IELTS7 Banner 01 8

برای مقاله نویسی از کجا شروع کنیم؟ سؤالی که معمولا در ابتدای نوشتن یک مقاله، پرسیده می شود. در کل، شاید، برای انجام هر کاری اولین سؤالی که به ذهنمان می رسد، این باشد که،خب،از کجا شروع کنم؟ همین امر،خود به تنهایی گویای اهمیت ویژه ی نقطه ی شروع در انجام هر کاریست، چرا که اگر به درستی دست به شروع عملی بزنیم با رعایت اصول کار مربوطه می توانیم، در پایان نیز از نتیجه ی حاصل شده، راضی باشیم تا مصداق این ضرب المثل نشویم که “خشت اول گر نهد معمار کج، تا ثریا می رود دیوار کج”

مقاله نویسی،امریست که هر فردی در زمان تحصیل خود و یا حتی خارج از آن ممکن است تجربه کند، دانش آموز دوم دبستانی را در نظر بگیرید که به دلیل علاقه مندی به شرکت در امور پرورشی، تصمیم به نوشتن مقاله و شرکت در مسابقهی مقاله نویسی، می گیرد و آن را عملی میکند و یا حتی فردی به سبب شغل انتخابی خود، دستی در امر مقاله نوشتن دارد و هزارن مثال دیگر که نشان دهنده ی این نکته است که هر فردی، علاقه مند به انجام کاری باشد، می تواند برای عملی کردن آن بدون هیچ ترس و واهمه ای، شروع کند.

 

در نوشته ی پیش رو،سعی بر آن است که به صورت مرحله به مرحله، به بیان چگونگی مقوله ی مقاله نویسی پرداخته و در کل، اطلاعاتی را در این زمینه ارائه دهیم. هر فرد میتواند در هر کدام از این مراحل، قرار داشته و مقاله نویسی راشروع کند. می دانیم در ابتدای هر کاری، در وهله ی اول، باید به تحقیق و مطالعه بپردازیم، البته نکته ی قابل ذکر این است که اگر زمینه ی موضوع مورد علاقه را انتخاب کرده و سپس به مطالعه در همان حوزه بپردازیم، از اتفاق از این شاخه به آن شاخه پریدن حذر کرده و می توانیم با زاویه ی دید مناسب تری به تکمیل اطلاعات خود بپردازیم. پس، ابتدا زمینه ی مورد علاقه را انتخاب و سپس به خواندن مقاله های مختلف از مجلات متفاوت، همت می گماریم. البته لازم به ذکر است، به دلیل وسعت دنیای مطالعاتی امروزه بهتر است ژورنالی که تمایل داریم، مقاله ی مورد نظر در آن به چاپ برسد، انتخاب کرده و مطالعات هدفمندتری را داشته باشیم، چرا که می دانیم، هر مجله، قوانین نگارشی مربوط به خود را دارد و با این عمل علاوه بر صرفه جویی در زمان،می توان در شیوه ی نگارشی مقاله ی مورد نظر،به مهارتی نسبی، رسید.

پس از این مرحله، تقریبا متوجه شده ایم، از چه شیوه ی نگارشی برای نوشتن مقاله ی مورد نظر استفاده کنیم. می دانیم هر مقاله از بخش های مختلفی از جمله عنوان، کلمات کلیدی، چکیده، تاریخچه، بیان مسئله و روش حل پیشنهادی و در نهایت نتیجه گیری ،تشکیل شده است، که هر کدام از آن ها، باید دارای ویژگی هایی باشد به طور مثال،عنوان، علاوه بر داشتن جذابیت لازم برای خواننده، باید رساننده مطلب مورد نظر نیز باشد. کلمات کلیدی، باید علاوه بر اختصار، شامل پوشش موضوع مورد نظر در بین خود باشند چرا که با انتخاب مناسب این کلمات، در آینده، بازبینی از مقاله بیشتر شده و سطح رضایت خودمان نیز از مقاله ای که نوشته ایم، افزایش می یابد.

