقاضی شغلی مانند مدلینگ باشید.
به طور کلی در کشورهایی مانند کانادا و آمریکا به جز در موارد دانشگاهی و بالینی و تحقیقاتی، در اکثر مواقع از رزومه برای استخدام استفاده می شود.
برای نوشتن رزومه به زبان انگلیسی، بهتر است به این موضوع دقت کنید که قرار است سوابق شغلی خود را به کدام کشور اروپایی یا آمریکایی ارسال کنید و مختص به چه کار و حیطه کاری است.
در زبان انگلیسی سعی کنید در رزومه خود از کلماتی که کمتر استفاده شده اند و قدرت شما را نشان می دهند استفاده کنید. به طور مثال به موارد زیر دقت نمایید:
Utilized: این کلمه که در فارسی به عنوان کارآمد از آن استفاده می شود برای استفاده در رزومه شما مناسب نیست چرا که وقتی شما از دستاوردهای خود می گویید استفاده از این کلمه دیگر منطقی و عاقلانه نمی باشد.
Experienced: این کلمه نیز کلمه ای است که اکثرا در رزومه های انگیسی و زبان اصلی خود بکار می برند و نه تنها کمکی به شما نمی کند بلکه کیفیت کاری شما را از بین می برد.
بهتر است بجای استفاده از این کلمات یک لیست از آخرین فعالیت هایی که انجام داده اید را به صورت کلی تهیه کنید و توانایی های خود را در عمل نشان دهید.
اگر شما تمایل به مهاجرت و کسب شغل در کشورهای انگلیسی زبان را دارید، بهتر است قبل از هر چیزی برای هر کاری اطلاعات کافی کسب کنید و با فرهنگ و عادت های کشورهای انگیسی زبان آشنا شوید. مهارت هایی از جمله مکالمه زبان انگلیسی و خوب نوشتن به زبان انگلیسی، به شما کمک می کند تا بتوانید CV و رزومه خوبی را گردآوری کنید. در واقع اگر خودتان بتوانید رزومه تان را بنویسید تاثیر بهتری نسبت به نوشتن رزومه توسط دیگری دارد. اما این نکته را نیز فراموش نکنید که در نوشتن رزومه انگلیسی بهتر است از افراد با تجربه نیز کمک بگیرد و با آنها مشورت کنید. این موضوع به داشتن یک رزومه کاربردی و درست تر به شما کمک خواهد کرد.
البته که برای ارتباط قوی و پیدا کردن یک شغل متناسب با نیازها و آرزوهایتان، نیاز است که شما علاوه بر داشتن رزومه تخصصی، بتوانید به خوبی انگلیسی صحبت کنید و مهارت خود را در مکالمه انگلیسی نیز تقویت کنید.
اگر شما قبلا دوره های آموزش زبان انگلیسی را گذرانده اید ولی مدتی است که نتوانسته اید از این مهارت استفاده نمایید و نگران فراموش کردن بعضی از موارد در مکالمه برقرار کردن هستید، بهتر است از دوره های آموزش مکالمه زبان انگلیسی، استفاده نمایید.
احمدرضا ابراهیمی در همین جهت علاوه بر دوره های آموزش زبان انگلیسی اقدام به آموزش هایی در جهت بهبود کسب و کار و مهارت های شغلی زبان آموزان خود نموده است و در دوره های راکت انگلیسی در ابتدا زبان آموزان را به مهارت های یادگیری مسلط می نماید.
راکت انگلیسی در واقع یکی از دوره های آموزش آنلاین زبان است که به صورت فوق فشرده به آموزش انگلیسی می پردازد. در این دوره شما می توانید با انتخاب اساتید و زمان کلاس های خود با کیفیت و سرعتی که دوست دارید به یادگیری زبان انگلیسی بپردازید.
این دوره ها با پشتیبانی آنلاین و ۲۴ ساعته همراه هستند و در واقع شما می توانید جدا از آموزش هایی که در ساعات کلاس های خود می بینید در فضایی جداگانه و با اپلیکیشن اختصاصی ARE به آموزش های خصوصی با راهبران خود بپردازید. این اپ از تخصصی ترین اپ های آموزش زبان است که علاوه بر آموزش زبان انگلیسی، سایر زبان ها از جمله زبان فرانسه، آلمانی و… را نیز آموزش می دهد. در حقیقت این اپلیکیشن تنها برای زبان آموزان شرکت کننده در دوره های راکت و همیاد طراحی گردیده است و شما می توانید با محتواهای اختصاصی از جمله کلیپ ها و فایل های صوتی به شکلی کاملا اختصاصی به یادگیری زبان بپردازید.
در صورت علاقه به شرکت در دوره های آموزش زبان می توانید با مشاوران ما ارتباط حاصل نموده و اطلاعات لازمه را کسب نمایید. ارتباط با همکاران ما از طریق پشتیبانی سایت امکان پذیر است. این عزیزان به صورت تمام وقت آماده پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان هستند.