برای آشنایی با دوره جامع مکالمه انگلیسی و تکنیک های یادگیری روی تصویر زیر کلیک کن !

IELTS7 Banner 01 8 سلام و احوال پرسی به زبان ترکی,سلام و احوالپرسی به ترکی استانبولی

برای ورود به هر کشوری لازم است از آداب و رسوم و احوال پرسی آن کشور مطلع باشیم. در همه‌ کشورها سلام و احوال پرسی اهمیت زیادی دارد. با یادگیری این مهارت بهتر می‌توانید با بومیان کشورها ارتباط برقرار کنید. سلام و احوال پرسی به زبان ترکی یا سلام به ترکی یکی دیگر از مباحث مکالمه محور این زبان است که همیشه مخاطبان خاص خودش را دارد. امروز می‌خواهیم چند عبارت و اصطلاح کاربردی درباره احوالپرسی به ترکی را به شما آموزش بدهیم. در موقعیت‌های دوستانه و عامیانه و حتی رسمی شما می‌توانید از عبارات زیر استفاده کنید. اما نکته‌ی حائز اهمیت این است علاوه بر یادگیری سلام و احوال پرسی به زبان ترکی استانبولی با تلفظ آن کلمات هم آشنایی پیدا کنید.

 

 

سلام و احوال پرسی به زبان ترکی

سلام به ترکی استانبولی در زبان ترکی به دو صورت استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها رسمی و دیگری غیر رسمی می‌باشد.

  • selam (سِلام) که به معنی سلام خودمان است اما در زبان ترکی زمانی به کار برده می‌شود که افراد با هم روابط صمیمی دارند مثل روابط خانوادگی، فامیلی و دوستانه. در روابط رسمی و مهم از کلمه‌ی Merhaba (مِرحَبا) استفاده می‌شود. در صورتی که به تعداد زیادی از افراد قصد سلام کردن دارید بهتر است از عبارت Merhabalar (مِرحَبالار) که به معنی سلام به همگی است، استفاده کنید. اما زمانی که بخواهید سلام و احوال پرسی رسمی‌تری داشته باشید می‌توانید عبارت iyi günler را از صبح تا عصر مورد استفاده قرار دهید. عبارت iyi akşamlar به معنی عصر است و از این عبارت معمولا در آغاز شب استفاده می‌شود. توجه کنید که از این عبارات وقتی به جمعی وارد می‌شوید استفاده کنید.
  • در ترکی از عبارت Günaydın به عنوان صبح بخیر استفاده می‌شود. از این عبارت تا وقتی که روز به میانه نرسیده است می‌توانید استفاده کنید.
  • برای گفتن حالت چطوره به ترکی استانبولی می‌توانید از عبارت Nasılsın استفاده کنید. این عبارت برای زمان‌های غیر رسمی و دوستانه کاربرد دارد. زمانی که شما و دیگران در مکالمات خود این عبارت را به کار می‌برید به معنی این است که روابط دوستانه و نزدیک دارید. اما در روابط رسمی خود برای احوال پرسی از عبارت Nasılsınız که به معنی حالتون چطوره؟ است می‌توانید استفاده کنید.
  برای پاسخ دادن به دو سوال جذاب بالا می‌توانید از اصطلاح اİyiyim که به معنی خوبم و یا از عبارت kotuyum  به معنی بد هستم، استفاده کنید. این عبارات را هم برای مواقع غیر رسمی و هم برای مواقع رسمی می‌توان به کار برد.
  • برای گفتن چه خبر به ترکی می‌توانید از عبارت Ne Haber استفاده کنید. این عبارت روزانه در مکالمه زبان ترکی در موقعیت‌های رسمی و غیر رسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • در زبان ترکی برای خداحافظی کردن به صورت غیر رسمی و دوستانه می‌توانید از عبارت Güle güle استفاده کنید اما برای خداحافظی می‌توانید عبارت دیگری bay-bay را به کار ببرید این عبارت هم در روابط رسمی و هم در روابط غیر رسمی به کار برده می‌شود.
  • عبارت N’aber به معنی چه خبر؟ می‌باشد. این عبارت در مکالمات غیر رسمی به کار برده می‌شود و در جواب این سوال لزوما جواب دقیقی داده نمی‌شود. یک جواب مشخص مد نظر گوینده و شنونده نیست.
  • در زبان ترکی زمانی که فردی را برای اولین بار می‌بینید می‌توانید برای احترام بیشتر از عبارت Tanistigimiza memnun oldum که به معنی از دیدن شما خوشحال شدم می‌باشد، استفاده کنید.
  • اما زمانی که فردی را برای مدت طولانی ندیده‌اید در زمان دیدارتان می‌توانید عبارت seni takrar gurdugume memnun oldum که به معنی از دیدار دوباره‌ی شما خوشحالم را به کار ببرید.

