برای آشنایی با دوره جامع مکالمه انگلیسی و تکنیک های یادگیری روی تصویر زیر کلیک کن !

IELTS7 Banner 01 8 برای یادگیری زبان ترکی از کجا شروع کنیم؟

برای یادگیری زبان ترکی از کجا شروع کنیم؟ این سوال در واقع مهم ترین سوال افراد علاقه مند و جویای یادگیری ترکی استانبولی است. روش های یادگیری زبان ترکی تفاوت های زیادی دارند اما با ما همراه باشید تا جوابی متفاوت و نتیجه بخش بگیرید، به همین علت ما برآن شدیم تا مقاله ای تحت این عنوان، برای شما عزیزان تهیه دیده و مسیر یادگیری ترکی را هموار سازیم. در حدود ۷۰میلیون نفر در دنیا به زبان ترکی استانبولی صحبت می کنند که اکثر این افراد در کشور ترکیه و قبرس زندگی می کنند و در این کشورها سکنی گزیده اند. کشور ترکیه یکی از مقاصد گردشگری و تجاری برای ایرانیان و کشور ایران محسوب می شود و همین امر یادگیری زبان ترکی استانبولی و آموزش این زبان را در آموزشگاه های زبان های خارجه، به یک اولویت تبدیل می نماید. از آن جایی که اولین قدم برای یادگیری زبان ترکی، الفبای آن زبان است به همین علت در ابتدا به تاریخ و تاریخچه این زبان و حروف الفبای آن می پردازیم.

تاریخچه الفبای زبان ترکی:

تاریخچه زبان ترکی به سه دسته تقسیم می شود. ترکی قدیمی (از قرن هفتم تا سیزدهم)، ترکی میانه (از قرن سیزدهم تا بیستم) و ترکی جدید؛ که از قرن بیستم به بعد در این کشور صحبت می شود. با ورود زبان عربی و فارسی به زبان ترکی در زمان امپراطوری عثمانی حدود ۸۸ درصد واژه های زبان ترکی از ترکیب فارسی و عربی تشکیل شد. به همین علت به این زبان، زبان ترکی عثمانی نیز گفته می شد که زبان تحصیل کرده ها،دربار و سطح بالای جامعه محسوب می شد. در سال ۱۹۲۸ جنبش زبان به وسیله آتاتورک رخ داد و رسم الخط ترکی از فارسی به لاتین تغییر یافت و واژه های ترکی جایگزین واژه های عربی شد. این حرکت، زبان ترکی را به زبان ترکی امروزی تغییر داد و واژه های فارسی و عربی را به میزان قابل توجهی از زبان ترکی جدا نمود.

برای یادگیری زبان ترکی از کجا شروع کنیم؟

  • برای یادگیری زبان ترکی، بهتر است با یادگیری الفبای زبان ترکی استانبولی، آغاز کرده. اما با یادگیری الفبای ترکی، شما به چه موضوعاتی مسلط می شوید و به چه چیزهایی دست میابید؟

۱. می توانید صداهای متفاوتی که در هیچ زبان دیگری وجود ندارد را تشخیص دهید.
۲.
می توانید به راحتی کلمات و جملات را بخوانید، حتی اگر خیلی هم متوجه معنی و مفهوم آنها نشوید.
۳.
می توانید درباره‌ی تاریخ الفبای زبان ترکی و خود کشور ترکیه بیشتر یاد بگیرید.
۴.
الفبای ترکی تلفظ صحیح لغات ترکی را برای شما امکانپذیر خواهد کرد.
۵.
با یادگیری صحیح الفبای ترکی، لهجه ترکی شما تقویت خواهد شد.

نکات مهم در الفبای زبان ترکی:
_ بیشتر حروف زبان ترکی مانند حروف انگلیسی، تلفظ می شوند. درالفبای ترکی، ما با نمونه ای از الفبای انگلیسی مواجه هستیم که درآن تنها سه حرف w ،q و x نسبت به زبان انگلیسی، وجود ندارند.
_ حروف صدادار در زبان ترکی عبارتند از A E I İ O Ö U Ü که به دو گروه خشن و نرم تقسیم می شوند. حروف خشن در زبان ترکی،  U,O,I,A هستند. اگر اولین حرف از کلمه ترکی، از حروف خشن باشد، مابقی هم خشن خواهند بود و اگر حرف اول از کلمه ای در زبان ترکی با حروف نرم‌ که عبارتند از Ü ,Ö ,İ ,E، شروع شوند، ما بقی این حروف نیز به صورت نرم تلفظ خواهند شد. البته گاهی استثنائاتی نیز وجود دارد.

