اصول نگارش مقاله عربی، از جمله مواردیست که افراد علاقه مند به یادگیری زبان عربی، در طی فرآیند فراگیری این زبان به آن دست خواهند یافت. حال اگر با اصول کلی مقاله نوشتن آشنا باشند، به صورت حرفه ای تر می توانند به این مهم پرداخته و به عنوان زمینه ای برای استفاده از زبان فراگرفته شده در نظر بگیرند چرا که با این عمل، نه تنها بر انواع توانایی های خود افزوده اند بلکه راهی برای تثبیت دستاوردهایشان در حوزه ی یادگیری این زبان نیز یافته اند. همچنین می توانند از توانایی کسب شده، در زمینه ی آموزش زبان عربی نیز، بهره ببرند.
حال با ارائه ی برخی از اصول کلی مقاله نویسی، در ادامه آن ها را با زبان عربی تطبیق داده و تا حد حوصله ی نوشته ی پیش رو، به بیان اصول نگارش مقاله عربی، می پردازیم.

 

اگر شما هم جزء افرادی باشید که زیاد مقاله می خوانید، شاید، کم و بیش با شیوه ی نگارش زمان افعال استفاده شده در بخش های مختلف یک مقاله، آشنایی داشته باشید. اکنون می خواهیم به موضوع زمان افعال در یک مقاله، پرداخته و سپس کاربرد این نکته را در زبان عربی، به همراه هم، به مشاهده بنشینیم.
همانطور که می دانید، هر مقاله، به سه بخش نوشتاری، تقسیم می شود؛ مقدمه، بدنه یا بخش اصلی و در نهایت، نتیجه گیری.
در بخش مقدمه ی یک مقاله، باید از زمان حال ساده برای بیان افعال مورد نظر استفاده کنیم. البته این نکته را هم بدانیم که، در مقالاتمان، بیشتر از فعل های مجهول، استفاده کنیم، به طور مثال “این مقاله برای شناخت هر چه بیشتر در زمینه ی اصول نگارش زبان عربی، نوشته شده است.” . فعل “نوشته شده است”، یک فعل مجهول می باشد. افعال مجهول، به فعل هایی گفته می شود که فاعل کار در آن ها، مشخص نیست و به اصطلاح “مجهول” است. البته یادمان باشد که احاطه ی نسبتاً قوی در دستور زبان فارسی نیز، در بهتر و سریعتر به نتیجه رسیدن فراگیری امر مقاله نویسی، بسیار مؤثر و تأثیر گذار است.

 

حال، نکته ی بیان شده را در زبان عربی به کار می بریم بدین صورت که، می دانیم فعل مضارع مجهول در عربی با این شیوه ساخته می شود، به طور مثال “یَستَخرِجُ” یک فعل مضارع است و مجهول آن “یُستَخرَجُ” می باشد. اگر به مثال بیشتر دقت کنید، متوجه می شوید که روی نشانه ی “یـ” در ابتدای فعل مضارع، مصوت “_ُ ” می نشیند و روی حرف یکی مانده به آخری فعل، علامت “_َ ” نشسته است. با همین شیوه، می توان در بخش مقدمه ی مقاله، افعال درست و به جایی را نوشت.

می دانیم، در یک مقاله ی معتبر علمی، یکی از قسمت های بخش اصلی یا بدنه ی مقاله، مرور نوشته ها و کارهای انجام شده ی پیشین در رابطه با موضوع مورد نظر، می باشد. در این قسمت، بهتر است از زمان گذشته ی ساده برای افعال استفاده شود. مثلاً در یک مقاله به زبان عربی، در بخش مرور آثار گذشته، باید، فعل ماضی (گذشته) مجهول استفاده گردد به طور مثال “ذَهَبَ” فعل ماضی است که برای نوشتن مجهول آن، به حرف اول، مصوت ” _ُ ” داده شده و حرف یکی مانده به آخری، علامت کسره می گیرد. طبق مطلب گفته شده، ماضی مجهول مورد نظر “ذُهِبَ” می باشد.

 

البته لازم به ذکر است که، در مورد بیان مسئله و روش های حل آن که قسمت دیگری از بدنه ی مقاله را تشکیل می دهد نیز، می توان از فعل گذشته ی ساده استفاده کرد. همچنین یادمان باشد، در پایان مقاله ی مورد نظر، علاوه بر عنوان کردن کارهای انجام شده توسط خودمان، پیشنهاداتی را برای علاقه مندان به ادامه مسیر مقاله ی نوشته شده، ارائه دهیم. با انجام این عمل، امید است، ما نیز در پیشرفت زمینه ی علمی مورد نظر، سهیم باشیم.

در بخش نتیجه گیری، که آخرین قسمت یک مقاله است، بسته به نوع جمله بندی و مطالب عنوانی، می توان از افعال با زمان های مختلف، بهره برد.
مطالب بیان شده، به طور کل در امر مقاله نویسی به هر زبانی، صادق است و مورد استفاده قرار می گیرد کافیست کمی در زمینه ی دستور زبان فارسی و همچنین زبانی که می خواهیم در قالب آن مقاله را بنویسیم، مطالعه داشته و به یادگیری، بپردازیم.آموزشگاه زبان بهین دانش، با ارائه ی آموزش آنلاین زبان عربی، سعی خود را بر استفاده ی هر چه بیشتر ظرفیت ها و همچنین، بهبود استاندارد های آموزشی، بنا نهاده است. ازین رو اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید، می توانید از لینک های آموزش زبان عربی، آموزش زبان عربی در ۵۰ روز نیز بهره ببرید. علاوه بر این، با وارد کردن مشخصات و شماره تماس خود در کادر زیر، از ارائه ی مشاوره ی رایگان، توسط همکاران ما در زمینه یادگیری زبان عربی، و حتی زبان های دیگر، بهره مند گردید.