 

چکیده،شامل خلاصه ای از مسئله و پروژه ی مورد نظر، و راه و روش حل آن است. همانطور که مشخص است، در این قسمت، مقاله را بهطور خلاصه بیان می کنیم تا هر فرد علاقه مند به مطالعه با خواندن آن، متوجه شود که مطلب ارائه شده، متناسب با موضوع مد نظر وی است یا خیر. بهتر است در این بخش، وجه تمایز و ویژگی برتر مقاله ی پیش رو، نسبت به کارهای قبلی نیز، به طور صحیح و در ابعاد درست، بیان شود و در واقع نوآوری را به خواننده، نشان دهد.

بخش بعدی،تاریخچه ی مقاله است که به پژوهش های پیشین مرتبط با موضوع مورد نظر، اشاره شده و در واقع در این بخش، عمق تحقیق و مطالعه ی خودمان در رابطه با موضوع مورد نظر نیز با توجه به مطالبی که نوشته شده، نشان داده می شود. در پایان این بخش نیز به بیان موضوع مورد نظر خود و تفاوتش با سایر کارهای صورت گرفته، اشاره ی کوتاهی می کنیم.

 

یادمان باشد درقسمت انتهایی بخش تاریخچه، خلاصه ای از آنچه قرار است خواننده در بخش های بعدی مقاله مطالعه کند، بگنجانیم، چرا که این عمل علاوه بر نظم بخشیدن به نوشته، به دسته بندی مطالب در ذهن خواننده و همچنین به ذهن سپاری آن ها،کمک می کند.

اکنون به بخش بیان مسئله و روش های حل پیشنهادی رسیدیم. در این قسمت،به تفصیل،به بیان مسئله و روش حل ارائه شده،پرداخته و با ارائه ی نمودارها و سپس، مثال های حل شده ای، می پردازی، تا حق مطلب، بهتر ادا شود و خواننده، مطالب مورد نظر را بهتر درک کند.

در انتهای مقاله به بخش نتیجه گیری می رسیم که در این قسمت نتایج حاصل از پژوهش انجام شده، ارائهو برای خواننده، عنوان میشود. نکته ای که در اینجا باید بدان توجه داشت ارائه ی پیشنهاداتی برای ادامه ی مسیر پیشرفت پروژه می باشد که علاوه بر سهیم بودن ما در این مسیر، خط فکری متناسب با موضوع، به خواننده داده شده و چه بسا به خلاقیت بزرگی در این زمینه، بیانجامد.
یادمان باشد که در پایان مقاله ی نوشته شده، مراجع مطالعه و استفاده شده را در قالب مورد نظر مجله ی ارائه دهنده ی مقاله، برای خواننده بیاوریم.

 

همانطور که با ما همراه بودید، دیدیم که مراحل نوشتن یک مقاله به چه صورت است، البته خالی از لطف نیست به بیان نکاتی نیز,بپردازیم، مانند این که بهتر است در ابتدا از نوشتن یک مقاله ی مروری، شروع کنیم چرا که این عمل علاوه بر عمق بخشیدن به نحوه ی مطالعه ی ما، می تواند تجربه ی ما را در نوشتن مقاله ای علمی با یافته هایی تازه، افزایش دهد. همچنین یادمان باشد، تا در مسیری گام ننهیم، نمی توانیم آن را بپیماییم، پس باید شروع کرده و دست به کار شویم.

اگر شما هم میخواهید فقط نظاره گر نبوده، بلکه پیماینده ی مسیر یادگیری باشیدو از تجارب خود، در زمینه آموزش زبان نیز لذت ببرید، حتما با آکادمی زبان بهین دانش، تماس حاصل کرده و یا مشخصات تماس خود را در کادر قرار داده شده در زیر، وارد کرده تا همکاران ما در اسرع وقت برای ارائه ی مشاوره ی رایگان و پاسخ به سوالات شما عزیزان، در رابطه با دوره های نوآورانه آموزش زبان آنلاین و آموزش زبان در پنجاه روز با شما تماس، حاصل کنند.