  • در زبان ترکی حروفی تحت عنوان حروف ویژه در الفبای ترکی وجود دارد، که ما به اختصار توضیحی کوتاه از این حروف ترکی، به شما عزیزان خواهیم داد:
    _ حروف ویژه ی زبان ترکی عبارتند از Ü ,İ ,Ö ,Ç ,Ğ.
    _  حرف Ö در زبان ترکی، معادل فارسی ندارد ولی برای تلفظ آن می توانید صدای e را با دهان گرد تلفظ کنید.
    _ حرف Ç در زبان ترکی، صدایی مانند صدای ch در champion دارد.
    _ حرف Ğ در زبان ترکی، همیشه بعد از یک حرف صدادار می آید و یا صدایی مشابه “ی” در زبان فارسی ایجاد می کند و یا صدای قبلی را کشیده تر می کند.
    _ حرف  Ü در زبان ترکی معادل فارسی ندارد و برای تلفظ آن حرف ” ای ” را با دهان گرد، بسازید.
  • تلفظ حروف صدادار در زبان ترکی، با تلفظ حروف صدادار در زبان انگلیسی تفاوت دارد و هر حرف صدادار در زبان ترکی، تنها یک‌ تلفظ دارد.
    _ حرف a در زبان ترکی، صدایی مانند صدای u در sun دارد.
    _ حرف e در زبان ترکی، صدایی مانند صدای e در egg دارد.
    _ حرف i در زبان ترکی، صدایی مانند صدای i در internet دارد.
    _ حرف u در زبان ترکی، صدایی مانند صدای oo در book دارد.

  • گرامر زبان ترکی:

برای یادگیری زبان ترکی استانبولی باید قواعد دستوری پایه و ساختار جمله را یاد بگیرید.
_ از پسوند و ضمیر استفاده کنید. در زبان ترکی فعلی معادل “بودن” وجود ندارد. پس برای این منظور، باید از پیوند شخصی مناسب که همخوان با ضمیر فاعلی باشد استفاده کنید.
_ در صورت استفاده از پسوند شخصی، ضمایر آغازین را حذف کنید. در زبان ترکی هر ضمیر پسوند مخصوص به خودش را داراست. بنابراین با استفاده از هر پسوند؛ دیگر ضمیر لازم نیست و آن را حذف می کنیم.
_ ویژگی‌ دستوری کلمه اصلی را با افزودن پسوند تغییر دهید. افزودن پسوند ها بیان کننده حالات نفی، مجهول بودن، جمع، مالکیت و…می باشد.

  • کلمات طولانی ترکیبی از پسوندها و کلمه ریشه هستند.
    _ پسوندهای صدادار در زبان ترکی با حرف صدادار پایانی هماهنگ هستند. هدف از این قانون این است که هنگام تلفظ کلمات ترکی، کمترین حرکت دهانی را داشته باشیم.
    _ در صورت تغییر تلفظ، حرف بی صدای پایانی نیز، تغییر می کند.
  • بعد از یادگیری و انجام مطالب گفته شده حال برای یادگیری هرچه بهتر زبان ترکی می توانید اقدامات زیر را نیز انجام دهید.
    _ به آهنگ های ترکی گوش دهید.
    _ کتاب های ترکی، ویژه کودکان را بخوانید.
    _ اخبار زبان ترکی را دنبال کنید.
    _ در شبکه های اجتماعی و گروه ها ی ترک زبان فعالیت کنید.

با توجه به مقاله ای که خواندید متوجه شدید که یادگیری زبان ترکی را از کجا باید آغاز کنید. تعداد زیادی از افراد وجود دارند که علاقه مند به یادگیری این زبان هستند اما به دلایل مختلفی از جمله: مسافت، روش نادرست تدریس، شلوغی کلاس های حضوری و…. از یادگیری این زبان و یا هر زبان دیگری منصرف شده اند. موسسه زبان احمدرضا ابراهیمی با ابداع دوره های راکت همه ی این مشکلات را برای زبان آموزان برطرف کرده است. در دوره های راکت در هر سطح زبانی که باشید، شما همراه با سرگرمی به یادگیری زبان مورد علاقه تان خواهید پرداخت. این دوران به حدی برای شما شیرین و لذت بخش می باشد که خودتان تمایل بیشتری برای یادگیری زبان ابراز می کنید. این دوره با توجه به تقاضای شما عزیزان به دو صورت فشرده و فوق فشرده برگزار می شود. در پایان این دوره شیرین نه تنها شما قادر به مکالمه کامل در هر بخش و صنفی هستید بلکه از لحاظ شخصیتی به فردی مستقل و با اعتماد به نفس تبدیل شده اید. همانطور که پیداست این دوره فقط برای یادگیری زبان نیست بلکه از نظر شخصیتی باعث تکامل بیشتر شما می شود. حال زمان آن فرا رسیده است که این فرصت راغنیمت شمارید و با یک تیر دو نشان بزنید.
قابل ذکر است که تمامی دوره های موسسه زبان احمدرضا ابراهیمی، دارای پشتیبانی آنلاین است و کارشناسان ما از لحظه ثبت نام تا پایان دوره، در کنار شما عزیزان خواهند بود و شما می توانید از حمایت های آنها بهره مند شوید. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از لینک های آموزش آنلاین زبان ترکی استانبولی و آموزش زبان ترکی استانبولی نیز بهره مند شوید.
اگر علاقه مند به یادگیری زبان ترکی استانبولی هستید، می توانید با تکمیل فرم مشاوره و ثبت نام با ثبت شماره تماس خود، منتظر تماس کارشناسان مشاور سایت زبان احمدرضا ابراهیمی بوده و سوالات خود در زمینه های مختلف اعم از انتخاب زبان، انتخاب دوره های کاربردی زبان ترکی، ویژگی های دوره های VIP Rocket و Tailored Racket و موارد دیگر، ازمشاوره رایگان کارشناسان ما بهره ببرید.
همکاران ما در تمامی ایام هفته به جز روزهای تعطیل، از ساعت ۸ صبح الی ۸ شب، آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان خواهند بود.