برای آشنایی با دوره جامع مکالمه انگلیسی روی تصویر زیر کلیک کن !
اصول خواندن مقالات انگلیسی را همه ما به طور ناخودآگاه می دانیم اما چون آگاه نیستیم نمی توانیم از آن استفاده کنیم. روش خواندن مقالات انگلیسی بسیار ساده است. بعد از تشریح روش خواندن مقالات انگلیسی خودتان خواهید دید که بسیاری از نکات آن را می دانستید.
حالا چرا ما باید مقالات انگلیسی را بخوانیم؟ مگر مقالات فارسی کمی در اینترنت، کتابخانه های مجازی و کتابخانه های شهرها و … داریم؟ در واقع ما مقالات فارسی زیادی داریم اما نکاتی که باید به آنها در انتخاب مقاله توجه داشته باشیم این است که آیا مقاله نویسنده معتبری دارد؟ آیا برای هدف خاص یا دیدگاهی ویژه نوشته شده است؟ آیا مقاله سند علمی دارد؟ و مواردی از این دست، مواردی است که برای انتخاب هر مقاله ای به هر زبانی چه فارسی، چه انگلیسی و … باید به آنها توجه داشت.
مطلب دیگر این است که وقتی یک مقاله انگلیسی در دست داشتیم از کجا متوجه شویم که با مقصود ما هم راستا است و وقت گذاشتن برای مطالعه آن منطقی است یا خیر؟ روش خواندن مقالات انگلیسی متعدد می باشد در ادامه به معرفی بهترین آن خواهیم پرداخت.
اصول خواندن مقالات انگلیسی
- ابتدا در ذهنتان سوال هایی برای خود طرح کنید مثلا برای رسیدن به جواب کدام پرسشتان می خواهید مقاله را بخوانید و آیا دنبال پیدا کردن روش خاص برای نوعی آزمایش هستید، آیا می خواهید مقایسه ای انجام دهید یا میخواهید از محتویات مقاله برای یک نتیجه گیری علمی بهره مند شوید. همه این ها سوال ها و نکته ها را در نظر داشته باشید چون در حین خواندن به دقت شما می افزاید و با حواس جمع برای آن هدفی که دارید به مطالعه مشغول می شوید.
- آیا نیاز است ما یک مقاله که به زبان انگلیسی هست را تا انتها بخوانیم؟ خب اینجاست که شما با توجه به این که چه از مقاله می خواهید انتخاب می کنید چگونه مقاله را بخوانید و تا کجا بخوانید. بعضی ابتدا به سراغ چکیده می روند و اگر از آنچه نویسنده قصد دارد بگوید خوششان آمد و مطابق نیاز شان بود ادامه می دهند.
افراد دیگری، هم چکیده را می خوانند هم نتیجه را که ببینند نویسنده به کارها، حرف هایی که در ابتدای مقاله اشاره کرده و مقصودی که داشته در انتهای مقاله رسیده است یا نه. اگر نویسنده به آن موارد پرداخته بود به سراغ شرح می روند. بعضی دیگر هیچکدام را نمی خوانند و نگاه اجمالی به کلمات اصلی تر می اندازند، تصاویر و نمودارها را می بینند. شما نیز بر اساس تفکرات و نیازتان یکی از راه های بالا را در پیش می گیرید و مقاله را انتخاب می کنید. - پس از انتخاب کردن متن مورد نظرمان، به این مرحله می رسیم که چطور مقاله انگلیسی را بخوانیم؟ این نکته را در نظر داشته باشید که مقاله ای را انتخاب کنید که نه آسان باشد و نه سخت، مقاله باید دارای لغات یا عباراتی باشد که شما با آنها آشنایی داشته باشید و آنقدر با سطح زبانی شما تفاوت نداشته باشد که نتوانید محتوای متن را درک کنید.
- نگاهی اجمالی به متن مقاله بیندازید، می توانید مقاله را بخش بخش کنید یا بند بند پیش بروید تا برایتان ساده تر باشد، سپس زیر کلماتی که نمی شناسید، کلماتی که به چشمتان آشناست و معنی اش را فراموش کرده اید خط بکشید یا از آنها لیستی درست کنید و تعریفی برای هر کلمه در ذهنتان یا روی برگه بنویسید، دقت داشته باشید اصلا نباید به گوگل یا ترجمه گرها مراجعه کنید و کافی است یک تعریف از خودتان برای کلمات مورد نظر با توجه به کاربرد آن و محتوای جمله ای که استفاده شده است بگویید.
- حالا با کمک گرفتن از کلمات قبل و بعد کلمه ی مورد نظرتان یا با کمک گرفتن از جمله ها و بند های دیگر که ممکن است کلمه در آنجا هم تکرار شده باشد، سعی کنید معنی روشن تری برای کلمات پیدا کنید می توانید از ریشه کلمات یا پسوند هایی که بعد از کلمات می آیند یا پیشوند هایی که ابتدای کلمات می آیند حدس بزنید که جمله منفی است یا نه؟ آیا جمله در زمان حال است یا گذشته؟
- حالا شروع کنید به ایجاد یک درک صحیح از جملات در بندی که انتخاب کرده اید. اگر کار سختی است هر جمله را هم به تکه کوچکتری تقسیم و در نهایت تحلیل کنید، حالا بین کلمات پشت سرهم و سپس جملات ارتباطی پیدا کنید حتی ارتباطی که ممکن است صد در صد درست نباشد. این کار را برای همه بند ها انجام دهید در آخر به یک دید کلی نسبت به متن رسیده اید.
- حالا می توانید یکبار دیگر متن را بخوانید و سعی کنید خلاصه ای از کل متن دریافت کنید. این روش بسیار خوبی برای خواندن کمی سریع تر از حالت عادی مقالات است.
- اگر شما زمان کافی دارید و به قصد یادگیری گرامر یا لغات زبان انگلیسی، شروع به خواندن مقاله کرده اید بعد از طی همه ی مراحل گفته شده زمان دیگری در همان روز یا روز دیگری بگذارید. البته توجه داشته باشید بیشتر از یک روز فاصله نیفتد و به دنبال معنی کلمات بگردید، بعد از اینکه معنی هر کلمه را یاد گرفتید بار دیگر با آگاهی بیشتر مقاله را بخوانید و ارتباطات اصلی را بین جملات بیابید. آموزش زبان می تواند این مراحل را برای شما هموار تر کمک کند چرا که هم دایره ی لغاتتان را بالا می رود و هم ساختار جملات و گرامر زبان انگلیسی را می آموزید.