اکنون با هم به یکی از مکالمه‌های غیر رسمی و دوستانه زبان ترکی می‌پردازیم. از اصطلاحات و عبارات این مکالمه می‌توانید در موقعیت‌های غیر رسمی استفاده کنید. این مکالمه دو شخصیت دارد یکی از آن‌ها A و دیگری B است.

 سلام        !A: Merhaba

   سلام       !B: Merhaba

 حالت چطوره ؟     ?A: Nasılsın

 من خوبم،تو چطوری ؟        ?B: (Ben) İyiyim. Ya sen

 من هم خوبم ممنون.           A: Ben de iyiyim teşekkürler

این مکالمه اندکی با مکالمه بالا فرق می‌کند. زیرا مکالمه بالا غیر رسمی بود اما این مکالمه کاملا رسمی است. در این مکالمه همچون مکالمه قبلی عباراتی را فرا می‌گیرید که بسیار مفید و کاربردی در این زبان است. 

 سلام      !A: Merhab

 سلام     !B: Merhaba

 حالتون چطوره؟    ?A: Nasılsınız

 من خوبم. شما چطورین ؟      ?B: (Ben) İyiyim. Ya sız

 من هم خوبم ممنون.      .A: Ben de iyiyim teşekkürler

 با اینکه آموزش زبان ترکی نیازمند زمان و تلاش بسیار است اساتید موسسه احمدرضا ابراهیمی بی وقفه آموخته‌های خود را به صورت مقاله بدون هیچ چشم داشتی در اختیار شما علاقه‌مندان یادگیری زبان ترکی قرار می‌دهند. لینک‌های زیر جهت راهنمایی شما در زمینه‌های مختلف زبان ترکی قرار داده شده است که شامل:
آموزش زبان ترکی استانبولی، یادگیری ترکی استانبولی، آموزش الفبای ترکی، گرامر ترکی استانبولی و آرایش به زبان ترکی، انواع خداحافظی به زبان ترکی، روزهای هفته به زبان ترکی و در دیگر موضوعات تهیه دیده شده و در اختیار شما قرار داده شده است.
امیدواریم از خواندن مقاله سلام و احوالپرسی به ترکی استانبولی لذت برده و اطلاعات کار آمد و مفیدی را به شما عزیزان داده باشیم. موسسه ابراهیمی به غیر از دوره‌های راکت زبان ترکی دوره های راکت زبان‌های:  انگلیسی، آلمانی، عربی، ژاپنی، فرانسوی، روسی و اسپانیایی را نیز برگزار می‌کند.
دوره‌های راکت (آموزش زبان در ۵۰ روز) ویژه علاقه‌مندانی است که مایل به یادگیری یک زبان در مدت زمان کوتاه می‌باشند. این دوره‌ها با بهره گیری از علوم جدید آموزشی و با راهبری اساتید حرفه‌ای موسسه آنلاین آموزش زبان ابراهیمی برگزار می‌گردد. این دوره با داشتن سبکی متفاوت توانسته است زبان آموزان بسیاری را در اقصی نقاط دنیا به خود اختصاص دهد و در کنار سرگرمی به آموزش بپردازد. دوره‌های راکت و یا 50 روزه با سریال به آموزش زبان آموزان با هدف نیتیو لایک شدن آن‌ها می‌پردازد. و نه تنها بر سلام و احوال پرسی به زبان هدف بلکه بر لهجه و چهار مهارت اصلی زبان تسلط کاملی پیدا خواهید کرد.
در صورتی که علاقه‌مند هستید آرزوی دیرینه خود را به واقعیت تبدیل کنید، می‌توانید به تکمیل فرم مشاوره و ثبت نام که رایگان در اختیار شما گذاشته است بپردازید؛ سپس مشاوران ما با شما تماس گرفته و آماده پاسخگویی سوالات شما هستند.